Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie
Kylling milanese med en dampet spidskålssalat i ramsløgsolie er en fantastisk ret, der er nem at lave og som smager helt fantastisk! Den tager under 30 minutter at lave. Så denne opskrift er perfekt til dig, der ønsker et hurtigt og velsmagende måltid, men stadig ønsker at imponere dine gæster med din kulinariske ekspertise. Både en hverdags aften, en weekendaften eller til den næste påskefroskost – bare for at gøre sig lidt mere de grønne retter.
Kylling milanese med dampet spidskålssalat
Ingredienser
Kylling milanese
- 2 stk kyllingebryst
- 2 stk æg (M/L)
- 30 g hvedemel
- 40 g pankorasp
- 1 stk citron
- 30 g revet fast modnet ost
- salt og friskkværnet peber
- 40 g smør
- 20 g olivenolie*
Spidskålssalat
- ¼ stk spidskål
- 1 håndfuld ramsløg
- 200 ml smagsneutral olie
- 1 stk citron
Fremgangsmåde
- Bank kyllingebrystfiletterne flade med bunden af en gryde.
- Kom æg, mel og pankorasp i hver sin skål. Riv skallen fra 1/4 citron samt den fast modnet ost i skålen med rasp og krydr med salt og peber.
- Vend først kyllingen i melet, dernæst det piskede æg og til sidst i rasp blandingen.
- Varm en pande op på højeste blus, tilsæt smør samt olivenolie og lad det bruse op. Kom kyllingerne på panden og skru ned til medium varme. Steg i ca. 3-4 minutter på hver side, til gylden og sprød.
- Snit spidskålen fint, kom den op i sigte. Hæld ca. 1 L kogende vand over og lad det køle af.
- Blend ramsløg med olie og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Vend spidskål med 2-3 spsk ramsløgsolie, og gem resten af olien i køleskabet til en anden dag.
Italiensk inspireret kylling milanese med fast modnet ost i samarbejde med Ost & ko
Denne ret er stærkt inspireret af den klassiske italienske milanese. I denne opskrifter anvender jeg kylling, som er paneret i en blanding af pankorasp, æg, hvedemel og fintrevet fast modnet gul ost. Osten gør nemlig hele forskellen for smagen, og i stedet for at bruge revet Parmesanost som man normalt ville gøre i Italien, så kan du med fordel skifte den ud med en fast modnet dansk ost. Vi har nemlig så mange skønne tilgængelige oste fra danske økologiske mejerier her i Danmark.
Nem og hurtig opskrift på sprød kylling milanese
Resultatet er en sprød og saftig kyllingebryst, som er fyldt med smag og tekstur. Som tilbehør serverer jeg den skønneste grønne dampet spidskålssalat, som er en frisk og let måde at balancere rettens smag og tekstur på. Den er vendt med en hjemmelavet ramsløgsolie, som altså gør sig perfekt her til foråret. Jeg lover dig, at sammen udgør kylling milanese og dampet spidskålssalat en fantastisk kombination, der vil gøre enhver mund vandrende.
Tilbehør til kylling milanese med dampet spidskålssalat
Det her er en af mine yndlings opskrifter på italienske retter med kylling. Man kan servere alverdens dejlige salater, kartofler eller pasta til. Den dampede spidskålssalat med ramsløg er dejlig let, som går godt til den sprøde kylling milanese.
Til denne ret kan du med fordel servere et glas kølig hvidvin med en let syrlighed og frugtighed, som vil matche rettens smag og give en god balance i måltidet. Det ville være et dejligt måltid at servere for gæster, en fredag aften. Og som prikken over i’et, så riv endelig masser af fast modnet ost på den sprøde kylling og drizzle med citronsaft – det smager VIDUNDERLIGT!
Nyd måltidet og sæt pris på den fantastiske smag, som kylling milanese og dampet spidskålssalat kan give. Det er en ret, som er let at lave, og som vil imponere dine gæster og give dem en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Så sæt dig til bords, nyd et glas og tag dig tid til at smage på alle rettens nuancer og teksturer. Bon appetit!
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er kylling milanese?
Kylling milanese er en klassisk italiensk ret, der består af et stykke kyllingebryst, som kommer i en panering af mel, æg og til sidst i rasp, inden det steges i en pande med olivenolie og smør. Serveret med en frisk salat og evt. en skive citron på toppen. Retten er kendt for en sprød skorpe og saftige kyllingekød, og den er perfekt til et hurtigt og velsmagende måltid. Oprindeligt kommer retten fra Milano-området i Italien, men den er i dag populær over hele verden.