Spidskålswrap med kylling
Spidskålswraps med kylling er nok en af de nemmeste opskrifter, jeg længe har lavet. Det er så nemt, at man nærmest ikke kan kalde det for en opskrift. Selve spidskålen er jo i sig selv bare at pille bladene fri – men hvordan du steger kyllingen og laver ærtepuréen får du selvfølgelig en opskrift på.
Spidskålswraps med kylling er sund og nem hverdagsmad, som har det hele! Spidskålsbladene er sprøde, avocadoen er cremet, der er bid og umami fra kyllingen, og ærtepuréen er både sød og syrlig.
Spidskålswrap med kylling og ærtepuré
Sådan nogle sprøde kålwraps smager altså ret godt! Om det er lige så godt som en tortillawrap på hvedemel ved jeg ikke, men det er i hvert fald sundt og anderledes. Man skal spise et par stykker for at blive ordentlig mæt, men heldigvis mætter kyllingen og det øvrige fyld i de nemme wraps af kål også.
Opskrift på den lækreste kålwrap med kylling og avocado
Det er super nemt at lave en lækker kålwrap. Du skal blot blende ærtepuréen, stege kyllingen og skære avocadoen i skiver. Når fyldet er klar, bruger du blot et af de yderste blade fra spidskålen som kålwrap og putter fyldet i.
Udover kylling, ærtepuré og avocado tilføjer jeg desuden ærteskud, citronsaft og solsikkekerner, men du kan også sagtens lege med ingredienserne og tilføje alt muligt andet, hvis du foretrækker.
Spidskålswrap med kylling og ærtepuré
Ingredienser
Ærtepuré
- 100 g frosne ærter
- 30 g creme fraiche 18 %
- 15 ml æblecidereddike*
- ¼ bundt basilikum
- salt og friskkværnet peber
Spidskålswraps med kylling
- 1 stk spidskål
- 2 stk kyllingebryst
- 20 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 1 stk avocado
- 1 stk citron
- 100 g ærteskud
- 30 g solsikkekerner*
Køkkenudstyr
- 1 Blender* eller minihakker
Fremgangsmåde
Ærtepuré
- Tø ærterne op, enten ved at hælde kogende vand over eller du kan give dem et hurtig opkog.
- Kom ærter i en blender sammen med creme fraiche og eddike. Kom lidt basilikum i ad gangen, og tilpas dine smagsløg. Krydr med salt og peber.
Spidskålswraps med kylling
- Steg kyllingen på panden i ca. 4-5 minutter på hver side i lidt olie. Krydr med salt og peber. Skær herefter i skiver.
- Fjern de største yderste blade af spidskålet og disse med ærtepuré, kylling, skiver af avocado, ærteskud, citronsaft og solsikkekerner.
- Krydr med salt og peber.
Tips til opskriften
De her nemme wraps af kål kan nærmest varieres i uendelighed. Der er dog lidt begrænsninger, hvis du gerne vil bytte kålet ud. Hvidkål bliver for groft at tygge i, så det bør ikke bruges. Til gengæld kan du bruge lilla spidskål i stedet for almindelig for farvens skyld – det ser vildt fint ud!
Derudover kan du bruge de grøntsager du elsker, om det så er broccoli eller cherrytomater.
Vigtigst er det bare at du fylder dine kålwraps med noget cremet, så de ikke bliver tørre. Hvis ikke det skal være ærtepuré, så prøv med fx hummus eller ajvar. Det kan også sagtens bare være en klassisk god dressing.