Gulerodsrisotto

Risotto er en af mine absolutte yndlingsspiser, og jeg elsker at lave rette i alle mulige varianter. I dag kommer endnu en risotto opskrift til samlingen: Nemlig en lækker gulerodsrisotto med både gulerodspuré og strimler af gulerod. Det er en fantastisk farvestrålende ret, og den søde smag af gulerod passer virkelig godt i en risotto.
Flot, cremet og orange gulerodsrisotto
Risotto med gulerødder er en smuk version af den klassiske risotto. Jeg har altid gulerødder liggende, ligesom nok langt de fleste danskere, og nu kan en simpel håndfuld gulerødder altså trylles om til en smuk orange risotto. Det er en rigtig vinterrisotto, som man kun kan blive i godt humør af.

Opskrift på risotto med gulerødder og parmesan
Gulerodsrisotto laves på præcis samme måde som enhver anden risotto. Forskellen i denne opskrift er blot at når risene er ved at være kogt færdig, tilføjer man en gulerodspuré.
Gulerodspuréen laves ved at koge gulerødderne og derefter blende dem til puréen bliver glat. Gem dog en gulerod, som du kan lave strimler af til at toppe med.
En anden lille forskel i risotto med gulerodspuré er, at jeg tilsætter lidt eddike til sidst for at balancere gulerøddernes sødme. Smag altså til med eddike, indtil den orange risotto hverken er for sød eller sur.

Gulerodsrisotto
Ingredienser
- 300 g gulerødder
- 10 g olivenolie*
- 10 g smør
- 1 stk løg
- 150 g risottoris
- 75 ml hvidvin
- 600 ml hønsebouillon
- 10 g hvidvinseddike*
- 50 g parmesan
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rens gulerødderne og tag én fra til pynt. Skær de øvrige gulerødder i mindre stykker og kom dem i en gryde og dæk dem med vand.
- Kog dem til de er helt møre og blend til en glat pure med 3/4 dele af vandet.
- Snit løget fint og steg det til det er klart, i smør og olivenolie.
- Kom risene på og lad dem stege med i ca. 30 sekunder.
- Tilsæt hvidvinen og lad det fordampe.
- Tilsæt herefter hønsebouillon lidt ad gangen. Når risene er ved at være færdige tilsættes gulerodspuréen og det hele røres sammen i et par minutter.
- Tilsæt revet parmesan, eddike og smag til med salt og peber.
- Lav gulerodsstrimler af den ene gulerod og kom det på toppen af risottoen.
Flere skønne opskrifter på risotto med grøntsager
Hvis du ikke lige er til risotto med gulerødder, eller måske allerede har prøvet opskriften og gerne vil prøve endnu flere opskrifter på grøntsagsrisotto, så har jeg heldigvis masser af opskrifter liggende:
Prøv fx min opskrift på græskarrisotto, der ligesom denne risotto med gulerodspuré, får en fantastisk smuk, orange farve.
Prøv også min tomatrisotto, der ligeledes er en god vinterrisotto, eller min risotto med asparges, som er fantastisk om foråret, når aspargessæsonen bliver skudt i gang. Alle mine risottoopskrifter tager udgangspunkt i den klassiske opskrift på risotto.
