Stracciatella ost – sådan laver du luksus mozzarella!
Denne lækre og hjemmelavede stracciatella ost smager så englene synger! Jeg elsker ost – parmesan, pecorino, mozzarella, burrata, jeg kunne blive ved. Derfor har jeg også utrolig svært ved at vælge min yndlingsost. Ja, faktisk synes jeg, at det er helt umuligt.
Når jeg siger hjemmelavet ost, tænker du måske, at det både er tidskrævende og svært. Hvis det er tilfældet, så kan du godt tro om. At lave hjemmelavet stracciatella er nemlig både nemt og hurtigt. Og opskriften er meget simpel!
Straciatella ost – hjemmelavet
Ingredienser
Straciatella
- 1 stk mozzarellakugle
- 75 ml fløde
- Salt og friskkværnet peber
- 30 g olivenolie*
Stegte cherrytomater med rosmarin og hvidløg
- 15 stk cherrytomater
- 15 g olivenolie*
- 1 fed hvidløg
- 1 kviste rosmarin
- 15 ml hvidvinseddike*
Serveringsforslag
- 2 skiver surdejsbrød
Fremgangsmåde
Straciatella
- Bræk mozzarellaen op i mindre stykker og kom det i en skål. Kom fløden i og rør rundt.
- Kom det i køleskabet og lad det stå i et par timer, hvor der røres et par gange undervejs, så mozzarellaen absorbere fløden.
- Server med salt, peber og olivenolie på toppen.
Stegte cherrytomater med rosmarin og hvidløg
- Skær cherrytomater over i halve. Du kan også bruge ovnbagte tomater.
- Tag en mellemstor pande og sæt den på højeste blus. Når panden er rygende varm tilsættes olie, tomater, hvidløg samt rosmarin, og det hele steges af i 1-2 minutter.
- Kom eddiken på panden og lad det hurtigt fordampe. Smag til med salt og peber.
- Anret tomaterne ovenpå straciatellaen og servér med brød.
Nem opskrift på hjemmelavet stracciatella ost med stegte tomater
At lave hjemmelavet stracciatella ost er utrolig simpelt. Det eneste du skal bruge er mozzarella, fløde, salt, peber og olivenolie. At smækker ingredienserne sammen tager mindre end fem minutter, men for at mozzarellaen absorberer fløden, skal den gerne stå i køleskabet i en times tid, imens der jævnligt røres i den.
I denne opskrift har jeg valgt at servere stracciatella osten med nogle lækre stegte cherrytomater med hvidløg og rosmarin. Kombinationen af den cremede ost og de søde og syrlige tomater er i min verden perfekt. Tomaterne tager heldigvis også kun fem minutter af lave og det eneste du skal bruge er tomater, rosmarin, hvidløg, hvidvinseddike og olivenolie – nemt!
Perfekt til pizza og pasta
Man kan bruge stracciatella ost til mange ting, men jeg elsker virkelig at bruge denne ost på pizza og til pastaretter. Jeg synes f.eks. at stracciatella ost passer perfekt til denne pastaopskrift med lækre, stegte peberfrugter. Originalt bruger jeg burrata i opskriften, men stracciatella ost kan sagtens bruges som substitut for burrata. Det gælder også på pizza eller i alle mulige andre retter, der kalder på en cremet og lækker ost.
Andre serveringsforslag til en lækker og cremet Stracciatella di bufala
Stracciatella di bufala kommer fra det italienske køkken, som er ét af mine absolutte yndlingskøkkener. Jeg elsker de lækre smagskombinationer og den alsidighed, som køkkenet kan tilbyde.
Stracciatella ost er en alsidig ost og dens anvendelse er ikke begrænset til pizza og pastaretter. Du kan f.eks. kombinere denne opskrift med nogle af mine lækre antipasti opskrifter, for at lave den perfekte italienske forret.
Du kan vælge at gøre det mere simpelt og serverer osten og de stegte tomater med et godt, hjemmebagt brød. Her på siden har jeg flere forskellige opskrifter på hjemmebagt brød, som du kan dykke ned i.