Fyldte kartofler med creme fraiche og krydderurter
Er der én ting man kan elske kartofler for – udover den dejlige smag – så er det hvor mange forskellige måder, de kan tilberedes på. Nogle gange er det svært at tro at pomfritter, rösti og kartoffelmos alt sammen kommer fra samme grøntsag. Og i dag tilføjer jeg altså endnu en fantastisk måde at tilberede kartofler på: Nemlig fyldte bagte kartofler.
I min opskrift skal de fyldte kartofler tilberedes i ovn. Det passer mest sig selv, så det er virkelig nemt at lave og smager så dejligt som tilbehør til andre retter. Kartoflerne bliver cremet i midten og beholder den lækre chewy skræl. Det er som at tage det bedste fra kartoffelmos og grove ovnkartofler.
Lækre bagte kartofler med fyld til aftensmaden
Fyldte bagte kartofler kan serveres som tilbehør til aftensmaden til hvad end du ellers vil servere kartofler til. Steg, salater, andre ovnbagte grøntsager, osv.
De fyldte kartofler laves på bagekartofler.
Inspiration til flere opskrifter med kartofler som tilbehør: Rosmarin kartofler i ovnen, hasselback kartofler eller sprøde kartoffel rösti med sour cream & onion dip.
Opskrift på fyldte kartofler med creme fraiche og krydderurter
I denne opskrift på fyldte bagekartofler skal de hele bagekartofler først tilberedes i ovn. Når de er bagt, udhuler man dem, og blander så kartoffelfyldet med æg, creme fraiche, ost og krydderurter. Det fyld kommer man tilbage på kartoffelskallerne, og så skal de lige have nogle minutter mere i ovnen. Så det er egentlig en slags fyldte bagekartofler med kartoffelmos, hvor man bare lige har peppet kartoffelmosen op med krydderurter og creme fraiche.
Fyldte kartofler
Ingredienser
- 500 g bagekartofler
- 50 g creme fraiche 18 %
- 1 g æg
- 50 g Parmesan
- 25 g smør
- ½ bundt bredbladet persille
- ¼ bundt frisk estragon
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom kartoflerne på en bageplade og bag dem i ca. 80 minutter ved 180 grader varmluft
- Når kartoflerne er færdige og kølet en lille smule af, skæres de over på midten og det inderste af kartoflerne skrabes ud med en ske og kommes i en skål. Kom kartoffelskrællerne tilbage på bagepladen.
- Kom creme fraiche, æg, smør, hakkede krydderurter og 40 g revet Parmesan ned i skålen med kartoflerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber sammen.
- Kom fyldet tilbage i kartoffelskrællerne og riv det sidste ost over.
- Bag de fyldte kartofler i yderligere 10 minutter.
Tilbehør til bagte fyldte kartofler
Bagekartofler med fyld kan bruges som tilbehør til, hvad du normalt serverer kartofler til. De bagte kartofler med lækkert fyld går fx perfekt til en culottesteg eller en rosastegt oksemørbrad!
Du finder også mange flere opskrifter på grønt tilbehør på min blog, så du aldrig løber tør for tilbehørs-ideer.