
Gedeost salat med friske figner er én af mine yndlingssalater. Generelt bare retter, hvor gedeost er inkorporeret. Det er ikke alle der er så glad for smagen af gedeost. Men så snart den bliver komplimenteret af en hjemmelavet glace er det altså toppen. Det søde element giver et dejligt modspil til den gennemtrængende smag, gedeosten har.
Gedeost salat med valnødder og friske figner
Figner er så småt begyndt at titte frem nu, fordi sæsonerne er helt forskudt denne sommer. Det er både på godt- og ondt, synes jeg. Så selvom jeg er ked af, at jeg ikke fik spist nok jordbær, trøster jeg mig selv med at andet godt kommer nu. Jeg elsker figner, så hér klager jeg ikke.

Nem opskrift på den bedste gedeost salat
Salaten er god til forret, som tilbehør til et stykke kød eller blot som den er – måske med et lækkert hjemmebagt brød til. Det gjorde min veninde Anna og jeg og vi blev mætte. Elsker du også gedeost, kan du se flere opskrifter her på fx brød med gedeost eller tærte med gedeost Er du mere på udkig efter endnu en skøn salat med gedeost kan du se nærmere på denne, som er med grillede pærer og en sennepsvinaigrette.
Opskriften på gedeostsalat finder du her:

Gedeost salat med valnødder
Ingredienser
Salat
- 100 g salat (evt. feldsalat)
- 4 stk friske figner
- 1 rulle gedeost
- 50 g valnødder*
Balsamico glace
- 0,5 dl balsamico
- 1 spsk honning
- et nip salt
Noter
Fremgangsmåde
Balsamico galce
- Kom balcamico på en pande, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt.
- Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, men mere tyktflydende. Lad den køle lidt af.
Salat
- Tænd ovnen på 180°.
- Skær gedeosten i 4-5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 5-7 min., til gedeosten begynder at boble.
- Skyl salaten. Skær fignerne i både. Rist valnødder på en tør pande, til de har taget farve.
- Server salat med den bagte gedeost, figner og valnødder. Top med glacen. Velbekomme.


