Hjemmelavet spinatpasta
Jeg elsker frisk pasta, og mener helt bestemt, at det skal være nemt, og noget alle kan lave hjemmelavet. Derfor har jeg udviklet denne opskrift på hjemmelavet spinatpasta, hvor du faktisk ikke behøver en pastamaskine! Denne opskrift er, som min grundopskrift på hjemmelavet frisk pasta, lavet ved at arbejde dejen godt smidig, så du får en virkelig lækker frisk pasta. Desuden er denne friske pasta lavet med frossen spinat, som efter optøning giver pastadejen en smuk grøn farve.
Denne opskrift på hjemmelavet spinatpasta er lavet med få ingredienser, som du formentlig allerede har i køkkenet – og det er derfor en super måde at få brugt noget frossen spinat, for i sådan en lækker frisk pasta med spinat, er det helt genialt!
Hjemmelavet spinatpasta
Du kan selvfølgelig også lave denne hjemmelavet pasta med spinat på en pastamaskine, hvis du har sådan en. Men som lovet, skal dig som ikke besidder sådan en også være med. Som du kan se i videoen, kan man nemlig lave hjemmelavet pasta med god håndkraft, en kagerulle og en kniv. Du kan i princippet lave spinatpasta uden pastamaskine, hvis du kan rulle det tyndt. Når du skærer den friske pasta med spinat med en kniv kan du helt selv bestemme, hvor tykke eller tynde din hjemmelavet spinatpasta skal være.
Denne pastaopskrift er lavet til 2 personer, så den er perfekt til date-aften, hyggemiddag med en veninde, eller bare en lækker portion pasta med spinat til to dage.
Opskriften på hjemmelavet spinatpasta får du her:
Hjemmelavet spinatpasta
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1 stk æggeblommer
- 100 g frossen spinat ( )
- 300 g hvedemel
- 1 tsk flagesalt
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Kom æg og æggeblomme i en blender. Optø spinat, og vrid det godt for vand og kom det op i blenderen. Blend til en fin pure.
- Kom melet ud på et bord og lav en fordybning i midten. Kom spinatmassen i, og ælt det hele sammen i ca. 8-10 minutter. Når dejen er samlet og lækker blød, men stadig spændstig, kommes den i film.
- Lad dejen hvile i minimum 30 minutter. Tip: Du kan også komme dejen på køl til dagen efter.
- Rul dejen ud på en pastamaskine og lav f.eks. parpardelle som du kan skære med en kniv. Se videoen nedenfor hvordan du gør. Vil du lave tagliatelle eller fettuccine kan du se i denne video hvordan det skal gøres.
Er spinat pasta sundt?
Spinat er spækket med gode vitaminer og mineraler til din krop, og så er det jo en helt absolut fantastisk måde at få det spist, ved at have det fuldstændig gemt indeni noget så dejligt som pasta. Desuden er hjemmelavet som oftest også både mere tilfredsstillende og med færre ingredienser – derfor ville jeg sige: ja, det er sundt.
Inspiration til opskrifter med spinatpasta
Her kan du se lidt inspiration til, hvad du kan lave med frisk spinatpasta.
- Friske lasagneplader, som kan bruges til en god lasagne for et ekstra grønt twist.
- Spinatpasta med laks og flødesovs
- Spinatpasta med ærter, kylling og pesto
- Ravioli fyldt med spinat og ricotta