Butternut squash i ovn med friskost og urter
Butternut squash i ovn med friskost og urter er en skøn opskrift og kombination, jeg længe har haft lyst til at kaste mig ud i. Jeg faldt over en lignende opskrift på min venindes computer en dag, og har ikke kunne slippe tanken om friskost i selskab med bagt butternutsquash græskar, siden da.
Jeg har i selskab med Tebstrup‘, der laver økologiske gedeoste, anvendt deres bud på friskost. En ost, som jeg altid selv køber i Irma når det skal være lidt ekstra lækkert – den ligger nemlig en krydderolie, med et strejf af rosmarin, timian og en sødme fra rosa peber. Har du mere græskar til overs, kan du lave en lækker græskarsalat med kikærter, granatæble og feta ved siden af.
Butternut squash med friskost
Ingredienser
- 1 stk butternut squash
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 100 g friskost
- 40 g tørrede tranebær*
- 40 g valnødder*
- 2 kviste frisk timian
- 1 tsk flagesalt
- 1 stk citron
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Vask græskaret grundigt og fjern den tykkeste del af græskaret hvor kernerne sidder. Den lange ende skæres i 1 cm tykke skiver.
- Placér skiverne på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lettere gyldne i kanten.
- Lad dem afkøle i 5 minutter og smuldre hver enkelt med friskost.
- Top med tørrede tranebær, valnødder, frisk timian, flagesalt og smag til med lidt citronsaft.
En skøn forret til efteråret med butternut græskar
De små bagte butternut squash i ovnen er perfekte her til efteråret, til en moderne tapasaften eller forret. Fyldet kan du i virkeligheden variere til uendelighed. Jeg havde selv overvejelser om at komme friske figner på. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg kunne også forestille mig, at en pesto ovenpå, ville være lækker. Er du mere til et hel butternut squash i ovn, så skal du helt klart se nærmere på denne opskrift på fyldt græskar. Her er græskaret blev bagt først og derefter fyldt med en lækker grøn salat og falafler.
Opskrift på bagt butternut squash i ovn – toppet med Rosa Mundo friskost
Græskar og gede friskost – to ingredienser som jeg er helt pjattet med, og så hvert for sig. MEN i kombinationen er det helt fantastisk med det søde fra græskaret og salte og fede fra friskosten. Valnødderne giver lidt tekstur og syrligheden kommer fra tørrede tranebær og citron.
Prøv også: Hasselback butternut squash med urtesmør og hasselnødder.
Er du vild med gedeost, så kan du se nærmere på denne salat med rødbede.