Pastasalat med sprød parmaskinke, peberfrugt og cremet parmesandressing
Pastasalat med Parmaskinke er en nem og lækker ret, som både børn og voksne elsker. Denne opskrift på pastasalat med sprød parmaskinke og en cremet parmesandressing tager kun 30 minutter at tilberede, og den er derfor perfekt til en travl hverdag, hvor tiden er knap.
Ingredienserne i denne pastasalat er få, men de er alle sammen velsmagende og giver pastasalaten masser af smag. Udover pasta og parmaskinke, skal du bruge rød peberfrugt, rucola og en lækker dressing. Du kan også tilføje andre ingredienser efter smag og behag, fx cherrytomater eller oliven.
Pastasalat med sprød parmaskinke
Ingredienser
Parmesandressing
- 2 stk æggeblommer
- ½ stk citron (saften)
- 1 fed hvidløg
- 100 g smagsneutral olie (fx vindruekerne eller solsikkeolie)
- salt og friskkværnet peber
- 25 g Parmesan
Pastasalat
- 75 g Parmaskinke
- 250 g tørret pasta
- 2 stk røde peberfrugter
- 10 g olivenolie*
- 50 g rucola
Fremgangsmåde
Parmesandressing
- Kom æggeblommer, citronsaft, hvidløg, olie og parmesanost i en høj beholder eller et højt glas.
- Blend det hele sammen med en stavblender i bunden af glasset til en dressing.
- Smag til med salt og peber.
Pastasalat med parmesandressing
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft, kom parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ca. 6-8 minutter, indtil gyldent.
- Kog pastaen i saltet vand, ca. 1 minut mindre end anvist på pakken. Skyl herefter pastaen i koldt vand.
- Befri peberfrugterne fra kerne og det hvide. Skær dem i skiver og steg dem i ca. 5-6 minutter på en varm pande, i olivenolie.
- Vend pasta med 150 g af parmesandressingen (opbevar resten på køl). Vend de stegte peberfrugter og rucola med. Anret i en skål og top med knuste stykker af skinke.
Sådan laver du sprød parmaskinke i ovnen
Parmaskinke skal laves i ovnen, hvor den steges sprød. Det giver det bedste resultat, og tilføjer naturligvis knas til pastasalaten.
Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i ovnen i 6-8 minutter ved 175 grader, indtil den er sprød og gyldenbrun. Mens skinken bager, kan du lave dressingen og koge pastaen.
Tip!
Se endnu flere lækre opskrifter på pastasalater her.
Når parmaskinken er færdigbagt, er det tid til at samle pastasalaten. Bland pastaen, med grillede peberfrugter og hæld dressingen over og rør det hele godt rundt. Til sidst kan du tilføje densprøde parmaskinke, som du har taget ud af ovnen, og røre det forsigtigt sammen med resten af salaten. Server straks og nyd den lækre smag af sprøde parmaskinke og friske grøntsager i hver bid.
Lækker pastasalat med sprød parmaskinke, peberfrugt og cremet parmesandressing til frokost, madpakken eller picnic
Denne pastasalat med sprød parmaskinke en simpel, men smagfuld ret, som er perfekt til en hurtig og let aftensmad eller frokost. Den er også ideel til at tage med i madpakken eller som en let ret til en sommerfest eller picnic.
Prøv den selv og oplev, hvor let det er at lave en velsmagende pastasalat med få ingredienser og minimal tid i køkkenet. Jeg lover at opskriften er super nem at lave.