Spaghetti med broccolisauce og pistacie
Broccolisauce er en meget alsidig sauce, som passer rigtig godt til især pasta, kylling og retter med fisk. Broccolien er beslægtet med blomkål, men den er noget lettere i udtrykket og især dens grønne farve og smag gør at den passer rigtig godt til f.eks. pasta. Vi spiser en del pastaretter herhjemme, så for os er sådan en broccolisauce helt perfekt!
Hjemmelavet broccolisauce til pasta
En hjemmelavet broccolisauce er virkelig lækker til pasta, men også som en dip til brød. Jeg er blevet helt vild med at lave alverdens forskellige grøntsagssaucer eller dips. Det er både virkelign nemt, men også en fantastisk måde at få lidt ekstra grønt indenbors.
Nem opskrift på puregrøn sauce lavet på broccoli og palmekål
Saucen er helt vildt nem at lave, og kræver egenligt bare at man blanchere broccolien i et par minutter i kogende vand, det gør den dels nemmere at blende, men tager og lidt af den “bitre” smag den godt kan have. Derudover er pistacienødder, parmesan, olivenolie og citron i saucen.
Det fantastiske ved netop denne sauce, er at man kan tilføre andre gode ingredienser, ved at komme lige den eller de krydderurter i som man selv synes smager allerbedst. En anbefaling vil være at blende lidt dild med hvis man skal lave noget med fisk, eller masser af persille hvis man skal lave en ret med gris eller kylling.
Prøv også: En helt klassisk godt cremet pastaret med stykker af broccoli.
Opskriften på broccolisaucen får du her:
Pasta med broccolisauce
Ingredienser
Broccolisauce
- ½ stk broccoli
- 5 stængler palmekål
- 45 g olivenolie*
- 10 g Parmesan
- ½ tsk muskatnød* (revet)
- 1 stk citron
- 20 g pistacienødder
- salt og friskkværnet peber
Spaghetti
- 250 g spaghetti
- 2 tsk flagesalt
Toppings
- 20 g Parmesan
- 10 g pistacienødder
Fremgangsmåde
Broccolisauce
- Tag en mellemstor gryde, fyld den med vand og bring den til kogepunktet.
- Skær broccolien ud i buketter. Fjern stænglen og midten af palmekålen.
- Når gryden koger kommes broccolibukketerne i og de koges i ca. 1-2 minutter. Tilsæt herefter palmekålen og lad det hele koge yderligere 1 min
- Sigt nu broccoli og kålen, men gem ca. 1 dl af kogevandet. Kom det hele i en blender sammen med olivenolie, revet parmesan, pistacienødderne, en lille smule revet muskatnød og saften fra en hel citron. Smag til med salt og friskværnet peber.
Pasta
- Tag en mellemstor gryde og kom vand og salt i den og bring den til kogepunktet. Kog spaghettien ca. 2 minutter mindre end anvist på pakken. Sigt spaghettien og gem ca. 1 dl af kogevandet.
- Tilsæt broccolisaucen og lad det hele koge sammen yderligere 1-2 minutter under omrøring.
- Servér med masser af revet parmesan og hakket pistacienødder.
Broccolisauce til spaghetti eller andre typer pasta
Du kan bruge din foretrukne pasta, da alle pastatyper vil være gode at vende med den grønne broccolisauce. Jeg har både lavet en ret med spaghetti, som er den du får opskriften på ovenfor. Derudover har jeg også lavet nogle små fyldte pastaer, som jeg har vendt med saucen.
Inspiration til flere spaghetti opskrifter: Pasta pomodoro med burrata og Spaghetti Carbonara.