Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Rødbedesalat skal der til, fordi rødbederne er så småt i sæson, og denne er derfor perfekt her i efterår- og vintermånederne. Salaten er god alene, evt. med foccacia brød til, men passer perfekt som tilbehør til andre retter. 

Rødbedesalat med ostecreme og estragon er tiltænkt som en lille opgradering af den ellers velkendte rødebedesalat med smuldret feta. I stedet for feta, har jeg anvendt en let saltet ost, der er blendet til en creme og vendt med rødbederne.

Rødbedesalat med ostecreme og estragon

Rødbedesalat

Rødbedesalat med ostecreme, estragon og hasselnødder. Denne rødbedesalat er perfekt her i efterår- og vintermånederne. Lækker tilbehør til andre retter.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Ostecreme

  • 100 g salatost
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk flagesalt
  • ½ stk citron

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Rødbederne koges hele, i ca. 20 minutter til de er møre. Lad dem køle af i koldt vand.
  • Fjern skrællen, og skær dem i kvarte. Vend med halvdelen af estragon med samt lidt olivenolie.

Ostecreme

  • Blend alle ingredienserne sammen til ostecremen og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft. Vend rødbedestykkerne med i og anret på et fad.
  • Drys med estragon og grofthakkede hasselnødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på kold rødbedeslat med gedeost

Jeg har som sagt skiftet fetaen ud, der normalt er lavet på fåremælk og i nogle tilfælde, også gedemælk. Men mig, (som I måske allerede har bemærket) er ret glad for smagen af gedeost. Og dagens fokusingrediens i indlægget er derfor denne dansk økologisk hvid gedeost fra Tebstrup. De har desuden et fint udvalg af andre økologiske gedeoste – de smager fantastisk(!). Det er altid disse jeg selv vælger, når jeg handler.

Osten er blendet sammen med græsk yoghurt, citron og lidt ekstra salt – dette giver den lækreste ostecreme. Virkelig lækker med de kogte rødbeder. Salaten bliver derfor ikke så “tør”. Kan du forestille dig hvor godt det er? Så læs med her.

Læs også: Hvis du har fået smag for at lave opskrifter med rødbeder, kan du kigge nærmere på en der minder om, som er denne salat med gule beder. Derudover er det selvfølgelig også værd at kigge på denne salat med pærer og rødbede, rødbedetatar, rødbede carpaccio eller vafler med rødbede.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments