Salat med bladselleri, kikærter og fennikel
Her får du en fantastisk salat med bladselleri, kikærter og fennikel. Det er en super lækker, mættende og en sund salat! Den har vitterligt de gode planteproteiner, tyndtskåret grøntsager og masser af smag.
Den adskiller sig fra andre salater ved at være lidt mellemøstlig inspireret, men så alligevel ikke helt. Alligevel ville jeg virkelig anbefale at have den med som en af serveringerne hvis du skal lave en mezze, og vil have grøn salat med.
Den smager så godt!
Skøn salat med bladselleri og kikærter på under 30 minutter
Noget af det bedste ved denne salat med bladselleri er, at det er en salat som er lavet på ingen tid. Fennikel steges kort på panden, hvilket gør smagen mindre intens. Samtidig skæres bladselleri eller blegselleri (det er det samme) i tynde strimler.
Tip til salater:
Skær ingredienserne småt. Dette sikre at hver bid smager godt, og man ikke ender med at sidde og fiske efter “de gode” dele.
Prøv også: En lækker kikærtersalat med soltørrede tomater.
Opskrift på salat med strimler af bladselleri
Alle ingredienserne gøres klar og vendes herefter sammen. En salat med blegselleri er særlig god, hvis den er blandet sammen med de rette råvarer. Derfor er der i denne bladsellerisalat brugt smagfulde råvarer og slutteligt er den smagt til med citron og selvfølgelig salt og friskkværnet peber.
Salat med kikærter, bladselleri og fennikel.
Ingredienser
- 4 stængler bladselleri
- 2 stængler grønkål
- 1 stk fennikel
- 15 g olivenolie*
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- 1 stk citron
- 15 g olivenolie*
- 10 g sorte sesamfrø
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Halver bladselleri og skæl den på langs i fine strimler med en tyndskræller. Kom dem i en skål med vand og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, indtil det er helt sprøde og krøllede sammen.
- Fjern stokken fra grønkål og hak det fint.
- Skær fennikel i 8-10 lige store stykker og steg på en varm pande i olivenolie i ca. 3-4 minutter på hver side.
- Dræn kikærterne for vand, og vend dem sammen med grønkål, fennikel, halvdelen af bladsellerien, citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber.
- Top salaten med den sidste halvdel af bladsellerien. Drys med sorte sesam.
- Serveringsforslag: En god hjemmelavet hummus på toppen.
Hvad kan man spise til salaten?
Jeg har toppet med en hjemmelavet klassisk cremet hummus, som giver prikken over i’et. Kan også købes færdiglavet, for at det går hurtigt.