Porre vinaigrette med æg og urter
Her får du en vidunderlig grøn servering, der kommer fra det franske køkken, men ikke desto mindre er super simpel: Porre vinaigrette med æg er nemt at lave og mætter helt fantastisk.
Retten består helt enkelt af porre og æg. Sammen smager det helt fantastisk, og den grønne friske farve fra porren får hele retten til at se virkelig smuk ud. Jeg kan godt lide at servere porre vinaigrette til en let frokost eller sammen med nybagt brød – fx et surdejsbrød.
Dampede porre vinaigrette med æg
I Frankrig kaldes porre for ”fattigmands asparges”. Det gir faktisk fin mening, for selvom porre smager helt vildt godt, så er det noget billigere end asparges og har ikke helt samme respekterede omdømme.
Men det kan porre vinagrette altså ændre på! Du kan betragte det som en slags porresalat med æg, hvor man koger porrerne og serverer med knuste æg blandet sammen med olivenolie, citronsaft og urter. Enkelt og alligevel vidunderligt.
Lækker vinaigrette med knuste æg og urter
Porre vinaigrette med æg hedder som det gør, fordi man laver en slags vinaigrette af olivenolie og citron, så man altså serverer porre i vinaigrette. Det er desuden i vinaigretten, at man blander de knuste æg, som så serveres oven på porrerne.
Opskriften på porre vinaigrette får du her:
Porre vinaigrette med æg
Ingredienser
- 4 stk porrer
- 3 stk æg
- 30 g kapers
- ½ bundt bredbladet persille
- 0,5 bundt frisk estragon
- 0,5 bundt dild
- 90 g olivenolie*
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Noter
- Porrerne kan både serveres lun og kold.
Fremgangsmåde
- Skær toppen af hver porrer, del dem i 3-4 stykker og skyl dem grundigt. Kog porrerne i 5-6 minutter, indtil de er møre. Når de er kølet af, fjernes det yderste lag.
- Kog æggene i 7 minutter og hak dem herefter fint.
- Hak kapers og urterne fint. Vend dem sammen med æg, olivenolie og smag til med et godt skud citronsaft og lidt salt og peber.
- Anret vinaigretten oven på porrerne. Krydr med peber.
En nem opskrift med porre
Dampede porrer med hakkede æg er en dejlig ret, som kan spises hele vinteren. Det er nemlig om vinteren, at porrer er i sæson, så nu hvor vinteren nærmer sig, får du selvfølgelig flere opskrifter med porrer med på din vej.
Prøv fx min nemme porretærte med hytteost og bacon. Eller sæsonens klassiker over dem alle: Kartoffel porre suppe. Sådan en suppe bliver man jo aldrig træt af på trods af, at den laves med ”fattigmands asparges”!