Lun couscous salat med kylling og fetadressing
Her får du en dejlig mættende salat! En lun couscous salat med kylling og den lækreste cremede fetadressing. Du kan lave salaten på under 30 minutter, hvilket er dejligt hvis man pludselig får lyst til en god måltidssalat.
Jeg kan godt lide at veksle mit fyld i de fyldige salater, og variere gerne mellem bulgur, perlebyg, rugkerner, pasta, perlespelt, quinoa mv., så det ikke altid er de samme korn der bruges.
Prøv også: Bulgursalat med kylling og Blomkålscouscous med granatæble, persille og cashewnødder.
Opskrift på lun couscous salat med kylling og fetadressing
Jeg kan godt lide at tilsætte en form for korn eller stivelse i mine salater, så de mætter mere. Og dermed fungere som en måltidssalat man kan spise alene til frokost eller aftensmad, uden man nødvendigvis behøver at servere andet til.
Ved at tilsætte couscous til salaten, så den altså mætter bedre! Couscous kommer af hvedekerner, men er bittesmå gryn. De kan også bruges lune i salater, og det er præcis hvad jeg har gjort i denne salat, serveret dem lune med stegt kylling samt cherrytomater og frisk hjertesalat.
Over salaten kommer jeg en lækker fetadressing, som nemt laves ved at blende feta, creme fraiche, salt og peber. Til sidst drysser jeg med hakkede pistacienødder.
Ønsker du at finde inspiration til andre opskrifter, som indeholder feta, kan du f.eks. tage et kig på min vandmelonsalat – et godt bud på en frisk og lækker sommersalat i mine øjne.
Lun couscous salat med kylling
Ingredienser
Salat
- 75 g couscous
- 1 tsk flagesalt
- 10 g olivenolie*
- 2 stk kyllingebryst
- 10 g olivenolie*
- 10 stk cherrytomater
- 10 g olivenolie*
- 2 stk hjertesalat
Dressing
- 100 g feta
- 50 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 30 g pistacienødder*
Fremgangsmåde
- Kom couscous i en skål med salt og olivenolie. Kom kogende vand på til det dækker, og dæk sølvfolie eller film på. Lad det stå 10-15 minutter.
- Skær kyllingen i mindre stykker og steg 3 minutter i olivenolie på en meget varm pande.
- Steg tomaterne på en meget varm pande i olivenolie i ca. 2 minutter.
- Bryd hjertesalaten op i mindre stykker.
Fetadressing
- Blend feta med creme fraiche og smag til med salt og peber
- Vend kylling, stegte tomater, hjertesalat sammen.
- Top med fetadressing og hakkede pistacienødder.