Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Ingen resultater
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Champignon

verdens bedste champignonsuppe opskrift

Champignonsuppe

One pot pasta med chorizo

One pot pasta med chorizo

Nøddepostej med svampe

Nøddepostej med svampe

Bruschetta-med-svampe

Bruschetta med svampe

Ramen suppe med kylling og nudler

Ramen suppe med kylling og nudler

Pasta med svampesauce

Pasta med svampe og frisk spinat

Svamperisotto med revet parmesan

Svamperisotto med revet parmesan

opskrift på pasta med græskar

Pasta med græskar, svampe og spinat

Fyldte auberginer af linser og grøntsager

Fyldte auberginer med linser og grøntsager

Sund grøntsagslasagne med hytteost

Grøntsagslasagne med hytteost – helt uden kød

« Forrige 1 2

Opskrifter med champignon

Jeg er vild med svampe og har endda lavet en svampeguide hvis du skulle være interesseret. Der er virkelig mange skønne retter med champignon. Især pasta med svampe, lavet med en cremet flødesovs er noget af det lækreste jeg ved. Det er luksus udgaven af champignon a la creme.

Men også en mørbrad i fad eller mørbradgryde, serveret med en sprød salat er noget jeg vil betegne som god spise. Man kan bruge de små søde svampe til en masse. De fungerer super som suppe fx. champignonsuppe eller som hovedingrediens i en nøddepostej, eller sågar en champignon sauce. En anden dejlig frokost er leverpostej serveret stegte champignon, som en del af et smørrebrødsfad. Derudover giver champignon god smag i vegetariske retter.

Om champignon

Champignoner kommer i både hvide og brune udgaver, begge udgaver er store og fyldige. De er let tilgængelige i supermarkedet, hvor du formentlig altid vil kunne finde en bakke til næsten ingen penge. Champignon har en mild smag og kan give smag til alt fra simreretter til tærter. Den er i den lave ende af umami svampe, men den giver stadig en smule umami til de opskrifter indgår i. Desuden bidrager den med protein, samt og andre mikronæringsstoffer, såsom selen og jern. Den består hovedsageligt af vand og er energifattig, så den kan tilsættes til alle retter, og bidrage med fylde og smag.

Er champignon en grøntsag?

Nej, faktisk ikke. Det er en svamp, og er faktisk mere beslægtet med os end med planter. Ja jeg ved det lyder underligt men det er sandheden.

Tip til champignon

Rensning: Dine champignon kommer formentlig med rod og jord på, da det er med til at give den en bedre holdbarhed samt bevarer dens smag og tekstur. Når du renser champignon er det bedst at at gøre det nænsomt. Så under rindende vand fjernes jordrester, undgå dog at have den under for længe, da den bliver mindre spændstig og begynder at blive mere blød, hvilket jo helst skal undgås, da dens tekstur er en af de mest væsentlige grunde til at den tilsættes retter.

Kan champignon blive for gamle?

Ja, præcis ligesom at dit æble kan blive for gammelt kan champignon også. De skal opbevares så de kan ånde, fx i grøntsagsskuffen i køleskabet, der kan de holde sig i omkring en uges tid.

Hvis der er en smule hvidt svamp omkring roden kan du bare skære det fra. Personligt ville jeg nok tilsætte dem som ingrediens i en simreret eller andet hvor dens smag og tekstur ikke er det vigtigste.

Kan man fryse champignon?

Du kan sagtens fryse dem ned, hvis du ved at du ikke får spist alle inden de bliver dårlige. Først skal de bare skæres i store stykker eller evt. skiver hvorefter de blancheres i små to minutter. Herefter kan de fryses og har en holdbarhed i fryseren på op imod et år.

Tilberedning af champignon

Der er mange måde hvorpå du kan tilberede champinon. Du kan stege dem på en pande og lave alt muligt fx bruschetta med svampe. Du kan også bage dem i ovn, fx i en vegetarisk svampetærte, eller sågar fylde aubergine. Du kan endda lave dem i en gryde, fx i en svamperisotto eller en onepot pasta. Ligegyldig hvilken ret du vælger at lave, er der det fælles ved opskrifter med champinon at det er nemt og smager vidunderligt, om det så er kogt til en suppe eller sauce, eller om det er bagt i ovnen.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 15

Open post by marialottesdk with ID 18196581793315986
Græskarsæsonen er igang! 🎃🎃🎃 Jeg har så mange opskrifter på min hjemmeside, hvis du mangler inspiration - søg efter “græskar” på Marialottes.dk og de vil alle komme frem 🧡 Her er blot nogle af dem! Har du nogle favoritter jeg må prøve? 
.
.
.
#græskar #græskarsuppe #græskaropskrifter #deldinmad #marialottesdk #hjemmelavetmad #pumpkin

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 9

Open post by marialottesdk with ID 17983859291908439
Reklame for @groenbalance_official 🍫☕️ Med gode råvarer får du et godt resultat. Prøv denne her varm chokolade, den er SÅ god - det er som at få et varm kram her i kulden! 😍👇🏻

Ingredienser, 2 personer: 
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
1 spsk sukker
1 spsk kakaopulver
1,5 dl piskefløde (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)

Sådan gør du
Kom mælk i en lille gryde - varm op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade fint. Tag 10-15 g til anretningen. 
Tag gryden af varmen. Kom mørk chokolade, sukker samt kakaopulver i. Lad det smelte sammen. 
Pisk fløde til en let flødeskum.
Kom den varme chokolade i to kopper, top med flødeskum og lidt ekstra hakket mørk chokolade.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #varmchokolade #fløde #piskefløde #varmchokolademedflødeskum #efterårshygge #varmkakao #chokolade #deldinmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 1

Open post by marialottesdk with ID 17904151344124976
Reklame for @groenbalance_official 🍄‍🟫🍝🥓 Hvis du elsker en god cremet pastaret med masser af smag, så gem denne her opskrift på fløde-pasta med svampe, bacon og timian! Du kan bruge den pasta du foretrækker, men Grøn Balance’s økologisk spaghetti har et god bid! På 20 minutter har du mad 😍

Ingredienser, 4 personer: 
* 300 g spaghetti (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
* 1 spsk olivenolie
* 3 stilke frisk timian, fintsnittet
* 200 g bacon i tern
* 2 store skalotteløg, finthakket
* 200 g brune champignon, skåret i skiver
* 1/2 dl hvidvin eller hvidvinseddike
* 2 dl piskefløde
* Salt og friskkværnet peber
* 1 håndfuld ruccola
* Parmesan

Sådan gør du
1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Gem ½ dl af pastavandet.
2. Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg timian og bacon til gyldent. 
3. Kom løg og svampe på panden, og steg ved høj varme, indtil svampene er svundet. Kom hvidvin/eddike på og lad det fordampe et par minutter. 
4. Tilsæt piskefløde og lidt pastavand. Lad saucen simre et par minutter og smag til med salt, og peber. 
5. Vend den kogte spaghetti i saucen. Vend en god håndfuld ruccola med og servér med revet parmesan på toppen.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #flødepasta #hverdagsmad #pastamedsvampe #svampepasta #pastamedfløde #pastamedbacon #spaghetti #aftensmad #deldinmad #madblogger #nemaftensmad #hverdagsmad #nempastaret #pastaret

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 30

Open post by marialottesdk with ID 18080069765510870
Proteinrig tærte med chorizo og hytteost 🥧🧀🥚 En god og nem tærte der smager af meget med et højere proteinindhold, takket være både hytteost og æg i fyldet. Hytteosten giver en let og luftig konsistens, som komplementerer chorizoens krydrede dybde. Du kan erstatte gulerødder med fx kartofler, andre rodfrugter eller grønt som broccoli osv. 

Søg ‘tærte med chorizo’ på marialottes.dk. 

Med en god tærte går man bare aldrig galt i byen, vel? Det redder virkelig tit vores hverdage herhjemme! Du kan nemt lave bunden selv eller købe dig til en ☺️✌🏼
.
.
.
#tærtedej #tærte #hjemmelavettærte #hverdagsmad #nemhverdagsmad #deldinmad #marialottesdk #madinspiration #madblogger #madpakkeideer #madplan #nemaftensmad #aftensmad #aftensmadinspiration #chorizo #hytteost

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 25

Open post by marialottesdk with ID 18097641220644932
Reklame for @groenbalance_official 🫛 Synes du det kan være svært at lave noget spændende med grønne bønner? Så se med her. Jeg har nemlig lavet en skøn salat på 10 minutter med frosne fine bønner fra Grøn Balance, som er vendt i den lækreste grønne urtedressing. Prøv den, det er SÅ nemt og godt! 😍💚👇🏻

Ingredienser, 4 personer: 
450 g frosne fine bønner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld purløg
1 håndfuld estragon
1,5 håndfuld cashewnødder
1 stor spsk. creme fraiche 38%
1 spsk vand
Saft fra 1 citron
Salt og friskkværnet peber

1. Kom hurtigt bønnerne i kogende vand med lidt salt. Skyl herefter i koldt vand og kom dem i en skål. 
2. Blend basilikum, purløg, estragon, 1 håndfuld cashewnødder, creme fraiche, vand, citron samt salt og peber i en blender. Vend sammen med bønnerne og servér. 
3. Top med lidt flere finthakkede cashewnødder og basilikum/andre krydderurter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #bønnesalat #grønnebønner #hurtigsalat #tilbehørtilaftensmaden #grønsalat #grønservering #vegetarisk #deldinmad #hverdagsmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 22

Open post by marialottesdk with ID 18071674826273606
Reklame for Netto 🥕 Det er blevet tid til at tage “rødderne med i køkkenet” igen. Denne gang har jeg brugt rødbeder, fordi jeg synes det er lidt en “glemt” rodfrugt. De bages i ovnen, så de bliver søde og møre, og så bliver de serveret ovenpå den lækreste ricottacreme der er syrlig, salt og cremet. Det fungere SÅ godt sammen! Prøv salaten 🌱👇🏻

Opskrift, 4 personer: 

Bagte rødbeder
4 store rødbeder
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Creme
250 g ricotta
3 spsk olivenolie
1 citron
salt og friskkværnet peber
Desuden
20 g pinjekerner, ristede 
2 kviste estragon 
Citronskal
olivenolie, salt og friskkværnet peber
Tænd ovnen på 170°, varmluft. 
Skræl rødbederne, skær i tern, og kom dem i et ildfast fad med olie, salt og peber. Bag bederne i 40 minutter.
Lav imens creme: Blend med en stravblender ricotta olivenolie, skallen fra 1/2 citron, og saften fra hele citronen til en homogen creme. Smag til med salt og friskkværnet peber. 
Kom ricottacreme i bunden af et fad. Læg dine bagte rødder ovenpå. Drys med ristede pinjekerner, lidt olivenolie, salt og peber samt frisk estragon.
.
.
.
#rødbeder #rødbedesalat #bagterødbeder #nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #deldinmad #madblogger #nemhverdagsmad #hurtigaftensmad #madinspiration #nemsalat #mættendesalater
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required