Disse ultra sprøde kartolfer i ovnen er dobbelt så sprøde, som dem du kender. Tricket er natron og at de rystes efter kogning. Prøv dem! De er så gode med en dip eller mayo til.
1,5dlsmagsneutral olie(fx solsikkeolie el. vindruekerneolie)
Eventuelt krydderier som hvidløgspulver, paprika eller rosmarin (valgfrit)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mellemstore stykker (ca. 4-5 cm). Mindre stykker giver endnu mere sprød overflade.
Fyld en stor gryde med vand og salt. Bring vandet i kog, og tilsæt kartoffelstykkerne og natron. Lad dem koge i ca. 10-12 minutter, indtil de er møre på ydersiden, men stadig faste indeni. Du kan tjekke ved at prikke med en kniv.
Kom smagsneutral olie i en bradepande, sæt det i ovnen og lad det blive rygende varmt.
Dræn kartoflerne i en si, og ryst dem godt, så ydersiden bliver ru. Dette giver en sprødere tekstur. Lad dem dampe af i et par minutter, så de bliver tørre.
Hæld kartoflerne i ned i olie og fordel kartoflerne jævnt, så de ikke overlapper.
Bag dem i ca. 35-40 minutter, og vend dem halvvejs. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Tag kartoflerne ud af ovnen, og drys evt. med lidt flagesalt eller friskhakkede krydderurter som persille eller timian. Server straks!