Spidskålssalat med ærter, dild og sennepsvinaigrette
Spidskålssalat med ærter er en skøn, simpel og sprød salat der går godt til mange retter – særligt helstegt kylling, lam, gris eller fisk. Generelt de mere lette udskæringer, der minder om forår og sommer – præcis som denne spidskålssalat også gør. Den er hurtig og nem, og tager næsten ingen tid at lave.
I salaten finder du fintsnittet spidskål, grønne ærter og dild. Og alle disse ingredienser bliver vendt med den skønneste sennepsvinaigrette med grovkornet sennep. Det sætter lige prikken over i’et.
Prøv også: Min bedste spidskålssalat med æbler, som er en af mine favoritter når æblerne er i sæson. Hvis du er vild med kål og mangler mere inspiration, kan du tjekke alle mine kålsalater ud her.
Sprød spidskålssalat med ærter og dild
Hvis du elsker en sprød salat, så er denne spidskålssalat nok lige noget for dig. Fintsnittet spidskål, som er forholdsvis smagsneutralt går godt med de søde grønne ærter og den karakteristiske dild. Det er faktisk en vidunderlig smagskombination, som går godt til fisk. Eksempelvis bagt fladfisk med masser af urter og citron. Så skal der bare lige en god kold urtecreme til fisken, og så er den hjemme.
Salaten går også rigtig godt til helstegte poussiner, som er små kyllinger. Det er en fantastisk salat, der emmer af sommer og derfor er spidskålssalaten med ærter og dild også en perfekt salat til grillmad, da den er mild og frisk.
Ærterne skal blot tø op, da der i denne er anvendt frosne ærter. Men her er friske altså top lækkert, hvis de er i sæson! Men med frosne ærter, kan du lave salaten året rundt.
Opskriften på salat med spidskål, ærter og dild får du her:
Spidskålssalat med ærter og dild
Ingredienser
Spidskålssalat med ærter
- 100 g frosne ærter
- ½ stk spidskål
- ½ bundt dild
Dressing
- 5 g grovkornet sennep
- 5 g honning
- 10 ml hvidvinseddike*
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Spidskålssalat med ærter
- Tø ærterne op og snit spidskålen fint.
- Vend spidskål sammen med ærter og plukket dild.
Dressing
- Pisk sennep, honning, eddike og olie sammmen og smag til med salt og peber og vend det sammen med salaten.