Kylling i karry a la ristaffel

kylling i karry

Der findes næsten ikke noget bedre end en klassisk kylling i karry. Selvom kylling i karry er en simpel ret, så smager den helt fantastisk. Det er en skøn dansk ret, som er populær blandt både børn og voksne. Derudover er det også en ret, som er relativt nem at lave og et godt valg, hvis madlavningen skal gå lidt tjept.

Opskriften på kylling i karry kan også sagtens opgraderes og serveres som ristaffel – eller i hvert fald en variant af ristaffel med masser af lækre toppings.

Her får i min opskrift på kylling i karry, som jeg har serveret med stykker af æble, rosiner og persille på bedste ristaffel-vis. Hvis du ligesom jeg er vild med retter med ris, har jeg samlet vores bedste opskrifter på risretter på bloggen, hvor du kan finde en masse inspiration.

Opskrift på kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry a la ristaffel er en skøn klassisk hverdagsret for hele familien. Her er den smagt til med kokosmælk og du kan lave den på under 30 minutter.
4,41 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 15 g olivenolie*
  • 3 tsk karry*
  • 600 ml kokosmælk* (svarende til 1,5 dåse)
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • 50 ml vand
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Serveringsforslag

  • 250 g ris
  • 2 stk æbler
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 g rosiner*

Fremgangsmåde

Kylling i karry

  • Skær kyllingefileterne i mindre chunks. 
  • Tag en medium størrelse gryde, og sæt den på komfuret, på højeste blus. 
  • Når gryden er godt varm, kommes lidt olie i og kyllingen tilsættes, efter 10 sekunder kommes karrypulver i gryden og det hele røres godt rundt i ca. 30 sekunder. 
  • Kom kokosmælken på og lad det små simre i ca. 7-8 minutter. 
  • Bland majsstivelsen med 3 spsk vand og hæld det ned i kyllingen lidt ad gangen indtil det har en passende cremet konsistens af en karrysauce.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber samt citronsaft. 

Serveringsforslag

  • Kom 450 ml vand i en gryde. Tilsæt 1 spsk salt og bring det til kogepunket. Kom risene i og kog det i ca. 10-15 min, afhængig af hvilken type ris. Kom låg på og lad det stå og trække i 10-15 min. 
  • Skær dine æbler i tern og anret sammen med rosiner samt grofthakket persille.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Moderne kylling i karry med kokosmælk og ris 

Min kylling i karry opskrift skiller sig en smule ud fra den klassiske. Jeg laver nemlig retten med kokosmælk, og på den måde bliver den lidt mere moderne. Kokosmælk giver en dejlig cremet sauce, men uden at den smager tydeligt igennem.

I min opskrift bruger jeg kyllingebryst, som får lov at simre i saucen, så det bliver dejlig saftigt. Har du kyllingerester tilovers fra aftenen før, fx hvis du har lavet helstegt saftig kylling, kan det også bruges i stedet. Her tilsætter du blot kyllingekødet, når saucen kun mangler et par minutter, så kyllingen varmes igennem, men ikke tilberedes yderligere. 

For mig er kyllingeretter go-to, når jeg mangler nem og lækker hverdagsmad. Så tjek endelig resten af mine opskrifter på aftensmad med kylling, hvis du savner inspiration til aftensmaden. Jeg kan selvfølgelig ikke undlade at nævne en anden moderne ret med kylling og karry, nemlig min opskrift på kyllingeboller i karry med kokosmælk.

kylling i karry a la ristaffel

Opskrift på kylling i karry

Opskrift på kylling i karry 

Opskriften på kylling i karry er utrolig nem, og så kan retten laves på kun 30 minutter. Det gør den til en perfekt sund aftensmad, som hurtigt kan bikses sammen i en ellers travl hverdag. Personligt er jeg stor tilhænger af nem aftensmad på 30 minutter til mine hverdagsmåltider.

Denne opskrift er mild i smagen grundet kokosmælken, så det er en ret, der er oplagt at servere for børn. Hvis du vil have mere power på karrysmagen, kan du eventuelt smage til med mere karrypulver. 

Jeg serverer som regel retten med ris til, som kan koges samtidig med at sovsen simrer.  

Prøv også: Hvis du er glad for kombinationen af kylling og karry, er en omgang grøn karry med kokosmælk måske noget for dig? Den er lidt mere spicy i smagen, men er også lavet med kokosmælk.

Tilbehør til kylling i karry a la ristaffel 

Ristaffel er et koncept, man kan støde på i Holland, som egentlig betyder “risbord”. Det består nemlig af en masse små retter, som serveres med ris til. Kylling i karry kan serveres á la ristaffel, ved at du serverer din ristaffel med kylling og med masser af toppings, fx 

  • Æble: Et sprødt æble skåret i tern tilføjer et godt knas. 
  • Rosiner: Rosiner har en sød smag, der bare passer drøngodt til karry.
  • Persille: Persille passer også rigtig godt til, og så ser det skønt med lidt grønt som topping.
  • Ris: Ris skal der til for at det er et ristaffel – selvfølgelig! 
Opskrift på kylling i karry-sauce
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
4,41 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments