Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Mayonnaise
Mayonnaise er en dressing som jeg elsker at bruge som dip, og som smørelse på sandwich. Helt kortfattet laver man mayonnaise af æggeblomme, olie, en form for syre, fx citron eller eddike, afhængig af hvilke type mayo man vil lave. Hvis man vil være innovativ kan der tilføjes andre smage til mayo’en, fx estragon, basilikum, sennep, hvidløg osv.
Jeg elsker den cremede konsistens, den fyldige mundfylde og hvordan det kan balancere syrlige smage. På denne side finder du en masse opskrifter med mayonnaise.
Opskrifter med mayonnaise
Den tykke cremet mayonnaise kan tilføjes til sprøde opskrifter, hvilket giver mere konsistens til smagsoplevelsen. Hjemmelavet mayonnaise er nemt at lave, og smager vidunderligt hvis man bruge råvarer med høj kvalitet – så kan man smage den forkælelse der er lagt i den tætte dressing.
Der er flere af opskrifterne her på siden, hvor mayonnaise indgår som en ingrediens, det gælder blandt andet lakserilette og coleslaw. Men derudover er det også fantastisk som dip til grove pommes fritter, eller som dressing til en god bøf. Der er estragonmayo et sikkert hit!