Sticky teriyaki kylling

Sticky teriyaki kylling

Teriyaki Chicken er en klassisk japansk ret, der kombinerer saftigt kyllingekød med en smagfuld teriyaki-marinade. Denne ret er elsket for sin perfekte balance mellem sødme og salt, og den dybe smag, der opstår, når kyllingen karamelliseres under tilberedningen.

Til min Sticky teriyaki kylling-marinade laver jeg af ingredienser som sojasauce, sukker og riseddike, der sammen skaber en fyldig og aromatisk sauce, som kyllingen steges i.

Sticky teriyaki kylling

Sticky teriyaki kylling

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst (i tern)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 100 g smagsneutral olie

Teriyaki

  • 1 tsk majsstivelse
  • ½ dl vand
  • ½ fed hvidløg (presset)
  • 100 g soyasauce
  • 10 g riseddike
  • ½ stk appelsin (saften)
  • 10 g fiskesauce
  • 10 g sesamolie*
  • 15 g sirup
  • 30 g sesam*

Fremgangsmåde

  • Vend kylling med 1 spsk majsstivelse.
  • Kom olie på en varm pande og tilsæt kylling. Steg 3 min på hver side. Tag hefter kyllingen af.
  • Rør majsstivelse og vand sammen i en lille skål.
  • Kom panden tilbage på varmen og tilsæt hvidløg, lad det kort stege et par sekunder. Tilsæt soyasauce, riseddike, saften fra appelsinen, fiskesauce, sesamolie og sirup. Tilsæt majsstivelsesvandet under omrøring til det tykner og kom kyllingen heri. Vend det godt sammen og drys med sesamfrø.
  • Anret i en skål.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på teriyaki kylling

Når du laver Teriyaki kylling, kan du vælge at bruge forskellige dele af kyllingen, såsom bryst eller lår, alt efter hvad du foretrækker. Kyllingelårene er især populære, da de bevarer saftigheden bedre under tilberedningen. Marinaden giver kyllingen en lækker, klæbrig glasering, der gør retten uimodståelig.

Tilbehør til sticky teriyaki kylling

Denne ret serveres ofte med dampende ris og frisk dampet grøntsager, som optager den lækre sauce og giver et komplet og tilfredsstillende måltid. Teriyaki Chicken er både nem at tilberede og en garanteret vinder på middagsbordet, uanset om du laver den til hverdag eller til en særlig anledning. Her kommer et par gode anbefalinger, som jeg ville servere som tilbehør til sticky teriyaki kylling:

Lynstegt aspargesbroccoli
Stegt aspargesbroccoli eller broccolini med soyadressing. Her får du en simpel og lækker asiatisk opskrift på broccolini.
Gå til opskrift
Aspargesbroccoli
Salat med broccoli
En lækker salat med broccoli og brune ris i en lækker soyadressing. En skøn rissalat hvor hele broccolistokken er brugt. Få opskriften her.
Gå til opskrift
Salat med broccoli og brune ris
Stegt Pak choi
Pak choi eller Pak choy. Her får du en simpel og lækker asiatisk opskrift på stegt Pak choi, som kan spises med fx soya og østerssauce.
Gå til opskrift
Pak choi
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 997
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments