Burgerboller med sesamfrø

Luftige fuldkorns burgerboller med hirseflager

I går aftes stod den på hjemmelavet pulled-chicken burgere med coleslaw, ved mine forældre. Min mor stod for kyllingen og coleslawen, og jeg for at bage hjemmelavet burgerboller. Det smagte så lækkert!

OG hvad er en god burger, uden den hjemmebagte bolle? For mig betyder den mindst ligeså meget, som fyldet gør. Det er også grunden til, at jeg aldrig køber brødet færdigt, da jeg ofte synes det er “tomt” og mangler noget bid og tekstur.

Burgerboller med hirseflager - luftige og grove

Burgerboller

Hjemmelavede burgerboller drysset med sesam. Opskriften er super nem og du får et luftigt resultat af burgerboller der hæver sig flotte store.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10 Stk
Forberedelse1 time 20 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt2 timer 5 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 500 ml vand
  • 1 tsk flagesalt
  • 45 g olivenolie*
  • 1 stk æg
  • 10 g honning
  • 250 g fuldkorns speltmel
  • 100 g havregryn*
  • 450 g hvedemel

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Jeg lavede min dej på røremaskine. Har du ikke mulighed for det, kan du lave dejen i en skål og ælte deri samt på køkkenbordet.

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i lunkent vand. 
  • Tilsæt derefter salt, olie, æg, honning, speltmel og havregryn og rør rundt. 
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er smidig og ikke klistret. 
  • Ælt dejen godt, gerne i ca. 10-12 minutter.
  • Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Når dejen har hævet, æltes den godt igennem igen – evt. med lidt mel, hvis den er klistret. 
  • Form derefter dine burgerboller så store som du ønsker og tryk dem lidt flade. 
  • Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Pensel bollerne med et pisket æg og drys med sesamfrø. 
  • Bages i 15 minutter ved 200 grader, varmluft. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Luftige burgerboller til hjemmelavet burger

Bollerne er super nemme at lave og er rigtig lækre luftige. De hæver ligesom de skal, og du står tilbage med store fyldige burgerboller. Også mætter de selvfølgelig også virkelig godt, grundet det fuldkornsmel jeg har kommet i. Jeg har tilsat havregryn i mine burgerboller, og det fungerede virkelig godt, og giver en mere karakteristisk smag.

Hjemmelavet burger med ost
Lækre hjemmelavede burgere med ost og en skøn opskrift på de bedste burgerboller. Få den bedste greasy burger opskrift her.  
Gå til opskrift
Hjemmelavede burger
Brioche burgerboller
Opskrift på de bedste bløde luftige brioche burgerboller til en hjemmelavet brioche burger. Brioche burgerboller er nemme at bage. Drys med sesam hvis du ønsker.
Gå til opskrift
brioche burgerboller med smør og æg
Luftige fuldkorns burgerboller med hirseflager

Burgerboller bagt med en smule fuldkorn

Bollerne er bagt med en smule fuldkornsmel, da jeg også synes det tilføre noget struktur. Men også fordi at det mætter lidt mere. Du kan bruge det fuldkornmel du har liggende. Jeg brugte fuldkorns speltmel, fordi jeg er ret vild med smagen.

Grove burgerboller med sesam
Disse grove burgerboller er super nemme at kaste sig ud i. De er rigtig lækre, men de mætter også virkelig godt! De er spækket med fuldkorn.
Gå til opskrift
Grove burgerboller med sesam
Luftige  burgerboller
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments