Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Champignon

Opskrifter med champignon er mine favoritter, fordi champignon er en herlig svamp, og særlig fordi den kan fås hele året rundt. Desuden giver den en dejlig tekstur i alle retter den indgår i, og så har den en skøn nøddeagtig smag. Der findes et hav af opskrifter med champignon, både dem hvor champignon er hovedingrediensen, som fx i champignonsuppe, hvor dens dejlige smag fremhæves af blandt andet smør, timian og hvidløg. Men også dem hvor champignon blot er en af mange ingredienser, hvor man knap bemærker den som i grønsagslasagne med hytteost. 

Jeg håber du finder en opskrift, der passer til dine lyster på siden. 

Morkel risotto

Morkel risotto med tørrede morkler

pasta med kylling og spinat

Cremet pasta med kylling og spinat i flødesauce

svampelasagne uden kød

Svampelasagne med spinat og knoldselleri

Efterårspasta med svampe og grønkål

Efterårspasta med svampe og grønkål

Pasta med mørbrad og svampe i cremet flødesauce

Pasta med mørbrad og svampe i cremet flødesauce

Svine mørbrad a la creme

Svinemørbrad a la creme

One pot pasta med svampe

One pot pasta med bacon og svampe

fyldte champignon med ost

Fyldte champignon med ost

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Pappardelle med svamperagout

Pappardelle med svamperagout

hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat med Serranoskinke

Svampetærte-5

Svampetærte med timian og rødløg

1 2 Næste »

Opskrifter med champignon

Jeg er vild med svampe og har endda lavet en svampeguide hvis du skulle være interesseret. Der er virkelig mange skønne retter med champignon. Især pasta med svampe, lavet med en cremet flødesovs er noget af det lækreste jeg ved. Det er luksus udgaven af champignon a la creme.

Men også en mørbrad i fad eller mørbradgryde, serveret med en sprød salat er noget jeg vil betegne som god spise. Man kan bruge de små søde svampe til en masse. De fungerer super som suppe fx. champignonsuppe eller som hovedingrediens i en nøddepostej, eller sågar en champignon sauce. En anden dejlig frokost er leverpostej serveret stegte champignon, som en del af et smørrebrødsfad. Derudover giver champignon god smag i vegetariske retter.

Om champignon

Champignoner kommer i både hvide og brune udgaver, begge udgaver er store og fyldige. De er let tilgængelige i supermarkedet, hvor du formentlig altid vil kunne finde en bakke til næsten ingen penge. Champignon har en mild smag og kan give smag til alt fra simreretter til tærter. Den er i den lave ende af umami svampe, men den giver stadig en smule umami til de opskrifter indgår i. Desuden bidrager den med protein, samt og andre mikronæringsstoffer, såsom selen og jern. Den består hovedsageligt af vand og er energifattig, så den kan tilsættes til alle retter, og bidrage med fylde og smag.

Er champignon en grøntsag?

Nej, faktisk ikke. Det er en svamp, og er faktisk mere beslægtet med os end med planter. Ja jeg ved det lyder underligt men det er sandheden.

Tip til champignon

Rensning: Dine champignon kommer formentlig med rod og jord på, da det er med til at give den en bedre holdbarhed samt bevarer dens smag og tekstur. Når du renser champignon er det bedst at at gøre det nænsomt. Så under rindende vand fjernes jordrester, undgå dog at have den under for længe, da den bliver mindre spændstig og begynder at blive mere blød, hvilket jo helst skal undgås, da dens tekstur er en af de mest væsentlige grunde til at den tilsættes retter.

Kan champignon blive for gamle?

Ja, præcis ligesom at dit æble kan blive for gammelt kan champignon også. De skal opbevares så de kan ånde, fx i grøntsagsskuffen i køleskabet, der kan de holde sig i omkring en uges tid.

Hvis der er en smule hvidt svamp omkring roden kan du bare skære det fra. Personligt ville jeg nok tilsætte dem som ingrediens i en simreret eller andet hvor dens smag og tekstur ikke er det vigtigste.

Kan man fryse champignon?

Du kan sagtens fryse dem ned, hvis du ved at du ikke får spist alle inden de bliver dårlige. Først skal de bare skæres i store stykker eller evt. skiver hvorefter de blancheres i små to minutter. Herefter kan de fryses og har en holdbarhed i fryseren på op imod et år.

Tilberedning af champignon

Der er mange måde hvorpå du kan tilberede champinon. Du kan stege dem på en pande og lave alt muligt fx bruschetta med svampe. Du kan også bage dem i ovn, fx i en vegetarisk svampetærte, eller sågar fylde aubergine. Du kan endda lave dem i en gryde, fx i en svamperisotto eller en onepot pasta. Ligegyldig hvilken ret du vælger at lave, er der det fælles ved opskrifter med champinon at det er nemt og smager vidunderligt, om det så er kogt til en suppe eller sauce, eller om det er bagt i ovnen.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 26

Open post by marialottesdk with ID 18068810878943533
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 19

Open post by marialottesdk with ID 17939601443892101
Reklame for @nettodk 🌞 Der er noget særligt ved en sommeraften med god mad. Og det behøver hverken tage tid eller koste ekstra. Med færdige salater, oliven, surdejsbrød og cremede dips fra Netto, kan du have godt tilbehør klar på få minutter – og bruge resten af tiden på at nyde det.

Her er hvad jeg købte: 
Færdighakket spidskål/grønkål (vendte det sammen med olivenolie, citron, salt og peber)
Færdigpillede granatæblekerner, avocado og pinjekerner til salaten
Hummus
Oliven/fetamix
Surdejsbrød
Tzatziki 

Alt sammen er lækkert til et stykke kød, kylling eller pølser. Rigtig dejlig sommer 💛
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #sommermad #sommertilbehør #grilltilbehør #aftensmadinspiration #grillmad #grillhygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 16

Open post by marialottesdk with ID 17845484154480888
Reklame 🥔 Cremet kartoffelsalat a la forår, skal der til, nu hvor temperaturen stiger. Ih hvor jeg elsker en god hjemmelavet kartoffelsalat, og i denne opskrift sætter jeg fokus på foråret med ærter, radiser og selvfølgelig lækre økologiske kartofler fra @groenbalance_official 💛

Opskrift kommer her, 4 personer: 
🥔750 g kartofler (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🥔80 g mayonnaise
🥔200 g creme fraiche 18%
🥔1 bundt purløg, finthakket
🥔6 radiser, skåret i skiver
🥔12 ærtebælge, pillet
🥔Salt og friskkværnet peber

Skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Tilsæt purløg og smag til med salt og peber. 
Kom de afkølede kartoflerne i en skål med radiser og friske ærter. Vend forsigtigt alle i ingredienserne sammen. 
Kom kartoffelsalaten i en skål og pynt gerne med lidt mere purløg og ærter. 
Velbekomme! 
.

.

#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #kartoffelsalat #kartoffelsalatmedærter #kartoffelsalatmedradiser #sommersalat #sommermad #madblogger #marialottesdk #deldinmad #madpakkeideer #kartofler #kartoffelopskrift #ærter #radiser
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required