Æblesalat med tranebær og sennepsdressing
Sådan en nem og hurtigt opskrift på æblesalat med grovkornet sennepsdressing, tranebær og ristede hasselnødder kan man altid bruge. Den smager simpelthen så godt, og er super simpel at lave.
Bunden består af blandet grøn salat, fennikel og lidt spidskål. Disse vendes sammen og toppes med skiver af æble. Dertil serveres en grov sennepsdressing, som altså lige er prikken over i’et.
Opskrift på æblesalat med tranebær og hasselnødder
Her får du min bedste opskrift på en skøn æblesalat med tørrede tranebær og ristede hasselnødder. Salaten serveres med en god grovkornet sennepsdressing, som giver lidt kant til salaten. Det tager under 20 minutter at lave salaten, og så har du et perfekt tilbehør til aftensmaden.
Tip! I stedet for at bruge æbler i salaten, så kan den også laves med pærer.
Æblesalat med tranebær
Ingredienser
- 35 g hasselnødder*
Sennepsdressing
- 25 g grovkornet sennep
- 10 ml hvidvinseddike*
- 20 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Æblesalat
- ¼ stk spidskål
- ½ stk fennikel
- 30 g salatmix
- 2 stk æbler
- 30 g tørrede tranebær*
Fremgangsmåde
- Rist hasselnødderne til de er let gyldne.
Sennepsdressing
- Pisk sennep, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber.
Æblesalat
- Snit spidskål og fennikel så fint som muligt. Vend med grøn mixsalat og anret på et fad.
- Skær æblerne så fint som muligt, i tynde skiver og læg dem ovenpå.
- Top med tranebær og ristede hasselnødder. Kom sennepsdressingen ud over salaten.
Skøn salat med æbler
Jeg elsker en nem salat med æbler, og når jeg har nogle sprøde æbler liggende bruger jeg dem gerne i salater. De giver noget sprødt, frisk, sødt og syrligt til salaten. Og sammen med andre ingredienser får du altså en god salat, som jeg er sikker på de fleste vil elske at få serveret.
Denne skønne æblesalat er en klassisker hos mig, og den serveres næsten altid med en form for sennepsdressing. De to ingredienser går nemlig så godt sammen.
Inspiration til flere skønne salater med æble:
Prøv en let spidskålssalat med æbler eller denne grønkålssalat med æbler og feta.
Tips til opskriften
- Brug pærer i stedte for æbler hvis du foretrækker det.
- Erstat hasselnødder med fx mandler, valnødder eller andre frø/kerner. Men rist dem gerne inden, da det giver en bedre smag.
- Brug almindelig dijonsennep frem for grovkornet, tilsæt da så lidt honning.
- Servér først dressingen lige inden servering, så salaten ikke klasker sammen.