Rysteribs med kun 2 ingredienser

gammeldags opskrift rysteribs

Rysteribs er en god, gammel dansk klassiker, og der er en grund til at opskriften stadig er populær i dag. Det smager nemlig herligt, og så er det super simpelt at lave. Alt du skal bruge er friske ribs, sukker og et glas.  

Hvad er rysteribs?

Når man skal svare på hvad er rysteribs, så ligger det meste sådan set i ordet. Det er nemlig ribs, der bliver rystet sammen med sukker. Ribs er meget syrlige, og derfor bryder især børn sig ikke om at spise dem rent. At ryste ribs med sukker gør dem derfor super lækre at spise samtidig med at det er en sjov aktivitet for børn at lave rysteribs.

Hjemmelavet rysteribs med kun 2 ingredienser

Min opskrift på gammeldags rysteribs er næsten så nem, at det ikke er en opskrift. Du putter nemlig bare nogle friske ribs i glas, tilføjer sukkeret og ryster dem så sammen. Når ribsene begynder at afgive saft, er de blevet rystede nok. 

rysteribs med friske ribs og sukker

rysteribs

Nem opskrift på rysteribs med sukker

Når du laver gammeldags rysteribs, kan du komme mere eller mindre sukker i end angivet i opskriften. Det afhænger lidt af hvor sure de ribs, du bruger er, samt hvor sød en tand du eller dine børn har. Mængden af sukker, som jeg har angivet i opskriften, synes jeg er passende, men smag endelig til.

rysteribs

Rysteribs

Nem gammeldags opskrift på rysteribs med kun to ingredienser: friske ribs og sukker. Det skal blot rystes i et glas, og er en simpelt og lækkert tilbehør.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 1 glas
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Kom ribs i et glas og hæld sukker over.
  • Skru låg på glassen og ryst det godt! Ribsene begynder at afgive saft, og nu skal glasset blot sættes på køl med låg på.
  • Anvend rysteribs som tilbehør i det salte, fx til kylling, fisk eller lam. Eller i det søde køkken, på en ostemad, på grød eller i kager.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan man bruge rysteribs til?

Ribs med sukker kan spises som de er eller de kan bruges som tilbehør i det søde og salte køkken. 

I det søde køkken: Put et par skefulde rysteribs oven på en god vaniljeis, yoghurt eller en ostemad. De kan også drysses på pandekager eller andre desserter. 

I det salte køkken: Brug dem som bærelement til et måltid med fisk, steg eller frikadeller. Lidt ligesom de i Sverige og Norge er glade for at servere tyttebær til sådanne måltider. 

Opbevaring af rysteribs

Rysteribs smager godt, når de lige er blevet lavet, men de holder længere ved opbevaring i køleskab. Oftest når mine rysteribs dog at blive spist, før jeg kan tænke på opbevaring!

ribs med sukker
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments