Cremet pasta med peberfrugtsauce
I dag står menuen på en cremet pasta med peberfrugtsauce, blød og fuld af smag! Jeg elsker pastaretter og denne pasta i peberfrugtsauce smager helt vildt godt!
Hvis du vil ha’ nem hverdagsmad på under 30 minutter, så er du landet det helt rigtige sted. Min opskrift på pasta med sauce med peberfrugter og hvidløg er nemlig lynhurtig at lave.
Cremet pasta med peberfrugtsauce på under 30 minutter!
Sådan en omgang pasta med pastasauce lavet med peberfrugt er nok en af de lækreste og mest cremede pastaretter, jeg har lavet til dato. Peberfrugtsaucen laves lidt som en slags peberfrugtpesto, bare med mere væske, så det bliver mere saucet. Peberfrugterne skal først steges og dernæst blendes – og det er altså her den vilde smag og cremethed kommer ind i billedet. Mums.
Du kan bruge alle typer pasta – lang som kort til pasta i peberfrugtsauce. Top din pasta med peberfrugtsauce med revet parmesan – eller la’ være med at blende dine peberfrugter og top i stedet med burrata, som jeg gør i denne pastaret med stegte peberfrugter og burrata.
Prøv også: En cremet pastaret med vodka og tomat i.
Hjemmelavet peberfrugtsauce til pasta
Pastasauce med peberfrugt smager vidunderligt! Og det er altså bare genialt på pasta, fordi det er cremet og nemt at scoope saucen op med pasta. Jeg bruger røde peberfrugter til at lave saucen og tilføjer desuden hvidløg, pinjekerner, parmesan og lidt hvidvin.
Hvis du er glad for sådan en cremet sauce med peberfrugter – og generelt cremede saucer til pasta – så må du endelig også prøve min opskrift på tomatsauce. Det er jo en pasta klassiker! I mit arkiv over pastaretter finder du desuden en hel masse flere nemme retter fra det italienske køkken.
Opskriften på pasta i en lækker peberfrugtsauce får du her:
Pasta med peberfrugtsauce
Ingredienser
Peberfrugtsauce
- 2 stk røde peberfrugter
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 fed hvidløg
- 50 ml hvidvin
- 100 ml vand
- 20 g pinjekerner
- 20 g Parmesan
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 250 g tørret pasta
- 2 tsk flagesalt
Desuden
- 30 g Parmesan
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Peberfrugtsauce
- Befri peberfrugterne fra kerner og den hvide inderste del. Skær dem i mundrette stykker/tern.
- Tag en en gryde og sæt den på højeste blus. Når gryden er meget varm tilsættes olivenolie og peberfrugterne kommes på. Skru ned på medium varme.
- Steg peberfrugter i ca. 2-3 minutter og tilsæt hvidløgget. Lad det yderligere stege i ca. 1 minut.
- Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe et par minutter. Kom derefter vandet i gryden og kom låg på. Lad det småkoge i ca. 15-20 minutter.
- Når peberfrugterne er stegte kommes de i en blender sammen med 1 dl af væsken de har simret i, resten af væsken kasseres. Kom nu pinjekerner, parmesan, olivenolie samt eddike i og blend til en cremet sauce.
- Smag til med salt og peber.
Pasta med peberfrugtsauce
- Sæt en medium stor gryder og med vand og salt og bring til til kogepunktet.
- Kog pastaen ca. 2 minutter mindre en anvist på pakken. Når pastaen er klar sigtes vandet fra på nær ca. 1/2 dl.
- Tilsæt peberfrugtsaucen og lad det koge sammen i yderligere ca. 2 minutter.
- Server med masser af friskrevet parmesanost.