Fuldkornspizza med pesto, mozzarella og friske tomater
Var det noget med en lækker hjemmelavet opskrift på fuldkornspizza med frisk mozzarella, pesto og cherrytomater? Jeg er selv ret begejstret for sådan en hjemmelavet pizza – specielt når skorpen er sprød og bunden tynd. Hvad der er endnu bedre ved den hjemmelavet variant er, at man kan toppe med lige præcis det fyld man elsker. Se også evt. opskriften på en hvid pizza med selvplukkede trompetsvampe eller min yndlings surdejspizza.
Fuldkornspizza
Ingredienser
Pizzabund
- 195 ml vand
- 6 g gær
- 225 g Tipo 00 hvedemel
- 75 g fuldkorns hvedemel
- 1 tsk flagesalt
Fyld
- 250 g tomatsauce
- 100 g basilikumspesto
- 2 stk mozzarellakugler
- 15 stk cherrytomater ( )
- ½ bundt basilikum
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Fuldkornspizzabund
- OBS! Jeg bruger en røremaskine. Opløs gæren i lunkent vand (22 grader) sammen. Tilsæt begge meltyper og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes al salt.
- Vend dejen ud på et bord. Del dejen i to og form hver dej til en kugle. Drys lidt mel på toppen og dæk dem til med et klæde. Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af den temperatur du har.
- Tænd ovnen på varmluft, på det højeste antal grader, som din ovn har. Lad den blive brændende varm med en bageplade i.
- Rul hver pizzadej ud på et meldrysset bord og brug hænderne til at forme to runde pizzaer. Form pizzaerne til ca. 25 cm i diameter. Brug IKKE en kagerulle, da det slår luftboblerne i stykker.
- Løft pizzabunden over på et bagepapir. Kom dit ønsket fyld på eller lav min version.
- Fordel tomatsaucen på pizzabundene. Før pizzabunden over på den brandvarme bageplade.
- Bag én bund ad gangen i ca. 5-10 minutter på højeste grader din ovn har, til bunden er sprød. Hold lidt øje undervejs, da ovne arter sig forskelligt.
- Når pizzaenbunden kommer ud, toppes den med pesto, mozzarella samt halverede cherrytomater og frisk basilikum.
Opskrift på pizzabund med fuldkornshvedemel
Normalt når jeg spiser en pizza er det med en klassisk hvid pizzadej, men jeg har prøvet at eksperimentere lidt med fuldkorn i dejen. Det giver en god smag til dejen og dermed også den færdige pizza, men det mætter også mere. Du behøver ikke bruge fuldkornhvedemel, har du grahamsmel eller ølandshvedemel, så brug det.
Hjemmelavet grov pizzadej med pizzasauce
Udover at du får min bedste opskrift på fuldkornspizzabund, så vil jeg også i samme indlæg dele en anden opskrift. Du finder derfor også en hjemmelavet pizzasauce der, efter min mening, bare er bedre end den man køber. Det smager bare bedst, og den er hurtigt lige bikset sammen. Du kan også købe den færdiglavet, til billige penge.
På disse pizzaer er bunden bagt først, med tomatsaucen. Derefter toppede vi med basilikumspesto, frisk mozzarella, halverede cherrytomater og friske basilikumsblade. Du kan også sagtens bage det hele med. Jeg synes bare det er lækkert at få fyldet frisk nogle gange. Servér evt. pizzaen med en dejlig frisk salat til.