Svinemørbrad a la creme
Mørbrad a la creme er en skøn ret, som er inspireret af det franske køkken og er en nem opskrift at lave. Det er sådan set ”bare” mørbradbøffer i en lækker flødesauce med champignoner. Mørbradbøffer a la creme er altså nem aftensmad, men du kan også sagtens servere det som gæstemad med lækkert tilbehør til. Mørbrad med champignon a la creme kan også serveres til julefrokost.
Mørbrad med champignon a la crème
Til min opskrift på mørbrad i flødesovs skal der bruges masser af fløde, smør og svampe. Det er altså bare nøglen til succes, når man laver mørbrad med champignon a la creme. Jeg bruger her en hel svinemørbrad, som skæres ud til bøffer. Det bliver altså svinemørbrad a la creme.
Opskrift på mørbrad i flødesauce med svampe
Det er super nemt at lave mørbrad a la creme. Man starter med at stege mørbradbøfferne på panden og steger så svampene på samme pande. Når svampene er stegt, tilsættes hvidvinseddike for at få alt det med i saucen, som har sat sig fast på på panden.
Så skal der bare tilsættes fløde og reduceres indtil man har en lækker flødesovs at servere bøfferne i. Det er virkelig lækker og nem aftensmad!
Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad.
Mørbrad a la creme med champignon
Ingredienser
- 300 g svinemørbrad
- 15 g smør
- 150 g champignoner
- 15 ml hvidvinseddike*
- 300 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
- ½ bundt purløg
Fremgangsmåde
- Skær svinemørbraden i mindre bøffer på ca. 2-3 centimeter.
- Steg den på en varm pande i smør, i ca. 4-6 minutter på hver side. Kom dem herefter over på en tallerken og lad dem hvile.
- Skær champignonerne i skiver og steg dem i det overskydende smør og fedt fra den samme pande, som mørbraden er stegt på. Steg i 2 minutter, kom eddiken på og lad det fordampe.
- Tilsæt fløde og lad det hele reducere til en cremet konsistens.
- Kom bøfferne på panden og lad det hele samle sig, og smag til med salt og peber. Top evt. med finthakket purløg.
Tilbehør til svinemørbrad a la creme
Svinemørbrad a la creme kan helt enkelt serveres med grønt tilbehør og kartofler. Sovsen er især lækker at hælde over kartofler. Det kunne være en cremet og luftig kartoffelmos eller måske endda en kartoffelsoufflé.
Som nævnt serverer mange mørbrad a la creme til julefrokost. Retten passer da også rigtig fint ind i det tunge, cremede julemad, så hvis du ikke før har fået mørbradbøffer a la creme, så er en julefrokost en rigtig god anledning!
Kan mørbrad a la creme fryses?
Ja, det kan det godt. Men eftersom det er mørbrad i flødesovs, er der risiko for at sovsen skiller, når det bliver varmet op. Hvis du beregner at gemme noget, kan du alternativt lave en mindre portion sauce og så blot fryse kødet.