Tiramisu i glas

Tiramisu i glas er den perfekte dessert, når du vil imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet. Denne italienske klassiker er både cremet, luftig og fyldt med den uimodståelige kombination af kaffe og kakao. Jeg håber du har lyst til at afprøve min opskrift nedenfor.
Ved at servere tiramisuen i glas får du en portionsanrettet dessert, der ikke kun ser elegant ud, men også gør serveringen nemmere. Du kan nemlig forberede den i god tid. Virkelig dejligt!

Tiramisu i glas
Ingredients
- 200 ml færdigbrygget kaffe
- 50 ml Amaretto
- 2 stk æg
- 1 stk vaniljestang
- 60 g sukker
- 250 g mascarpone
- 8 stk ladyfingers (2 ladyfingers pr. glas)
- 15 g kakaopulver*
Køkkenudstyr
- Kaffemaskine
- Fin si
Fremgangsmåde
- Bryg en god stærk kaffe, gerne espresso, og lad dem afkøle. Bland Amaretto i. Hæld det i en skål, som du kan dyppe ladyfingers i.
- Del æggene i æggehvider og æggeblommer
- Pisk æggehviderne helt stive, så du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
- Pisk æggeblommerne med kornene fra en hel vaniljestang samt sukker til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-5 minutter.
- Vend mascarponen i æggesnapsen. Vend også de piskede æggehvider forsigtigt i, så du bevarer en luftig creme.
- Find 4 glas frem, som dine tiramisu skal serveres i.
- Knæk én ladyfinger over i to og dyb dem i kaffelagen – lad det gå hurtigt, da de ikke må blive for våde i konsistensen, så det sjasker i glasset – de suger væsken til sig meget hurtigt. Læg dem i bunden af dit glas.
- Fordel dernæst en god spiseske mascarponecreme ovenpå, og læg endnu én knækket ladyfinger (dyppet i kaffen) ovenpå. Slut af med endnu en spiskeskefuld creme. Kom tiramisu på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.
- Drys med et lag kakaopulver med en fin si, lige inden servering.
Opskrift på nem tiramisu i glas
Er du på udkig efter en lækker, men nem dessert? Så er denne opskrift på tiramisu i glas lige noget for dig! Jeg har taget udgangspunkt i samme opskrift på min klassiske tiramisu, og i stedet for at servere den i ét stort fad, som en kage, har jeg i stedet lavet opskriften om til disse portionsanrettede tiramisu.
Tiramisu behøver ikke være kompliceret, og ved at portionsanrette den i glas, slipper du for besværet med at skære pæne stykker ved servering. Du kan forberede desserten i god tid, hvilket gør den ideel, når du får gæster. Det eneste, du skal bruge, er en god mascarponecreme, lækre ladyfingers, friskbrygget kaffe og et strejf af kakao. Og selvfølgelig Amaretto, skulle du have lyst til at komme alkohol i desserten.
Portionsanrettet tiramisu dessert i glas
En af de største fordele ved at lave tiramisu i glas er den elegante og praktiske portionsanretning. Hver gæst får sin egen lækre dessert, og du slipper for at skære i en stor form. Det gør også desserten perfekt til festlige lejligheder som fødselsdage, nytår eller en hyggelig aften med venner og familie.
Tip! Du kan endda lave små variationer ved at tilføje bær, hakket chokolade eller en smule nødder på toppen for at give desserten et personligt twist.
Få mere inspiration på flere delikate opskrifter på desserter i glas.

Italiensk dessert med kaffe og kakao i glas
Tiramisu er indbegrebet af en klassisk italiensk dessert, hvor smagen af kaffe og kakao smelter sammen i en cremet drøm. Det er faktisk en af mine yndlingsdesserter!
Kaffen giver en intens dybde, der balanceres af den søde mascarponecreme og den bitre kakao på toppen. Det er en dessert, der er fyldig og intens på samme tid. Vil du gøre den ekstra autentisk, kan du bruge en stærk espresso, præcis som italienerne gør.
Spørgsmål og svar til opskriften på tiramisu i glas
Kan man lave tiramisu i glas uden alkohol?
Ja! Selvom klassisk tiramisu ofte laves med Marsala eller amaretto, kan du sagtens lave en alkoholfri version. Brug blot almindelig kaffe til at dyppe ladyfingers i, eller tilføj lidt vaniljeekstrakt for ekstra smag.
Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave tiramisu i glas?
Du kan sagtens lave tiramisu dagen før, du skal servere den. Faktisk bliver den kun bedre af at stå i køleskabet i mindst 4-6 timer, så smagene rigtig kan trænge ind. Husk dog at dække glassene til, så de ikke tager smag fra andre ting i køleskabet.
Kan jeg bruge andet end mascarpone?
Mascarpone giver den klassiske cremede konsistens, men hvis du vil prøve en lettere version, kan du blande mascarpone med græsk yoghurt eller pisket flødeskum. Dette gør desserten lidt mere luftig.
Hvilke glas er bedst til tiramisu i glas?
Du kan bruge små dessertglas, vinglas eller lave kopper – bare sørg for, at de er gennemsigtige, så lagene i desserten kan ses. Det gør serveringen endnu mere indbydende!
