Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin
I sidste uge var jeg til grillhygge med gode venner. Vejret var skønt og vi sad udenfor i gården og spiste. Det er noget af det jeg elsker allermest ved sommeren – god mad, rosévin i herligt selskab og at bare sidde udenfor til dukken falder og tæpperne kan hives frem. Vi lavede sammenskuds og jeg stod for lidt kød, en bønnesalat og brød. Jeg elsker at bage og lave mad – specielt til andre. Jeg bagte derfor dette foccaciabrød med soltørret tomat og rosmarin.

FULDKORNS FOCCACIA

Noget af durummelet skiftede jeg ud med grahamsmel, så det blev lidt grovere i teksturen. Der blev til en hel bradepande i denne opskrift. Brødet blev så lækkert og faldt i god smag hos alle. Et langtidshævet foccaciabrød er simpelt at lave – det passer nemlig sig selv. I dette foccacia er der tilsat rosmarin og soltørrede tomat, fordi det bare er en dejlig kombination. Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

FÅ OPSKRIFT PÅ FOCCACIA BRØD MED ROSMARIN HER:

5 fra 1 stemme
Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin
FOCCACIA BRØD MED SOLTØRREDE TOMAT
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
7 t
Samlet tid
35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 1 bradepande
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g grahamsmel
  • 500 g durummel
  • 1/2 glas soltørrede tomater, finthakket
Ovenpå
Sådan gør du
  1. Rør vand og gær sammen. 

  2. Tilsæt salt, honning og olie. 

  3. Tilsæt grahamsmel og durummel og rør dejen til en blød konsistens. Hvis dine soltørret tomater er i olie, så hæld olien fra og tilsæt dem dejen og rør fortsat. Jeg brugte en røremaskine og æltede i et ca. 5 minutter.

  4. Sæt dejen på køl, tildækket i ca. 6-7 timer og gerne natten over.

  5. Næste dag eller efter de 6-7 timer tages dejen ud og dejen hældes over i en bradepande, beklædt med bagepapir. 

  6. Bred dejen ud med melede fingre og lav små huller i dejen med fingerspidserne. 

  7. Hæld lidt olivenolie ud over hele brødet, så det er let fordelt.

  8.  Drys med flagesalt og de friske rosmarinkviste.

  9. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. 

  10. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Brødet er velegnet til tapas eller som en starter, hvor det er lækkert at dyppe i olie og salt.

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
JosephineHelbrandt
Gæst

Det ser virkelig lækkert ud!!

marialottes
Gæst

Tusind tak

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin
I sidste uge var jeg til grillhygge med gode venner. Vejret var skønt og vi sad udenfor i gården og spiste. Det er noget af det jeg elsker allermest ved sommeren – god mad, rosévin i herligt selskab og at bare sidde udenfor til dukken falder og tæpperne kan hives frem. Vi lavede sammenskuds og jeg stod for lidt kød, en bønnesalat og brød. Jeg elsker at bage og lave mad – specielt til andre. Jeg bagte derfor dette foccaciabrød med soltørret tomat og rosmarin.

FULDKORNS FOCCACIA

Noget af durummelet skiftede jeg ud med grahamsmel, så det blev lidt grovere i teksturen. Der blev til en hel bradepande i denne opskrift. Brødet blev så lækkert og faldt i god smag hos alle. Et langtidshævet foccaciabrød er simpelt at lave – det passer nemlig sig selv. I dette foccacia er der tilsat rosmarin og soltørrede tomat, fordi det bare er en dejlig kombination. Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

FÅ OPSKRIFT PÅ FOCCACIA BRØD MED ROSMARIN HER:

5 fra 1 stemme
Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin
FOCCACIA BRØD MED SOLTØRREDE TOMAT
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
7 t
Samlet tid
35 min
 
Ret: Bagværk
Antal: 1 bradepande
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g grahamsmel
  • 500 g durummel
  • 1/2 glas soltørrede tomater, finthakket
Ovenpå
Sådan gør du
  1. Rør vand og gær sammen. 

  2. Tilsæt salt, honning og olie. 

  3. Tilsæt grahamsmel og durummel og rør dejen til en blød konsistens. Hvis dine soltørret tomater er i olie, så hæld olien fra og tilsæt dem dejen og rør fortsat. Jeg brugte en røremaskine og æltede i et ca. 5 minutter.

  4. Sæt dejen på køl, tildækket i ca. 6-7 timer og gerne natten over.

  5. Næste dag eller efter de 6-7 timer tages dejen ud og dejen hældes over i en bradepande, beklædt med bagepapir. 

  6. Bred dejen ud med melede fingre og lav små huller i dejen med fingerspidserne. 

  7. Hæld lidt olivenolie ud over hele brødet, så det er let fordelt.

  8.  Drys med flagesalt og de friske rosmarinkviste.

  9. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. 

  10. Velbekomme.

Opskriftsnoter

TIP: Brødet er velegnet til tapas eller som en starter, hvor det er lækkert at dyppe i olie og salt.

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
JosephineHelbrandt
Gæst

Det ser virkelig lækkert ud!!

marialottes
Gæst

Tusind tak

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu