Burgerboller med sesamfrø
I går aftes stod den på hjemmelavet pulled-chicken burgere med coleslaw, ved mine forældre. Min mor stod for kyllingen og coleslawen, og jeg for at bage hjemmelavet burgerboller. Det smagte så lækkert!
OG hvad er en god burger, uden den hjemmebagte bolle? For mig betyder den mindst ligeså meget, som fyldet gør. Det er også grunden til, at jeg aldrig køber brødet færdigt, da jeg ofte synes det er “tomt” og mangler noget bid og tekstur.
Burgerboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 500 ml vand
- 1 tsk flagesalt
- 45 g olivenolie*
- 1 stk æg
- 10 g honning
- 250 g fuldkorns speltmel
- 100 g havregryn*
- 450 g hvedemel
Desuden
- 1 stk æg
- 30 g sesam*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt derefter salt, olie, æg, honning, speltmel og havregryn og rør rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret.
- Ælt dejen godt, gerne i ca. 10-12 minutter.
- Lad dejen hæve lunt i 1 time.
- Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret.
- Form derefter dine burgerboller så store som du ønsker og tryk dem lidt flade.
- Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø.
- Bages i 15 minutter ved 200 grader, varmluft.
Luftige burgerboller til hjemmelavet burger
Bollerne er super nemme at lave og er rigtig lækre luftige. De hæver ligesom de skal, og du står tilbage med store fyldige burgerboller. Også mætter de selvfølgelig også virkelig godt, grundet det fuldkornsmel jeg har kommet i. Jeg har tilsat havregryn i mine burgerboller, og det fungerede virkelig godt, og giver en mere karakteristisk smag.
Burgerboller bagt med en smule fuldkorn
Bollerne er bagt med en smule fuldkornsmel, da jeg også synes det tilføre noget struktur. Men også fordi at det mætter lidt mere. Du kan bruge det fuldkornmel du har liggende. Jeg brugte fuldkorns speltmel, fordi jeg er ret vild med smagen.