Hvilken motionsform er bedst?

Grove koldhævede chokoladeboller med mandler

Det er søndag og tid til ekstra hygge herhjemme og jeg sidder i skrivende stund og spiser en chokoaldebolle med smør på. Som en lille ekstra ingrediens har jeg tilføjet mandler, for lidt ekstra crunch. Dagen i dag står på afslapning og måske en tur på loppemarked senere, med min kæreste.

Det er nogle virkelig nemme boller at kaste sig ud i. Jeg er begyndt at bage mere og mere koldhævet, da jeg synes det bliver så lækkert. Det spare mig tid om morgenen, når jeg bare skal forme bollerne og smide dem i ovnen. Jeg lavede dejen igår ved en 17-tiden, og de har derfor fået lov at hæve længe. Uhm, god søndag!

Jeg har valgt nogle store stykker chokolade, da jeg synes det er lækkert. Det kan du selvfølgelig variere.

Det skal du bruge (12 boller):

25 g gær

5 dl koldt vand

1 tsk salt

1 spsk honning

200 g grahamsmel

300 g hvedemel

100g hakket chokolade (70%)

2 store håndfulde mandler

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og olie – jeg brugte en røremaskine.
Hak imens chokolade og mandler groft. Tilføj grahamsmel sammen med chokoladen og mandler. Hvedemelen tilsættes langsomt – måske der skal tilsætte mere eller mindre mel, det afhænger af din dej. Dejen skal være klistret, og ikke alt for flydende.

Dejen sættes på køl natten over. Om morgenen sættes ovnen på 180 graders varmluft. Bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg brugte to spiseskeer til sætte bollerne på pladen.

Bollerne bages i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen, til de er let gyldne, men hold øje. Velbekomme!

TIP: Bollerne kan sagtens fryses ned, efter de er afkølet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken motionsform er bedst?