Kanelstjerne
Her får du en lækker opskrift på kanelstjerne med masser af remonce!. Sådan en julestjerne må gerne være rustik i udtrykket. I min verden er denne altså perfekt, trods lidt skønhedsfejl – men hvem tæller? Stjernebrødet med kanel smager jo godt!
Desuden er denne julestjerne med fyld super nem at bage og er et fint indslag til julen. Jeg elsker at prøve nye juleopskrifter, og denne her kanelremonce i kombination med den lækre bløddej er virkelig fantastisk.
Hjemmelavet kanelstjerne pyntet med flormelis
Jeg pynter med flormelis på mit stjernebrød med kanel, det ligner lidt sne, og giver et fint udtryk. Så julestjernen fremstår som et snefnugbrød. Det er jo meget sødt. Du kan selvfølgelig helt selv bestemme om der skal toppes med flormelis på din kanelstjerne, noget helt andet, eller om den bare skal være helt simpel uden topping.
Opskrift på julestjerne med kanelremonce
Ved første øjekast ser denne opskrift på stjernebrød med kanel måske svær ud, MEN det er en vildt nem opskrift, og meget nemmere end man skulle tro. Desuden kan du bruge videoen under opskriften, når du bager, den viser nemlig hvor nemt man laver den. Helt simpelt step-by-step.
Juleopskrifter er vigtige at have til julen, så man lave en masse hyggeligt julebag hele december. Denne julestjerne med fyld af en lækker og sødmefuld remonce, laves med en nem opskrift, der minder meget om opskriften på både kanelsnegle eller kanelsnurrer. Med andre ord, er det altså en super lækker dej!
Kanelstjerne
Ingredienser
Dejen
- 200 ml sødmælk
- 60 g smør
- 30 g gær
- 70 g rørsukker*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk flagesalt
- 2 stk æg
- 470 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør
- 3 tsk kanel*
- 100 g rørsukker*
- 100 g brun farin
Desuden
- 1 stk æg
- 100 g flormelis
Fremgangsmåde
Dejen
- Lun mælken i en lille kasserolle, til den er lillefingervarm. Kom smør i og lad det smelte. Hæld det over i en røreskål og opløs gæren i blandingen – gerne på en røremaskine.
- Tilsæt rørsukker, kardemomme, salt samt to æg og ælt ingredienserne godt sammen. Tilsæt hvedemel og ælt til en smidig og glat dej.
- Lad dejen hæve 1 time til dobbelt størrelse, tildækket, ved stuetemperatur, på køkkenbordet. Gør imens remoncen klar.
Remonce
- Lad smør blive blødt. Kom alle ingredienser i en skål og rør dem godt sammen.
Kanelstjerne
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i to. Rul hver dej ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, på ca. 35 cm i diameter. Du kan tage en ad gangen.
- Kom den ene cirkel over på et stykke bagepapir, og smør remonce på i et jævnt lag. Læg den anden cirkel ovenpå.
- Læg en tallerken, ca. 30 cm i diameter, ovenpå og skær kanterne til, så kagen bliver helt rund. Tip! Gem endelig resterne, og sno dem sammen. Kom dem i en lille smurt springform og bag med stjernen.
- Placér en lille skål eller glas, på ca. 7 cm i diameter, i cirklens midte. Skær med en skarp kniv 16 lige store stykker, inde fra glasset og ud mod kanten. Ligesom hvis det var kagestykker.
- Løft to af de stykkerne og sno dem sammen to gange rundt mod hinanden, og saml dem i enderne. Tryk dem sammen, så de ikke går op under bagningen. Fortsæt hele vejen rundt, så stjernebrødet får danner 8 samlinger.
- Lad stjernen efterhæve i ca. 20 minutter, med et klæde over sig, mens ovnen varmes op på 180° varmluft.
- Pensl med et sammenpisket æg.
- Bag i ca. 10-12 minutter.
- Lad den afkøle og drys til sidst med flormelis.
Sådan laver man en kanelstjerne
Det er super nemt at lave en kanelstjerne med masser af remonce! Du kan tjekke opskriften og følge den slavisk eller kigge videoen igennem. Men faktisk rulles dejen bare ud, smøres med kanelremonce og så skæres den til. Man samler enderne mod hinanden, så det danner en fin stjerne.
Hvis du ønsker flere mindre portioner i stedet for en stor kanelstjerne med remonce, så kan du skære kanterne til, og gemme dem til at bage i en lille form – så får du bare flere små søde stykker med kanelremonce. Præcis som billederne viser i opskriften.
Hvis du synes det er sjovt med de lidt anderledes julebagværk, så vil du måske også synes det er sjovt at bage dette butterdejs juletræ med pistacie remonce.
God bagelyst!