Pizza med karamelliserede løg, feta og rucola

Pizza med karamelliserede løg, feta og rucola er én af mine yndlingspizzaer! Kombinationen af en sprød pizzabund med en fuldfed creme fraiche, hjemmelavede karamelliserede rødløg, feta, rucola og ristede pinjekerne smager SÅ godt!

Jeg kan næsten ikke beskrive hvor god denne her pizza er! Men jeg føler også det er på sin plads at jeg får delt denne her pizzaopskrift med jer, eftersom det var i sommers jeg viste jer den første gang lige her. Bedre sent, end aldrig og derfor får I nu de præcise mænger på fyld.

Inspiration til flere pizza-kombinationer: Fuldkornspizza med pesto og Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe.

Se opskriften som inspiration til fyld. Jeg håber du kan lide denne pizza med karamelliserede løg, lige så meget som mig!

Opskrift på pizza med karamelliserede rødløg og feta

Jeg har efterhånden fået spist nogle pizzaer, da jeg har været igang et godt stykke tid med min pizzaguide med opskriften på den perfekte pizzadej.

Denne pizzaopskrift med karamelliserede rødløg og feta er en hvid pizza, det vil sige den er uden tomatsauce. Sådanne pizza’er elsker jeg! Det er min kartoffelpizza med mascarpone også.

De karamelliserede rødløg er hurtige at lave og dem kan du forberede, mens du laver pizzabundene. Derudover er de øvrige ingredienser ikke nogle der skal forberedes, men blot kommes ovenpå bagefter pizzabunden er bagt.

Pizza med karamelliserede løg, feta og rucola

Pizza med karamelliserede rødløg og feta

Lækker hjemmelavet pizza med karamelliserede rødløg og feta er nem at lave og smager så godt!
5 fra 1 stemme
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 time 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Pizzadej

  • 195 ml vand (ca. 22 grader)
  • 6 g gær
  • 300 g hvedemel (helst Tipo 00, men denne mel* er helt vildt god!)
  • 1 tsk flagesalt (ca. 6 g)

Fyld

  • 3 stk rødløg
  • 10 g smør
  • 10 g olivenolie*
  • 25 ml balsamico eddike
  • 2 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g creme fraiche 38 %
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 40 g pinjekerner

Noter

TIP: Smager også godt kold, og er perfekt i madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

  • Opløs gæren i 22 graders vand.
  • Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed på en røremaskinen.
  • Skru op for hastigheden i det sidste minut, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salt.
  • Kom dejen ud på bordet, del dejen i to og form hver dej til en kugle. Drys lidt mel på toppen, dæk dem til med et klæde og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af temperaturen i dit køkken. 

Karamelliserede rødløg

  • Skræl rødløg og snit dem i både eller ringe.
  • Sæt en stor pande på højeste blus og tilsæt smør, olie og rødløg når den er meget varm. Lad det hele stege hårdt af i et par minutter, og skru herefter ned til medium varm – lad løgene stå og stege i ca. 10-12 minutter, indtil de er møre og karameliserede.
  • Smag til med eddike, salt og peber. Evt. lidt honning, hvis de ikke er søde nok til din smag. 

Pizza med karamelliserede rødløg og feta

  • OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – her har jeg bagt min pizza i pizzaovn. Nogle gange bager jeg pizzaerne i almindelige ovn, men med et bagestål.
    Vælg den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
  • Drys mel på bordet og form to pizzabunden, gerne så tynde som muligt. Brug hænderne til dette, og ikke en kagerulle – det vil ødelægge alle lufthullerne.
  • Smør bundene med creme fraiche og fordel karamelliserede rødløg ovenpå. Hak timian fint og fordel det udover.
  • Almindelig ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, indtil pizzabunden er sprød. Vil du have dine pizzabunde ekstra sprøde, kan du bruge et bagestål, en pizzasten eller en varm bageplade. Husk at have et øje på pizzaerne under afbagningen, da ovne er forskellige.
    Tip: Kan du skrue mere op for din ovn, så gør endelig det – hold dog øje.
    Pizzaovn: Hvis du bruger du pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Top med feta, frisk rucola og ristede pinjekerner, når pizzaen er færdig. Evt. også et dryp god olivenolie og flagesalt, hvis du foretrækker.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Pizza med karamelliserede løg og feta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1002
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments