Pestosnurrer
Lækre, bløde og saftige pestosnurrer smurt med rød pesto. Hvis du bedre kan lide grøn pesto, kan du selvfølgelig bare bruge det. Du kan lave en pesto hurtigt selv, men du kan selvfølgelig også købe en færdiglavet pesto, for at spare tid.
Disse pestosnurrer er vildt lækre, og jeg elsker at have dem med på farten eller i madpakken. Det er lidt som en pizzasnegl, bare med pestofyld og så i en snurrer-version, som vi kender fra de svenske kanelsnurrer og kardemommesnurrer.
Pestosnurrer-dejen er nem at lave og selve rulningen er også ret simpel, når man lige fanger teknikken. Jeg håber du har mod på det, for resultatet bliver så lækkert!
Pestosnurrer med rød pesto
Fremgangsmåde
Pestosnurrer
- OBS! Brug gerne en røremaskine, hvis du har.
- Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen.
- Tilsæt honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
- Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
- Gem evt. lidt til servering, når de er bagt.
- Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
- Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt. Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
- Nu skal du sno og rulle dem.Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger. Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel.
- Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse. Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
- Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.
Opskriften på pestosnurrer er super nem!
Jeg er selv ret vild med udseendet på sådan et snoet bagværk, som i dagens indlæg er disse pesto snurrer. Hvis du gerne vil give dig i kast med opskriften, så kommer der et par tricks til hvordan du opnår den rette form her. Du skal selvfølgelig have lavet dejen først. Den er simpel at smide sammen, især hvis man har en røremaskine, da dejen bliver lækker og luftig af at blive æltet godt igennem. Dejen skal herefter hæve et par timer.
Dejen skal rulles ud i et kvadrat på ca. 40 x 40 cm. Når du har en nogenlunde lige firkant, kan du smøre pestoen på og så folde dejen en tredjedel ad gangen, så du får tre lag. Nu ruller du dejen ud igen, så den bliver ca. 20 cm x 40 cm. Teknikken her minder faktisk lidt om, hvordan man laver croissanter eller andet bagværk med butterdej, så hvis du har prøvet det før, bør det være legende let.
Når du har skåret dejen ud i 10 strimler, som altså måler 20×2 cm, så kan du lade snoningen begynde! Det er simpelt nok: Du tager bare fat i hver ende og ruller dejen modsat hinanden. Den snoede dejstrimmel skal så snos to gange rundt om din hånd, så du får den rette form. Bind en knude i hver ende og så har du en pestosnurre.
Det tog også mig lidt øvelse at opnå helt perfekte snurrer med pesto, så det gælder bare om at have lidt tålmodighed. Du kan selvfølgelig også sagtens bare lave pestosnegle ud fra opskriften her, hvis du foretrækker det.
Pestosnurrer er perfekte til madpakken eller picnic
Pestosnurrer egner sig genialt til at tage med i madpakken eller med på picnic-tur. Det er en nem snack af den type, som man faktisk glæder sig til at spise. Den gør sig super fint ved siden af en rugbrødsmad, som et lille ekstra supplement til et fiberrigt måltid – men hvis du ikke er af sted så længe, eller har behov for et stort måltid, kan en pestosnurre for sig selv også sagtens være svaret.
Med sådan en i tasken er det lige det nemmere at modstå byens fristelser, når man mærker en lille sult.
Tip! Prøv også min opskrift på pizzatwisters.
Inspiration til ingredienser du kan tilføje dine snurrer med pesto
Her er nogle gode tips til fyld i pestosnurrer:
- Ost: Revet mozzarella, cheddar, parmesan eller fetaost.
- Bacon: Sprødstegt baconskiver eller bacontern.
- Grøntsager: Spinat, soltørrede tomater, rød peberfrugt, champignon, artiskokhjerter, eller oliven.
- Krydderurter: Frisk basilikum, persille, eller oregano.
- Kød: Skiver af kalkun, skinke eller pepperoni.
- Nødder: Pine- eller valnødder, enten hele eller groft hakket.
- Frisk revet ost: Parmesan eller pecorino til at drysse over snurrerne før bagning.
- Cremer: Ricotta, creme fraiche eller flødeost til at gøre fyldet cremet og fyldigt.
Lav din egen pesto
I opskriften her bruger jeg rød pesto. Der skal kun tilsættes olie og vand til blandingen, og så har man en virkelig lækker, friskrørt pesto. Man kan selvfølgelig også bruge grøn pesto eller tilføje andre ingredienser til pestosnurrerne.
Hvis du har meget basilikum i haven eller elsker at gå på jagt efter ramsløg, kan du også lave din egen pesto. Jeg har en opskrift på en cremet ramsløgspesto, som også smager drøngodt i pesto snurrer.
Serveringsforslag
Til pestosnurrer kan du servere en række lækre tilbehør og sideretter. Disse sideretter og tilbehør kan kombineres efter din smag og præference for at skabe en fuldstændig og tilfredsstillende måltidsoplevelse sammen med dine pestosnurrer. Her er nogle forslag:
- Grøn salat: En frisk grøn salat med tomater, agurker, og en let vinaigrette dressing er en ideel følgesvend til pestosnurrerne.
- Suppe: Eksempelvis en varm og fyldig tomatsuppe kan være en dejlig forret eller hovedret til dine snurrer.
- Grøntsagsstænger med dip: Skær friske grøntsager som gulerødder, agurker, og peberfrugter i stave og server dem med en lækker dip som hummus eller tzatziki.
Kan man fryse pestosnurrer?
Ja, du kan fryse pestosnurrer. Når de er bagt og afkølet, kan du pakke dem forsvarligt ind i plastfolie eller fryseposer og opbevare dem i fryseren i op til 1-2 måneder. For at genopvarme dem, skal du blot tø dem op og bage dem ved lav temperatur indtil de er varme hele vejen igennem.