Chokolademuffins

Chokolademuffins skal være lækre og svampede i konsistens og så skal de være nemme at lave. Opskriften på netop de muffins, får du her i dag. Derudover tager de ingen tid at lave, så du kan på kun 20 minutter sætte tænderne i sådan en herlighed her!
Chokolademuffins er en klassiker, som altid hitter, hvad enten det er til kaffen, børnefødselsdagen eller bare en hyggeaften. Denne opskrift giver dig svampede og lækre muffins med en intens chokoladesmag, der får mundvandet til at løbe. De kan nemt laves med frosting for en ekstra lækker finish, men smager også fantastisk uden. Når man bider ned i sådan en lækker muffin, smager man den intense chokoladesmag og mærker den svampede konsistens, og så tager man en bid mere, fordi det bare smagte så godt.

Chokolademuffins
Ingredients
- 50 g smør
- 50 g mørk chokolade
- 120 g hvedemel
- 125 g sukker
- 35 g kakaopulver*
- 1,5 tsk bagepulver*
- 0,5 tsk natron*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 stk æg
- 100 ml mælk
Fyld
- 160 g mørk chokolade
Frosting
- 50 g smør
- 200 g mascarpone
- 180 g flormelis
Køkkenudstyr
Noter
- Lav et mix af fx hvid, mørk og lys chokolade som fyld for anden smag og udseende.
- Selve muffins kan fryses.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190° varmluft.
- Smelt smør i en lille kasserolle. Tilsæt 50 g grofthakket mørk chokolade, lad det smelte i smørret og tag herefter kasserollen af blusset. Lad blandingen afkøle.
- Bland hvedemel, sukker, kakaopulver, kakaopulver, bagepulver, natron samt salt.
- Piske i en anden skål æg og mælk sammen og tilsæt den afkølede chokolade-smør-blading. Rør de tørre ingredienser til dejen er homogen. Tilsæt 160 g grofthakket mørk chokolade – eller knapper, hvis du har.
- Fordel dejen i 8-10 muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, i midten af ovnen.
- Lad dem afkøle på en bagerist, mens du klargøre frosting.
Frosting
- Piske blødt smør med mascarpone og flormelis. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Kom frosting heri og fordel den på de afkølede muffins, fra midten og op.
Opskrift på nemme chokolademuffins med chokoladestykker
Hvis du elsker chokolade, vil du elske disse chokolademuffins med chokoladestykker. Dejen laves hurtigt ved at smelte smør og mørk chokolade sammen, hvorefter de tørre ingredienser som mel, sukker og kakao blandes i en skål. Når de våde og tørre ingredienser kombineres, tilsættes grofthakket chokolade, som smelter let under bagningen og skaber små lommers af flydende chokolade i hver muffin.
Det tager kun 20 minutter, måske lidt længere hvis du tager dine børn med i køkkenet, omend helt sikkert den ekstra tid værd. Disse svampede chokolademuffins er nemme og hurtige at bage, hvorfor de egner sig helt perfekt til en hyggelig stund i køkkenet med de små. Det er bare sjovere når man gør ting sammen.
Dejen fordeles i muffinsforme og bages i cirka 12 minutter ved 190 grader varmluft. På den måde får du saftige muffins, der er lige til at sætte tænderne i.
Gode tips til saftige og lækre chokolademuffins
Vil du have de bedste chokolademuffins? Her er nogle tips til at få dem helt perfekte:
- Brug ingredienser af god kvalitet – især kakao og chokolade gør en stor forskel.
- Overrør ikke dejen – det kan gøre muffinsene tunge og kompakte.
- Bag ikke for længe – de skal stadig være lidt bløde i midten, når du tager dem ud.
- Lad dem køle af – hvis du vil bruge frosting, skal de være helt afkølede, ellers smelter frostingen.
Mine bedste chokolademuffins med kakao
Kakao er nøglen til den dybe chokoladesmag i denne opskrift. Når du bruger en god kvalitet kakao, får du chokoladerige muffins med en intens smag. I kombination med mørk chokolade bliver resultatet uimodståeligt.
Disse muffins er ikke bare nemme at lave – de er også luftige og bløde, takket være den rette balance mellem bagepulver og natron. Brug af flagesalt giver desuden en lille smagsmæssig kontrast, der fremhæver chokoladens sødme endnu mere.
TIP: Lav en kombination af lys, hvid og mørk chokolade for et twist – både smagsmæssigt og visuelt. Du kunne også nemt smide nogle af dine yndlings nødder i, fx hasselnødder. Du kan helt selv sætte dit præg på opskriften.


Saftige chokolademuffins med mørk chokolade
At bruge chokoladeknapper er egentlig bare den lette og nemme løsning, for du kan ligeså vel bruge stykker af chokolade. Køb evt. en plade af din yndlingschokolade og hak 50 g af den i stykker – husk at tage en bid chokolade af pladen nu hvor du er i gang. Hæhæ.
Stykkerne eller knapperne af chokolade giver et skønt bid og kontrast til de luftige og svampede chokomuffins. Det gør denne opskrift til verdens bedste. Livet er for kort til tørre muffins, så lav dem her – jeg lover dig, at du aldrig vil fortryde du gik igang!
Og apropos gode muffins, så kan jeg anbefale mine bananmuffins med chokolade, som har en skøn smag af banan og mørk choko.
Inspiration til flere muffins opskrifter:
Brombærmuffins eller æblemuffins med marcipan.

Du kan lave en hurtig frosting til dine muffins
Vil du tage dine muffins til næste niveau? Så kan du nemt lave en cremet og lækker frosting. En klassisk frosting til chokolademuffins laves med smør, mascarpone og flormelis.
Du kunne også toppe med en lækker chokoladeganache eller frosting lavet med mørk chokolade, eller sågar en helt klassisk glasur lavet af flormelis og vand – måske med kakaopulver tilsat?
Pisk ingredienserne sammen, og kom blandingen i en sprøjtepose med stjernetyl. Når dine muffins er kølet helt af, fordeler du frostingen fra midten og op, så du får et flot swirl. Dette giver ikke bare en lækker smag, men også et flot udtryk, der gør dine muffins endnu mere indbydende.
De smager selvfølgelig skønt i sig selv, men du kunne også pynte dem. Der er mange forskellige muligheder for topping til chokolademuffins, men her er min favorit: Smørcreme. Det er altså så lækkert.
Det ville sikkert også både være smukt, men også delikat at pynte dem med frysetørrede bær, fx frysetørrede hindbær – mulighederne er uendelige mange! God bagelyst ihvertfald.

Spørgsmål og svar til opskriften (FAQ)
Kan jeg bruge mælkefri alternativer?
Ja, du kan bruge plantesmør og plantebaseret mælk som havre- eller mandelmælk for en mælkefri version.
Hvordan opbevarer jeg muffins bedst?
De holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til tre dage. Du kan også fryse dem ned uden frosting.
Kan jeg bruge lys chokolade i stedet for mørk?
Ja, men mørk chokolade giver en dybere smag. Hvis du foretrækker en sødere muffin, kan du blande både lys og mørk chokolade.