Pasta med rød pesto og tomater

Pasta med rød pesto er en af mine go-to retter, når jeg vil lave noget hurtigt, lækkert og fyldt med smag. Den hjemmelavede rød pesto tager kun få minutter at lave, og sammen med pasta og friske tomater får du en skøn ret, der passer perfekt til både travle hverdage og hyggelige middage.

Pasta med rød pesto
Ingredients
Rød pesto
- 100 g soltørrede tomater
- 50 g mandler*
- 1 fed hvidløg
- 40 g parmesan (revet)
- ½ dl olivenolie*
- ½ stk citron (saften)
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 250 g pasta
- 200 g cherrytomater (halverede)
- 1 spsk olivenolie*
- Parmesan (til topping)
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Rød pesto
- Blend soltørrede tomater, mandler, hvidløg, parmesan og basilikum i en foodprocessor.
- Tilsæt citronsaft og lidt olivenolie ad gangen, indtil pestoen er cremet. Smag til med salt og peber.
Pasta med rød pesto
- Kog pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningen på pakken. Gem ½ dl pastavand, inden du hælder vandet fra.
- Opvarm lidt olivenolie i en stor pande ved lav varme.
- Tilsæt pestoen og lidt pastavand for at gøre den mere cremet.
- Hæld den nykogte pasta over i panden og vend godt rundt, så pastaen bliver dækket af pestoen. Lige inden servering vendes de friske tomater i, så de bliver lune men stadig bevarer deres friskhed.
- Anret pastaen og top med lidt revet parmesan.
Opskrift på pasta med rød pesto
Hvis du elsker en cremet og intens pastaret, så er denne opskrift lige noget for dig! Rød pesto laves af soltørrede tomater, parmesan og mandler, hvilket giver en lækker, fyldig smag.
Når pestoen vendes med dampende varm pasta og friske tomater, får du den lækreste cremet pastaret, hvor der er knald på smagen fra de soltørrede tomater og et frisk bid fra de friske cherrytomater – så altså en harmonisk balance mellem det kraftige og det friske – en sand smagsoplevelse, hvis du spørger mig.
Du kan saftens komme andre grøntsager i retten, eksempelvis gulerødder, lidt frisk spinat eller peberfrugt.

Hurtig pasta med tomatpesto til aftensmad
Du har måsket lavet en klassisk pasta med grøn pesto – det har jeg ihverfald lavet mange gange fordi det er så dejlig nemt og hurtigt! Men har du lavet en version med rød pesto?
En af de bedste ting ved denne ret er, hvor hurtigt den kan laves. På under 20 minutter står du med en lækker skål pasta med rød pesto. Jeg har ladet mig inspirere af min opskrift på rød pesto, fordi det er verdens bedste røde pesto.
Når først du har en rød pesto klar, så kan du nemt lave denne skønne ret, der er perfekt som hverdagsmad, når tiden er knap, men du stadig vil spise noget velsmagende.
Elsker du pasta, så se mere end 50 gode opskrifter på nemme pastaretter her.

Spørgsmål og svar til opskriften (FAQ)
Kan jeg lave pestoen på forhånd?
Ja! Hjemmelavet rød pesto kan holde sig i køleskabet i op til en uge i en lufttæt beholder.
Hvilke pastatyper kan jeg bruge?
Du kan i princippet bruge alle. Men de mest tilgængelige er penne, fusilli eller spaghetti, og alle fungerer rigtig godt, da de fanger pestoen og gør retten ekstra lækker.
Kan jeg tilføje ekstra ingredienser?
Prøv at tilsætte marineret kyllingebryst, ristede pinjekerner eller mozzarella / burrata for endnu mere smag.