Nøddekager med hasselnødder
Her kommer en af verdens hurtigste opskrifter på små, søde småkager med hasselnødder. Disse nøddesmåkager er nemme og hurtige at lave og helt perfekte at servere til efterårshygge eller til jul.
Sprøde nøddekager med hasselnødder
Hasselnøddesmåkager er så yndige med deres mønster og så sprøde og lækre. Hasselnødderne inkorporeres i nøddesmåkagerne ved at blende dem i en minihakker eller foodprocessor, og blande dem sammen med de øvrige ingredienser.
Når dejen er æltet sammen, skal den bare hvile og herefter skal der trilles nøddesmåkager. Jeg laver det fine mønster ved hjælp af en gaffel – det går stærkt, men ser rigtig fint ud.
Opskriften giver 60 småkager. Er det ikke nok, kan du fordoble opskriften, som du synes.
Prøv også: Lakrids småkager med syrlig kirsebærglasur.
Små perfekte julesmåkager
Hasselnøddekager og nøddekager generelt passer perfekt til julehygge – netop på grund af nødderne. Som jeg også foreslår under tips til opskriften, kan jeg kun anbefale at komme lidt appelsinskal i dejen, hvis småkagerne skal serveres til jul. Du finder selvfølgelig også endnu flere nemme julesmåkager på min blog.
Nøddesmåkager med hasselnødder
Ingredienser
- 150 g hasselnødder*
- 300 g smør
- 175 g sukker
- 1 tsk bagepulver*
- 350 g hvedemel
- ¼ tsk flagesalt
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Kom de hele hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til de er helt finthakkede. Skal ikke være mel og heller ej for groft blendet.
- Kom de hakkede hasselnødder i en skål. Skær smør i tern og tilsæt i skålen sammen med sukker, hvedemel, bagepulver og et nip flagesalt.
- Ælt alle ingredienserne sammen til dejen er samlet, og stil den på køl i 20 minutter.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Tag dejen ud fra køl og brug dine hænder til at trille dejen til små kugler. Placér hver kugle på bagepladen med lidt afstand. *Læs noter for tip til nedfrysning.
- Brug en gaffel til at give kuglerne et lille tryk – først på den ene led, og så den anden. Mønsteret skal forestille et lille gitter, som du kan se på billederne.
- Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter.
- Lad småkagerne afkøle på en rist, hvorefter de bliver sprøde. Opbevar i en lufttæt beholder.
Tips til opskriften på nøddekager
Min opskrift på nøddesmåkager er ligetil, men her kommer alligevel lidt tips:
Frysegnet: Småkagerne kan sagtens fryses. Det er smartest at fryse dem, efter du har trillet dem til kugler.
Skift ud med andre nødder: Hvis du ikke er til hasselnødder, kan du sagtens bruge andre nødder. Fx mandler eller valnødder.
Appelsinskal: Tilføj lidt appelsinskal, hvis dejen skal være julet. Du kan også bruge citronskal – det giver dog ikke samme julede vibe.
Prøv også: Mozartkugler, en dejligt stykke julekonfekt, hvor der også er en lille ristede hasselnød i midten.