Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Gateau marcel

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Gateau marcel kage opskrift

En klassisk opskrift på gateau Marcel manglede på bloggen, så den opskrift får I nu! Den er god året rundt – den kan serveres om sommeren, til jul, til nyår, til middagsselskaber eller bare en helt almindelig søndag. 

Til dig, der ikke kender gateau Marcel, så er det en chokoladebombe af en kage, der ikke indeholder mel og hvor kun halvdelen af dejen bages – den anden halvdel forbliver en cremet mousse. Gateau Marcel er glutenfri, fryseegnet og så smager den helt vildt meget af chokolade. 

En klassisk god gateau Marcel

Gateau Marcel er en chokoladekage af fransk oprindelse, som er opfundet af den franske stjernekok Michel Michaud. Michel Michaud har været med til at bringe fransk cuisine til Danmark, og han tog også denne kage med sig – det skal vi altså være taknemlige for, for kagen er vitterligt perfekt. 

I bunden minder den lidt om en brownie, i midten er der en fløjlsblød mousse og på toppen kakaopulver og chokoladeflager. Man kan selv lave chokoladeflager med en tyndskræller eller en skarp kniv eller du kan købe dem.  

Gateau marcel kage

Gateau marcel

Opskrift på fransk chokoladekage uden mel

Da Michel Michaud arbejdede på kagen, var hele målet at lave en glutenfri kage. Min version af gateau Marcel er selvfølgelig også uden mel. Navnet på kagen er helt naturligt, hvis man tager kagens franske oprindelse i betragtning. Gateau betyder nemlig kage – og Marcel er navnet på Michel Michaud’s far. 

Det sværeste ved opskriften er at ramme konsistenserne helt rigtigt. Det kan nemlig godt være lidt tricky at blande den smeltede chokolademasse sammen med æggehviderne. Her er det altså bare vigtigt at være forsigtig – du må endelig ikke slå luften ud af æggehviderne. Brug derfor gerne en dejskraber til at vende hviderne i og ikke et piskeris.

Reklamelinks er markeret med*
Gateau marcel

Gateau marcel

Gateau marcel kage er en skøn dessert, som består af en halv bagt kage og halv mousse! Opskriften er super nem, og så er den glutenfri, da der ikke er mel i kagen. 
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse40 min
I alt45 min

Ingredienser

Kagen

  • 125 g mørk chokolade*
  • 125 g smør
  • 125 g sukker*
  • 5 stk æggehvider
  • 4 stk æggeblommer

Pynt

  • 50 g mørk chokolade*
  • 20 g kakaopulver*

Noter

Tip: Hvis du kan lide smagen af orange kan du med fordel rive lidt appelsinskal ned i chokolademassen. 

Fremgangsmåde

  • Smelt chokolade, smør og sukker sammen over et vandbad eller i en lille kasserolle ved svag varme.
  • Piskes æggehviderne stive, når chokolademassen er smeltet.
  • Kom æggeblommerne i chokolademassen og rør grundigt rundt. Tilsæt de piskede æggehvider lidt ad gangen. Det er vigtigt at man ikke pisker i massen, men langsomt vender hviderne med chokolademassen.
  • Kom halvdelen af massen i en smurt springform, drysset med sukker (ca. 22 cm i diameter) og bag den i 25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad den køle af, og kom den resterende masse i formen og kom den på køl i minimum 2 timer.
  • Drys med kakaopulver samt chokolade revet til flager lige inden servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til gateau Marcel

Det næstsværeste er nok faktisk at skære kagen. Men her kommer et lille tip. Brug en stor, skarp kniv og kom den i varmt vand, inden du skærer hvert stykke. Så får du nemlig et pænt stykke.

Og hvad med tilbehør til sådan en lækker chokoladekage? Vil du holde det helt enkelt, servér da en god vaniljeis til – gerne hjemmelavet. Ellers fungerer friske bær eller en bærcoulis, som fx hindbærculis, også rigtigt godt som tilbehør til gateau Marcel. 

Kan kagen fryses?

Ja, gateau Marcel er fint fryseegnet. Hvis jeg vil fryse min kage, gør jeg det altid i springformen. Kagen kan nemlig skæres når den er frossen, så du kan derfor skære de stykker du nu skal bruge, lade dem tø lidt op på en tallerken og beholde resten af kagen i fryseren. 

Hvis kagen fryses, er der en lang holdbarhed. Hvis den ikke fryses, er kagens holdbarhed omkring 2-3 dage. 

Gateau marcel glutenfri
fransk chokoladekage uden mel

Gateau marcel opskrift

Kategorier - Søde sager
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

chokolademousse uden husblas

Chokolademousse med hasselnøddeknas og bær

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 27

Open
Ny opskrift på lækker Pizza bianco med bacon og løg 🥓🧅⁠ er landet på marialottes.dk 😎
⁠
Jeg gik jo og perfektionerede den perfekte pizzadej sidste sommer, og det blev dermed også til en masse pizzatoppings. Denne her er en af de hvide.⁠
⁠
Vi har pizza rossa og så har vi pizza bianca, altså henholdsvis rød pizza og hvid pizza ❤️⁉️🤍⁠
⁠
Det er nærmest lige meget hvad, man kommer på en pizza, så bliver det lækkert, for det er jo pizza 🍕⁠
⁠
Denne er bare en klassisk smagskombo som man kender - løg og bacon 🧅 + 🥓⁠
⁠
Du finder opskrift til toppings og pizzadej via link i bio, eller på marialottes.dk 🤩⁠
⁠
#pizza #pizzaopskrift #pizzamedløg #pizzamedbacon #løgogbacon #marialottespizza #pizzadej #nempizza ⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 25

Open
Ugens onsdagspasta bliver en opfordring til at lære at lave hjemmelavet pasta!⁠ 🍝
⁠
Denne uge vil jeg forsøge at overbevise dig til at forsøge at lave din egen pasta. ⁠
⁠
💛 Har du prøvet at lave din egen hjemmelavet pasta før? 🌝⁠
⁠
Hvis ikke, så er det chancen nu. Gem dette opslag, så du kan vende tilbage til det. Ellers kan et større blogindlæg findes på Marialottes.dk hvor jeg ligger alle tricks og fif frem på det meldryssede bord 😉⁠
⁠
Du skal nemlig ikke bruge mere end mel, æg og salt - mere skal der ikke til!⁠ 👩🏼‍🍳⁠
⁠
Tricket med hjemmelavet pasta er at væbne sig med lidt ekstra tålmodighed, for dejen skal æltes godt. Hvis du har en pasta maskine er det kun en fordel, men hvis du har en kagerulle eller en vinflaske - bare noget cylinder-formet, så kan du rulle pastaen ud og skære den med en kniv. 🔪⁠
⁠
Hjemmelavet pasta kan nemlig bruge som lasagneplader, spaghetti, ravioli - you name it!!!⁠ 😛⁠
⁠
Jeg ved selfølgelig godt, at pasta er billigt, og at man bliver hurtigere færdig med retten hvis pastaen er købt om det så er tør eller frisk. 🤔⁠
⁠
MEN der er noget særligt ved det hjemmelavet. Ligesom når man har været ude at rejse, og spist en masse fantastisk mad, så glæder man sig (lidt skamfuldt måske) til igen selv at skulle lave mad 💛⁠
⁠
Skal du lave pasta, eller skal du købe det? 🥚👩🏼‍🍳🧂⁠
⁠
Hvis du har fået lyst til at prøve det af, så finder du link til pastaopskriften i bio eller ved at søge på hjemmelavet pasta på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#pasta #onsdagspasta #skønnemuligheder #hjemmelavet #friskpasta #hjemmelavetpasta #pastaopskrift #mariaelskerpasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 23

Open
SALAT MED RADISER OG ÆRTER 💚⁠ Denne servering er let på flere måder; let at lave og let at spise. ⁠
⁠
Den vil pryde ethvert bord til de lune sommeraftener med grillmad, nye danske kartofler og et hjemmebagt surdejsbrød. Jeg kan i hvertfald allerede se det helt store bord foran mig – og med dejlig kølig rosé 💞⁠
⁠
Alt du skal bruge til 2 servinger:⁠
20 stk radiser⁠
100 g friske ærter⁠
200 g hytteost⁠
2 spsk olivenolie⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
⁠
💓 Rengør radiserne grundigt og skær dem i kvarte på langs – du kan sagtens beholde stilke og blade på. 🤩⁠
⁠
💚 Vend ærter og radiser sammen og top med hytteost og et par spiseskeer af olivenolie eller en urteolie, hvis du har.⁠
⁠
🤍 Drys med salt og friskkværnet peber og citronsaft inden servering.⁠
⁠
Velbekomme, skulle du finde på at lave den, vil jeg elske at se din rekreation 🙌🏼⁠
⁠
Du finder denne opskrift og mange flere skønne anretninger på Marialottes.dk. Hvis du vil have flere tips og tanker til netop denne salat, så kan du tilgå den via link i bio 💜⁠
⁠
#radisesalat #grillsalat #farverigsalat #salat #radiser #ærter #hytteost #salatmedhytteost #friskeærter #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 22

Open
Madplan til uge 21 er nu ude 🤩⁠ Frygt ej, den står ikke på pandekager hele ugen - MEN det er ugens snack 😋⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:
🫑 Pasta med stegte peberfrugter⁠
💚 Spinatpandekager med agurkesalat⁠
🍝 Salviepasta og grillede peberfrugter med ricottacreme⁠
🐚 Dampede muslinger med pommes frites og estragonmayo⁠
🐽 Pulled pork med coleslaw⁠
🌭 Pulled pork hotdog (resterne fra dagen før)⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 💜⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge16 #uge16madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan⁠

marialottes

View

Maj 21

Open
Salat med syltede rødløg og feta 😋⁠ En sprit-ny salat er netop udgivet på Marialottes.dk. 
⁠
Denne her er lige så farverig som den med rabarber og asparges jeg delte. Men det er jo kendetegnet for forår- og sommersalater. Også hvorfor jeg absolut elsker denne tid på året 🤩⁠
⁠
Jeg elsker syltede rødløg, og det fungere også bare fantastisk i denne salat. Det er nemlig både en bæredygtig og lækker måde at anvende rødløg. De holder sig længere, de smager af mere og så sker der bare noget magisk med farven, når de syltes 💓⁠
⁠
Har du syltet rødløg stående på køl altid? 💓🧅⁠
⁠
I denne opskrift finder du både ingredienser og fremgangsmåde til at lave syltede rødløg og salaten her 🥗⁠
⁠
Det hele er tilgængeligt LIGE NU på Marialottes.dk - velbekomme - du finder opskriften på hjemmesiden, eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#farverigsalat #smukkefarver #sommersalat #forårssalat #salatermedfarver #syltetrødløg #salatmedrødløg #feta #valnødder #salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK