Chokolademuffins
Chokolademuffins skal være lækre og svampede i konsistens og så skal de være nemme at lave. Opskriften på netop de muffins, får du her i dag. Derudover tager de ingen tid at lave, så du kan på kun 20 minutter sætte tænderne i sådan en herlighed her!
Jeg elsker chokolade, og derfor har jeg i denne opskrift brugt chokoladeknapper fra Økoladen, god mørk chokolade. De giver nemlig en skøn intens chokoladesmag. Når man bider ned i sådan en lækker chokolademuffins smager man den intense chokoladesmag og mærker den svampede konsistens, og så tager man en bid mere, fordi det bare smagte så godt. Ja, velkommen til opskriften på chokolademuffins.
Lækre og svampede chokolademuffins der er hurtige at bage!
Det tager kun 20 minutter, måske liiiidt længere hvis du tager dine børn med i køkkenet, omend helt sikkert den ekstra tid værd. Disse svampede chokolademuffins er nemme og hurtige at bage, hvorfor de egner sig helt perfekt til en hyggelig stund i køkkenet med de små. Det er bare sjovere når man gør ting sammen.
Du kan også med fordel lave dejen om til en god kage! Du kan også gå direkte til den intense chokoladebombe, også bedre kendt som Gateau marcel, hvis du elsker en intens chokoladesmag.
Nem opskrift på chokolademuffins med kakaopulver
Jeg er som nævnt, rigtigt glad for mørk chokolade og smagen af kakaobønner, og derfor er det nok ingen overraskelse, at der i denne opskrift både er kakaopulver og chokoladestykker i dejen. For en intens chokoladesmag skal der til!
TIP: Lav en kombination af lys, hvid og mørk chokolade for et twist – både smagsmæssigt og visuelt. Du kunne også nemt smide nogle af dine yndlings nødder i, fx hasselnødder. Du kan helt selv sætte dit præg på opskriften.
Opskriften på nemme chokolademuffins får du her:
Chokolademuffins
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g mørk chokolade*
- 120 g hvedemel
- 125 g sukker
- 35 g kakaopulver*
- 1,5 tsk bagepulver*
- 0,5 tsk natron*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 stk æg
- 100 ml mælk
Fyld
- 160 g mørk chokolade*
Frosting
- 50 g smør
- 200 g mascarpone
- 180 g flormelis
Køkkenudstyr
Noter
- Lav et mix af fx hvid, mørk og lys chokolade som fyld for anden smag og udseende.
- Selve muffins kan fryses.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190° varmluft.
- Smelt smør i en lille kasserolle. Tilsæt 50 g grofthakket mørk chokolade, lad det smelte i smørret og tag herefter kasserollen af blusset. Lad blandingen afkøle.
- Bland hvedemel, sukker, kakaopulver, kakaopulver, bagepulver, natron samt salt.
- Piske i en anden skål æg og mælk sammen og tilsæt den afkølede chokolade-smør-blading. Rør de tørre ingredienser til dejen er homogen. Tilsæt 160 g grofthakket mørk chokolade – eller knapper, hvis du har.
- Fordel dejen i 8-10 muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, i midten af ovnen.
- Lad dem afkøle på en bagerist, mens du klargøre frosting.
Frosting
- Piske blødt smør med mascarpone og flormelis. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Kom frosting heri og fordel den på de afkølede muffins, fra midten og op.
De bedste chokolademuffins med mørk chokolade
At bruge chokoladeknapper er egentlig bare den lette og nemme løsning, for du kan ligeså vel bruge stykker af chokolade. Køb evt. en plade af din yndlingschokolade og hak 50 g af den i stykker – husk at tage en bid chokolade af pladen nu hvor du er i gang. Hæhæ.
Stykkerne eller knapperne af chokolade giver et skønt bid og kontrast til de luftige og svampede chokomuffins. Det gør denne opskrift til verdens bedste. Livet er for kort til tørre muffins, så lav dem her – jeg lover dig, at du aldrig vil fortryde du gik igang!
Og apropos gode muffins, så kan jeg anbefale mine bananmuffins med chokolade, som har en skøn smag af banan og mørk choko.
Inspiration til flere muffins opskrifter: Brombærmuffins, æblemuffins med marcipan eller sunde rabarbermuffins.
En nem opskrift på frosting til chokolademuffins
De smager selvfølgelig skønt i sig selv, men du kunne også pynte dem. Der er mange forskellige muligheder for topping til chokolademuffins, men her er min favorit: Smørcreme. Det er altså så lækkert.
Du kunne også toppe med en lækker chokoladeganache eller frosting lavet med mørk chokolade, eller sågar en helt klassisk glasur lavet af flormelis og vand – måske med kakaopulver tilsat?
Det ville sikkert også både være smukt, men også delikat at pynte dem med frysetørrede bær, fx frysetørrede hindbær – mulighederne er uendelige mange! God bagelyst ihvertfald.