Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Forretter
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Salater
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Champignon

Opskrifter med champignon er mine favoritter, fordi champignon er en herlig svamp, og særlig fordi den kan fås hele året rundt. Desuden giver den en dejlig tekstur i alle retter den indgår i, og så har den en skøn nøddeagtig smag. Der findes et hav af opskrifter med champignon, både dem hvor champignon er hovedingrediensen, som fx i champignonsuppe, hvor dens dejlige smag fremhæves af blandt andet smør, timian og hvidløg. Men også dem hvor champignon blot er en af mange ingredienser, hvor man knap bemærker den som i grønsagslasagne med hytteost. 

Jeg håber du finder en opskrift, der passer til dine lyster på siden. 

svampelasagne uden kød

Svampelasagne med spinat, knoldselleri og rasp

Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål

Pasta med mørbrad og svampe i cremet flødesauce

Pasta med mørbrad og svampe i cremet flødesauce

Svine mørbrad a la creme

Svinemørbrad a la creme

One pot pasta med svampe

One pot pasta med bacon og svampe

fyldte champignon med ost

Fyldte champignon med ost

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Pappardelle med svamperagout

Pappardelle med svamperagout

hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat med Serranoskinke

Svampetærte-5

Svampetærte med timian og rødløg

verdens bedste champignonsuppe opskrift

Champignonsuppe

One pot pasta med chorizo

One pot pasta med chorizo

1 2 Næste »

Opskrifter med champignon

Jeg er vild med svampe og har endda lavet en svampeguide hvis du skulle være interesseret. Der er virkelig mange skønne retter med champignon. Især pasta med svampe, lavet med en cremet flødesovs er noget af det lækreste jeg ved. Det er luksus udgaven af champignon a la creme.

Men også en mørbrad i fad eller mørbradgryde, serveret med en sprød salat er noget jeg vil betegne som god spise. Man kan bruge de små søde svampe til en masse. De fungerer super som suppe fx. champignonsuppe eller som hovedingrediens i en nøddepostej, eller sågar en champignon sauce. En anden dejlig frokost er leverpostej serveret stegte champignon, som en del af et smørrebrødsfad. Derudover giver champignon god smag i vegetariske retter.

Om champignon

Champignoner kommer i både hvide og brune udgaver, begge udgaver er store og fyldige. De er let tilgængelige i supermarkedet, hvor du formentlig altid vil kunne finde en bakke til næsten ingen penge. Champignon har en mild smag og kan give smag til alt fra simreretter til tærter. Den er i den lave ende af umami svampe, men den giver stadig en smule umami til de opskrifter indgår i. Desuden bidrager den med protein, samt og andre mikronæringsstoffer, såsom selen og jern. Den består hovedsageligt af vand og er energifattig, så den kan tilsættes til alle retter, og bidrage med fylde og smag.

Er champignon en grøntsag?

Nej, faktisk ikke. Det er en svamp, og er faktisk mere beslægtet med os end med planter. Ja jeg ved det lyder underligt men det er sandheden.

Tip til champignon

Rensning: Dine champignon kommer formentlig med rod og jord på, da det er med til at give den en bedre holdbarhed samt bevarer dens smag og tekstur. Når du renser champignon er det bedst at at gøre det nænsomt. Så under rindende vand fjernes jordrester, undgå dog at have den under for længe, da den bliver mindre spændstig og begynder at blive mere blød, hvilket jo helst skal undgås, da dens tekstur er en af de mest væsentlige grunde til at den tilsættes retter.

Kan champignon blive for gamle?

Ja, præcis ligesom at dit æble kan blive for gammelt kan champignon også. De skal opbevares så de kan ånde, fx i grøntsagsskuffen i køleskabet, der kan de holde sig i omkring en uges tid.

Hvis der er en smule hvidt svamp omkring roden kan du bare skære det fra. Personligt ville jeg nok tilsætte dem som ingrediens i en simreret eller andet hvor dens smag og tekstur ikke er det vigtigste.

Kan man fryse champignon?

Du kan sagtens fryse dem ned, hvis du ved at du ikke får spist alle inden de bliver dårlige. Først skal de bare skæres i store stykker eller evt. skiver hvorefter de blancheres i små to minutter. Herefter kan de fryses og har en holdbarhed i fryseren på op imod et år.

Tilberedning af champignon

Der er mange måde hvorpå du kan tilberede champinon. Du kan stege dem på en pande og lave alt muligt fx bruschetta med svampe. Du kan også bage dem i ovn, fx i en vegetarisk svampetærte, eller sågar fylde aubergine. Du kan endda lave dem i en gryde, fx i en svamperisotto eller en onepot pasta. Ligegyldig hvilken ret du vælger at lave, er der det fælles ved opskrifter med champinon at det er nemt og smager vidunderligt, om det så er kogt til en suppe eller sauce, eller om det er bagt i ovnen.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Mar 23

Open
Morgenmaden ér jo dagens første måltid – det kommer vi ikke udenom, medmindre man jo springer den over. Det gør jeg nu aldrig, fordi jeg elsker at vågne langsomt – tjekke mine mails, og så gå i køkkenet og lave mig dagens morgenmad. Det er vigtigt for mig, at jeg spiser varieret – også om morgenen. Jeg varierer altid mellem havregrød, surdejsboller og smoothies.⁠
⁠
Opskrifter på nemme smoothie bowls med grøntsager, frugter og bær. Her får du lige et skud grøn inspiration til grønne smoothie bowls.⁠
⁠
Det er nemlig en nem og lækker måde at få nogle flere grøntsager i løbet af dagen, hvis man starter med sådan en cremet og sødlig grøn herlighed som disse. ⁠
⁠
💚 Smoothie med spinat og avokado⁠
💚 Smoothie med basilikum og lime⁠
💚 Smoothie med broccoli og spinat⁠
💚 Smoothie med spinat og ingefær⁠
💚 Smoothie med squash⁠
💚 Smoothie med grønkål⁠
⁠
Hvilken skal du have?⁠
Find alle i dagens story og via link i bio!⁠
#marialottes #greenie #smoothie #smoothiebowls #morgenmad⁠

marialottesdk

View

Mar 20

Open
Morgenboller til enhver! 🤎⁠
⁠
Jeg elsker en god bolle til morgenmad, det er simpelt, nemt og mætter dejligt. Her får du et udpluk af nemme opskrifter på lækre og gode morgenboller, som du kan lave på dagen eller koldhæve. ⁠
⁠
Der er jo mange slags: hurtige, grove, koldhævede og sunde morgenboller. Bag dem i dag eller sæt en hurtig dej over som med disse nemme boller. Du kan med fordel fryse bollerne ned, så du altid har gode morgenboller til hverdagen eller weekenden.⁠
⁠
❣️ Surdej ~ til dig der har overskud i hver dagen, og elsker at bage⁠
⁠
Er du ellevild med at komme tørrede frugter i boller og måske også nogle nødder, så er müsli boller perfekt til dig. ⁠
⁠
Har du en surdej, men ikke en røremaskine kan du prøve kræfter af med min opskrift på ælte-frie surdejsboller, den er helt uden brug af røremaskine. Alt du skal bruge til disse æltefrie surdejsboller er dine hænder, en beholder med låg, mel, vand, surdej og salt. ⁠
⁠
En klassisk morgenbolle, men med et twist af surdejens syrlighed. Håndværkerne her er et barndomsminde, og jeg elsker simpelthen smagen af blå birkes.⁠
⁠
Eller koldhævede surdejsboller med fuldkorn. Smagen er herlig!⁠
⁠
❣️ Boller med gær ~ Bruseboller, til dig der bare gerne vil have smidt en dej sammen. Dejen skal hæve 20 minutter om aftenen ved stuetemperatur, så hævningen kan sættes i gang, og herefter kan du sætte dejen i køleskabet og lade den hæve videre på køl natten over.⁠
⁠
📘 Der er en masse inspiration at finde, og du kan se mange flere opskrifter på Marialottes.dk⁠, tilgå via link i bio eller dagens story. ⁠
⁠
#morgenboller #bagning #surdej #gær

marialottesdk

View

Mar 19

Open
Hvad står der på menuen i uge 12?⁠
⁠
Hvis du følger min GRATIS madplan er det:⁠
⭐️ Pasta med rosenkål og serrano skinke⁠
⁠
⭐️ Salade lyonnaise⁠
⁠
⭐️ Kyllingefrikadeller med sprøde kartoffel-hapsere og en salat med savoykål, æble og valnødder⁠
⁠
⭐️ Salat med kylling og kartofler⁠
⁠
⭐️ Ratatouille og Côte du Boeuf⁠
⁠
⭐️Wok med oksekød⁠
⁠
⭐️ Restedag 🥬🍽🍞⁠

Tøm ud i mejeri, grøntsagsskuffen og tørvarerlageret, og lav et lækkert måltid, og gør klar til at du kan fylde køleskabet op til en ny uge.⁠
⁠
⭐️ Ugens snack: Gateau marcel⁠
⁠
#madplan #marialottes #gratismadplan #uge 12 #salater #godmad #nemmad #madplanuge12 #gratis #matplan

marialottesdk

View

Mar 16

Open
Hvis du er på restaurant, og du kun kunne vælge to retter, ville du så vælge en forret og en hovedret, eller en hovedret og en dessert?⁠
⁠
Altså hvis der var en chokomousse som denne på menuens dessertliste så var jeg nok på mulighed to!⁠
⁠
Chokolademousse, helt cremet og blød, syrlighed fra bær, og en smule crispy bid fra hasselnøddeknasen 🤤⁠
⁠
Men man kunne jo også bare lave den derhjemme – og på den måde måske få en dagen efter også, for den er faktisk SÅ god... (tør jeg godt sige)⁠
⁠
Find opskriften i dagens story, eller via link i bio. Selvfølgelig også blot ved at søge på Marialottes.dk hvor der også snart er over 1000 opskrifter at finde inspiration fra!⁠
⁠
#chokomousse #chokolade #mums #chokoladeherlighed #marialottes

marialottesdk

View

Mar 15

Open
Fyldte pastaer er virkelig noget af det bedste jeg ved!⁠
⁠
Her får du alle mine opskrifter på fyldte pastaer, så kan du umuligt undgå at blive enten sulten eller inspireret :P ⁠
⁠
🤎 Ravioli med svampefyld⁠
🤎 Fyldt pasta med græskar⁠
🤎 Ravioli med græskar, stegt chorizo og rosmarin⁠
🤎 Tortellini med bacon og ærter i flødesauce⁠
🤎 Ravioli med flydende æggeblomme⁠
🤎 Ravioli med æggeblomme, spinat-ricotta og brunet salviesmør⁠
🤎 Ravioli med laks og hvidvinssauce⁠
🤎 Pasta bonbon med parmesancreme og urter⁠
🤎 Ravioli opskrift - fyldt med ricotta og basilikum⁠
🤎  Strandkrabbebisque med ravioli⁠
⁠
Hvilken en får din mund til at løbe i vand? 🙃⁠
⁠
#ravioli #tortellini #fyldtepasta #marialottes #svampe #græskar #pasta #nemmad #smukkeretter #følelsenafrestaurantderhjemme

marialottesdk

View

Mar 12

Open
.. Something is cooking - og det er ikke længere kun i sommerhus-køkkenet 👶🏼🤰🏼 Jeg er gravid, og det kan ikke så nemt skjules mere 🙈💕 ⁠
Jeg glæder mig ekstra meget til foråret rigtig nærmer sig, og endnu mere til maj, hvor den lille pige-spir inde i maven gerne skal melde sin ankomst 😌🌱⁠
⁠
Det føles lige dele stort og lige dele surrealistisk, at der kun er 2 måneder tilbage af min graviditet! Det betyder også nogle måneders barsel venter forude, og jeg har en masse der skal ordnes inden hun kommer 🦋🤍⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK