Dadelkugler med lakrids og tranebær
Dadelkugler er efterhånden en velkendt snack i de flestes hjem. Vi skriver eeeendelig december. Hvad er mere dejligt end at have en bøtte stående med lidt søde godter eller konfekt? Herhjemme er disse lakrids dadelkugler et kæmpe hit – ikke kun til jul, faktisk næsten året rundt har jeg en portion stående i køleskabet.
Dadelkugler med lakrids
Ingredienser
- 20 stk dadler*
- 100 g mandler*
- 1 spsk kokosolie*
- 1 spsk kakaopulver*
- 1 spsk rå lakridspulver*
- 1 nip flagesalt
Pynt
- 1 spsk tranebærpulver
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Pil stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet masse i en foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend godt.
- Tilsæt evt. lidt væske, hvis din masse er for tør.
- Stil på køl en time, til massen har sat sig og du kan rulle den til kugler.
- Rul dem i tranebærpulver, og opbevar dem på køl.
Opskrift på dadelkugler med lakridspulver
Disse lakridskugler er så nemme at lave, smager syndigt og er en perfekt eftermiddagssnack til at stille den lille sult. Dog forsvinder de også ret hurtigt, hvilket også medfører, at jeg ofte laver dobbelt portion når jeg alligevel er igang. Disse dadelkugler er med lakridspulver og trillet i tranebærpulver, som giver dem den smukke farve. Du kan altid undlade lakrids eller hvis du vil have en mere intens lakridssmag, kan du også rulle dem i lakridspulveret.
Er du ikke så meget til dadler, kan du afprøve dig med noget helt andet.