Guide: Det rene brød

Cremet pastasalat med kikærter & persillepesto

Denne salat vil være perfekt som tilbehør til et stykke godt kød, men den kan også sagtens spise alene, det gjorde vi. Eftersom min veninde Elisa, og jeg er vilde med feta, tilføjede vi faktisk det til også, men det er ikke en nødvendighed. Det giver bare lige en ekstra lækker cremethed. Feta er godt til alt – dét er vi ret enige om, så det kunne vi ikke undvære. Portionen er kæmpe, så der også er til madpakken.

Vi ville gerne afprøve en ny pesto, så istedet for den mere traditionelle med basilikum, kastede vi os ud i en med persille og oliven. Det var super lækkert! Olivenen er ikke gennemtrængende, så du kan sagtens kaste dig ud i den, selvom du ikke er så vild med dem.

Salaten er med fuldkornspasta, men du kan også bruge almindelig hvid pasta. Jeg er bare mest til fuldkorn, rent smagsmæssigt, men også rent næringsmæssigt, får jeg mest. Fuldkorn har nemlig et højt indhold af kostfibre og B-vitamin. Det giver en god mæthedsfornemmelse, er godt for fordøjelse og giver et mere stabilt blodsukker.

{ Cremet pastasalat med kikærter & persillepesto, 4-6 pers. }

150 g fuldkorns pastapenne (ukogt)
1 dåse kikærter
4 blommetomater
1 avocado
150 g babyspinat (svarer til en lille pose)


Start med at sætte pastaerne over, således de kan køle af inden de vendes med pestoen senere. Fjern kernehuset fra tomaterne og skær dem i tern – det samme med avokado. Spinaten og kikærterne skyldes.

Lav nu pestoen.

{ Persille pesto, 1 glas }

1 bundt frisk persille
1 dl olivenolie
1 dl solsikkekerner
salt + peber
lidt citronsaft
6 store grønne oliven
1 fed hvidløg


Blend alle ingredienser med en stavblender og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
Vend derefter pestoen med de resterende ingredienser. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Det rene brød