Squash roser med rucolapesto og parmesanflager
Disse velsmagende, fine og yderst delikate små squash roser er en fantastisk måde at spise grøntsager på. De pryder virkelig på bordet, om det så er til frokost, aftensmad eller som en del af en større anti pasti med flere småretter. Jeg er sikker på, at du kan imponere dine medspisere med disse squash der er formet som roser.
Opskriften på de her fine squash roser er super nem! De er på ingen måde avanceret at lave. Du skal blot skære squash i meget tynde skiver – det kan gøres i hånden eller på et mandolinjern. Sidstnævnte er klart nemmest og effektivt. Derefter kommer jeg squashstrimelerne i en oliesmurt muffinform, hvor jeg lægger dem i én ad gangen.
Sådan laver du squash roser
Det er som sagt nemt at lave squash roserne. Du kan se her i denne video hvordan jeg laver dem. Men med lidt god kreativitet kan du nok også nemt se på billederne hvordan roserne bygges op. Du kan også læse her step-by-step hvordan de samles:
- Start med at skære squash i tynde strimler.
- Smør en muffinform med olivenolie.
- Sæt første squashstrimmel i kanten af muffinformen og derefter endnu en. Sådan fortsætter du til det danner en fin rose. Sørg for at de sættes tæt op ad hinanden.
- Bag dem nu i ca. 20 minutter.
Opskrift på squash roser med rucolapesto og parmesanflager
Du skal bruge få ingredienser til denne servering. Det er squashen der har hovedfokus og dernæst rucolapestoen, som er lavet på to minutter. Her kan du også sagtens udskifte med fx en basilikumspesto eller en anden god pesto – det vil også være super lækkert.
Til sidst drysser jeg med revet parmesanflager, for lidt ekstra smag og fylde.
Opskriften på squash formet som roser får du her:
Squash roser med pesto
Ingredienser
Squashroser
- 2 stk squash
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Rucolapesto
- 50 g rucola
- 10 g Parmesan
- 90 g olivenolie*
- 1 fed hvidløg
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 20 g Parmesan
Fremgangsmåde
Squashroser
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær squasene på langs, i så tynde skiver som muligt. Kom dem i en muffinform smurt med lidt olivenolie, til de danner små roser. Krydr med salt og peber.
- Bag dem i ca. 20 minutter.
Rucolapesto
- Blend rucola, parmesan, olivenolie og hvidløg til en pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Anret roserne med pesto, parmesanflager og evt. frisk rucola på toppen.