Ultra sprøde kartolfer i ovnen

natron kartofler

De her ultra sprøde kartofler er de mest crunchy jeg nogensinde har lavet. Det er en ny måde at lave kartofler på, som jeg næsten lige er blevet bekendt med. Min kæreste introducerede mig for dem, og nu har jeg siden hen lavet dem mange gange selv. Jeg lover dig, det er godt!

Disse kartofler er perfekte som tilbehør til både kødretter og vegetariske retter eller som en snack med en god dip eller mayonnaise.

Hemmeligheden bag disse virkelig sprøde kartofler er natron. Det lyder måske mærkeligt, at du skal bruge natron i opskriften, men den er god nok! Læs med. God fornøjelse!

Ultra sprøde kartolfer i ovnen

Ultra sprøde kartolfer i ovnen

Disse ultra sprøde kartolfer i ovnen er dobbelt så sprøde, som dem du kender. Tricket er natron og at de rystes efter kogning. Prøv dem! De er så gode med en dip eller mayo til.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 1,5 L vand
  • 1,5 tsk fint salt
  • 1,5 tsk natron*
  • 1,5 dl smagsneutral olie (fx solsikkeolie el. vindruekerneolie)

Eventuelt krydderier som hvidløgspulver, paprika eller rosmarin (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i mellemstore stykker (ca. 4-5 cm). Mindre stykker giver endnu mere sprød overflade.
  • Fyld en stor gryde med vand og salt. Bring vandet i kog, og tilsæt kartoffelstykkerne og natron. Lad dem koge i ca. 10-12 minutter, indtil de er møre på ydersiden, men stadig faste indeni. Du kan tjekke ved at prikke med en kniv.
  • Kom smagsneutral olie i en bradepande, sæt det i ovnen og lad det blive rygende varmt.
  • Dræn kartoflerne i en si, og ryst dem godt, så ydersiden bliver ru. Dette giver en sprødere tekstur. Lad dem dampe af i et par minutter, så de bliver tørre.
  • Hæld kartoflerne i ned i olie og fordel kartoflerne jævnt, så de ikke overlapper.
  • Bag dem i ca. 35-40 minutter, og vend dem halvvejs. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen, og drys evt. med lidt flagesalt eller friskhakkede krydderurter som persille eller timian. Server straks!
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på crunchy kartofler i ovnen

Hvis du elsker sprøde kartofler, der er gyldne, knasende og uimodståelige, er du kommet til det rette sted. Jeg har nemlig fundet ud af, at du kan lave sprøde ovnbagte kartofler på en helt særlig måde.

For at opnå det bedste resultat, skal du starte med at vælge en stivelsesholdig kartoffelsort som bagekartofler. Skær dem i mundrette stykker og kog dem i en gryde med saltet vand og natron. Når kartoflerne er møre på ydersiden, men stadig faste indeni, drænes de og rystes godt i sien. Det er her, magien sker – den ru overflade sikrer en uimodståelig sprødhed.

Efter kogning vendes kartoflerne i varm olie. Bag dem derefter i ovnen ved høj varme, og husk at vende dem halvvejs, så de bliver jævnt sprøde. Uhhm, så er de herefter klar til servering!

Læs også: Elsker du kartofler, så se mange flere gode kartoffelretter her.

Hemmeligheden bag sprøde kartofler

Den ultimative hemmelighed til sprøde kartofler ligger i forberedelsen. Ved at koge kartoflerne med en smule natron bliver overfladen ekstra stivelsesholdig, hvilket resulterer i en ru tekstur, der bliver sprød under bagningen. Når kartoflerne steges i ovnen med en smagsneutral olie som solsikke- eller rapsolie, får du den perfekte balance mellem sprødhed og saftighed.

Sprøde kartofler som tilbehør – gode serveringsforslag

Ultra sprøde ovnbagte kartofler er et alsidigt tilbehør, der passer til stort set alt – fra saftige bøffer og grillet kylling til vegetariske retter som stegte grøntsager eller salater.

De sprøde kartofler kan også serveres med din yndlingsdip, hvad enten det er aioli, ketchup eller en ranch dressing! Det er ihvertfald tre gode bud, som jeg synes er gode til.

kartofler kogt med natron
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1101
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments