Annonce

Minestronesuppe

minestronesuppe med grøntsager og bacon

Når jeg spiser en skefuld minestrone suppe, så tages jeg straks tilbage til mine teenageår, hvor min veninde og jeg ville drikke varm minestrone suppe i kopper, når vi var ude og sejle med hendes forældre. Gode minder! Og jeg elsker simpelthen den suppe, men jeg får den for sjældent – så det skal der laves om på nu. 

Det er en perfekt måde at få tømt lidt ud i grøntssagsskuffen, da der skal bruges masser af grøntsager. Og så passer suppen jo utrolig godt til det vejr, vi har for tiden. Det kølige efterår og med vintervejr på vej. Jeg lavede den i sommerhuset for noget tid siden – måske I kan huske mine stories på Instagram?  

Italiensk minestronesuppe

Minestronesuppe

Minestronesuppe – en skøn og simpel italiensk suppe, som er fyldt med dejlige grøntsager og du kan tilsættes pasta til retten. Servér med brød eller creme fraiche til.
4,64 fra 11 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk bladselleri
  • 150 g kartofler
  • 3 stk gulerødder
  • 15 g olivenolie* (2 spsk)
  • 3 kviste frisk timian
  • 125 g bacon
  • 20 g tomatpuré*
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1000 ml grøntsagsboullion*
  • 150 g suppehorn
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Hak løget i tern og hvidløget fint. Skær bladselleri i skiver på ca. 1 x 1 cm. 
  • Skræl kartofler og gulerødder. Skær også dem i tern på ca. 1 x 1 cm. 
  • Varm en gryde op med olie og steg løg, hvidløg, selleri, gulerødder, kartofler samt fintsnittet timian et par minutter. Tilsæt bacontern svits et par minutter mere. 
  • Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og grøntsagsboullion og lad det stå og simre 10-12 minutter. 
  • Tilsæt suppehorn og lad det yderligere koge i minutterne, som pastapakkens anvisning angiver. 
  • Smag til med salt, friskkværnet peber samt citron.
  • Velbekomme. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Klassisk minestronesuppe fra det italienske køkken

Minestrone er en klassisk italiensk suppe. På trods af at den er højt elsket i Italien, så er der ingen fast opskrift på den, da man sådan set bare skal bruge de grøntsager, man har tilgængelige. I løbet af vinterhalvåret er det altså en genial suppe at lave, så man kan få brugt af de lækre rodfrugter. 

Som de fleste danskere, har jeg en forkærlighed for det italienske køkken. Du finder derfor rigeligt af italienske retter her på bloggen, hvis du savner lidt inspiration. 

Prøv også: En dejlig krydret og skøn peberfrugtsuppe.

hjemmelavet minestronesuppe

Klassisk minestronesuppe med pasta

Minestronesuppe opskrift

Opskrift på original minestronesuppe med bacon

Jeg laver min minestrone suppe med kød, oftest med bacon, da det altså lige tilføjer en ekstra dybde. Du kan også bruge oksekød, hvis du fx har nogle rester fra aftensmaden dagen før. Som sagt er der ingen fast opskrift, så tøjlerne er frie til at tilføje præcis det, du har lyst til. 

Udover grøntsager bruger italienerne også gerne bønner. Så skal du lave en vegetarisk minestrone, kan du med fordel erstatte bacon med en dåse bønner. Eller du kan spæde op med flere grøntsager. Fx squash og flere gulerødder eller hvad du nu har liggende. 

Suppen er virkelig en god ret, når der skal reddes kedelige grøntsager fra bunden af grøntsagsskuffen. Minestrone suppe tager nemlig næppe skade af, at du tilføjer ekstra bladselleri, flere kartofler eller en helt tredje grøntsag. Eller hvis køleskabet er ved at være tomt, at der ikke er så mange forskellige grøntsager i. Jeg laver fx gerne denne suppe, når jeg ikke føler for at handle ind. Så er det nemlig bare med at bruge, hvad man har. 

Minestrone suppe med pasta

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at man i Italien tilføjer pasta til denne suppe. Jeg synes suppehorn egner sig godt, da de jo er nuttede og overkommelige i sådan en mundfuld suppe og ikke skal koges i lang tid. Men andre typer pasta kan også sagtens bruges. 

Tilføjelsen af pasta gør også at suppen mætter rigtig godt. Vil du have endnu mere fylde i suppen, er det en god ide at tilføje bønner. Prøv fx de foretrukne italienske Borlotti-bønner. 

Tilbehør til den dejlige vintersuppe

I mit hoved er suppe altid en oplagte ret at servere brød til. Og klassisk minestrone suppe er altså ingen undtagelse. Servér den med ciabattaboller eller foccacia med rosmarin – begge oplagte, italienske brød.

Suppen kan også sagtens toppes med creme fraiche og friske krydderurter. Der er timian i suppen, så det kan du selvfølgelig toppe med – men lidt frisk persille passer også super fint til.   

Italiensk minestronesuppe
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments