Perlebyg risotto med asparges og gulerødder

Cheesecake med havtorn og skyr

Cheesecake med havtorn og skyrJeg har faktisk først fået øjnene op for cheesecake i år. Ja, jeg er godt klar over at der er noget helt galt på øverste etage. Det smager jo seriøst alt for lækkert! Jeg har sidenhen fået lavet mig nogle stykker med blandt andet appelsin-gelé på toppen. Det fungerede ret godt, men da jeg synes det er en halv-sød kage i sig selv, vil jeg gerne bryde med noget mere syrligt. Dette er tilfældet her, da havtorn både har bitre, men også det syrlige gemt i sig.

Jeg lavede denne cheesecake for mine veninder til min fødselsdag tilbage i februar sammen med  disse sunde snickers og koldhævede boller med havregryn til om eftermiddagen. Jeg skrev opskriften ned, men jeg har helt glemt at få delt den med Jer – tiden flyver jo… Men nu var det vist på tide. Opskriften er ret simpel at lave, da den ikke skal bages – der skal blot lidt køleskabsplads til.

Cheesecaken er med fuldkornsbund og skyr i stedet for fløde eller fuldfed cremefraiche, så den ikke virker knap så tung. Det fungerede rigtig godt! Jeg håber I kan lide opskriften.

{ Cheesecake med havtorn og skyr, 8-10 stykker }

bunden
100 g kiks (evt. glutenfrie)
50 g smør
et lille nip salt

ostcreme
500 g skyr m. vaniljesmag
200 g flødeost naturel
3 blade husblas
saft fra 1 citron
1 tsk. citronskal
1 spsk. flormelis
2 spsk havtornpulver (kan undlades)

havtorngelé
80 g havtorn
1 dl vand
70 g sukker
2 blade husblas


Bund: Smelt smør i en gryde. Knus kiksene godt, brug evt. en blender. Rør kiks og salt sammen med den smeltede smør. Beklæd bunden af en springform med bagepair og pres kiksemassen heri til hele bunden er dækket. Stil på køl mens du forberede ostemassen.

Ostecreme: I en skål røres skyr, flødeost, citronskal, havtornpulver og flormelis sammen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Tryk herefter væsken ud.

Find en gryde frem og varm husblassen op, sammen med citronsaft ved svag varme, således det ikke koger. Lad det afkøle et par minutter. Tilsæt husblassen til ostecremen under konstant omrøring så det ikke skiller. Fordel massen på din kiksebund i springformen og stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2-3 timer, til ostecremen stivner og har sat sig.

Havtorngelé: Udbød husblas i vand i 10 minutter, mens havtorn koges.

Kog havtorn op med sukker og vand, til de er “møre”, så du kan mase dem sammen med en gaffel. Find en sigte og si massen til du får ren havtornsaft. Mas vandet fra husblas og smelt det i havtornsaften. Lad havtorngeléen køle af, inden den skal fordeles over cheesecaken. Sæt hele kagen på køl, i mindst 6 timer. GERNE natten over.

Pynt med friske havtorn, hvide chokoladeflager eller støv. Velbekomme.

Cheesecake med havtorn og skyr Cheesecake med havtorn og skyr

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Hold dig også opdateret på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlebyg risotto med asparges og gulerødder