Løgsuppe med ostebrød
Løgsuppe var på alle menukort da vi boede i Paris, og derfor har jeg smagt løgsuppe rigtig mange gange. Det er så lækkert! Noget af det jeg savner allermest ved at bo i Paris, er den skønne mad vi spiste, som er anderledes fra hvad man får her, som fx løgsuppe. Derfor har jeg lavet min egen løgsuppe, og da det blev et hit, får I opskriften her.
Løg er selvfølgelig den bærende ingrediens, og derudover er hvidløg, timian og hvidvin med til at give smag til suppen.
Løgsuppe med ostebrød
Ingredienser
Løgsuppe
- 14 stk løg
- 5 fed hvidløg
- 6 kviste frisk timian
- 15 g smør (1 spsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 200 ml hvidvin
- 2000 ml grøntsagsboullion*
- 1000 ml vand
- salt og friskkværnet peber
Ostebrød
- 4 skiver daggammelt brød
- 20 g olivenolie*
- 50 g emmentaler
Fremgangsmåde
Løgsuppe
- Skræl løg og hvidløg. Halver løgene og snit dem så fint sommuligt.
- Hak timian fint.
- Tag en gryde og sæt den på medium blus. Kom smør ogolivenolie i og lad smørret bruse op.
- Tilsæt løgene og timian og steg det af i et par minutter. Kom nu hvidvinen på og lad den koge af i ca. 30 sekunder.
- Kom bouillonen på og tilsæt yderligere 1 liter vand.
- Lad det småsimre i ca. 60 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt citronsaft eller eddike.
Ostebrød
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Pensl brødene med olie.
- Riv ost på toppen og kom brødene på en papirbeklædt brandepande.
- Sæt brødene ind og giv dem 8 minutter, eller til osten smelter/gratinerer. Sæt evt. grillfunktion på de sidste 1-2 minutter, men hold øje.
- Server suppen i skåle og anret ostebrød i midten, så det kan suge suppen til sig. Det gør det nemmere at spise med skeen.
- Velbekomme.
Opskrift på nem løgsuppe med ostebrød
Som al slags suppe er løgsuppe genialt at servere med brød til. På klassisk fransk vis skal løgesuppe serveres med brød som et låg.
Det gøres ved at du hælder den færdige suppe i skåle, der kan gå i ovnen, og tænder for grillfunktionen. Brødet ligger du så på suppen, og osten stables ovenpå, så den bliver gratineret. Det er super lækkert og den ægte måde at lave løgsuppe på, da brødet bliver til ostebrød og suger suppen til sig, så man kan spise brødet med ske.
Du kan også servere suppen med brød ved siden af, gerne et hjemmebagt surdejsbrød eller måske endda løgbrød?
Hjemmelavet løgsuppe med hvidvin
Løgsuppe serveres typisk som forret, og på trods af at suppen ”bare” består af løg, er det en fin fransk spise, som sagtens kan serveres til særlige lejligheder. En hjemmelavet løgsuppe med hvidvin og ostebrød kan sagtens imponere!
Fransk løgsuppe når det er bedst!
Løgsuppe er og bliver en skøn suppe. Det er måske ikke alle der har smagt det, da det godt kan lyde lidt skørt med en suppe lavet på løg.
Det er til gengæld virkelig en lækker suppe, som er fuld af smag og nem at lave. Løgene giver den skønneste dybde til suppen og tilføjer desuden sødme, og så er suppen dejlig cremet og skal serveres med ostebrød på toppen!
Jeg er selvfølgelig lidt biased, fordi jeg har boet i Paris, men jeg eeelsker fransk mad! Og løgsuppe er altså indbegrebet af fransk mad. Skal du servere en fransk menu, er det derfor oplagt at lave en hjemmelavet cremet løgsuppe til forret. Hvad du så skal servere derefter, kan du få inspiration til i min samling af opskrifter på fransk mad.
Og ja, når man interesserer sig for madlavning, er Paris et fantastisk, inspirerende sted at bo, så du finder en hel del franskinspirerede opskrifter i arkivet!