Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Mexicansk

Det mexicanske køkken byder på skønne velsmagende og krydret og til tider (meget) spicy mad. De skønne krydderier som koriander, spidskommen, chili og lime er meget brugte og jeg vil ikke kalde et måltid for mexicansk, hvis ikke bare én af førnævnte er med.

Lad dig inspirere af det mexicanske køkken og mine mange opskrifter, med alt fra nachos med guacamole, til tortillas, tasos og quesadillas med kylling og bønner. Ej at forglemme en god langtidssimret chili con carne! Jeg håber du kan finde nogle dejlige opskrifter på mexicansk mad, som falder i din smag og øje – der er nemlig altid skønne farver at finde i dette køkken. Buen apetito!

Chili con carne med chokolade

Chili con carne

halloumi tacos chilimayo

Halloumi tacos med mango-avocado-salsa og chilimayo

opskrift på cremet avocadodressing

Avocadodressing

Tacos med rejer i hvidløg og majssalsa

Tacos med rejer i hvidløg og majssalsa

Søde fyldte kartofler

Fyldte søde kartofler med bønner og tomatsalsa – mexi style

majssalsa opskrift

Majssalsa med koriander, lime og frisk chili

pulled pork tacos

Tacos med pulled pork – mexi style

mexi bowl med tortilla chips

Mexi bowl med ris, pulled pork, bønner, grønt og nachos

mexicansk Huevos rancheros opskrift

Huevos rancheros

Enchiladas med oksekød opskrift

Enchiladas med oksekød

Hjemmelavet tortillas pandekager-1

Tortilla pandekager – hjemmelavet tortillas

nem opskrift Chili sin carne med chokolade-2

Chili sin carne

1 2 Næste »

Opskrifter på mexicansk mad

Jeg elsker mexicansk mad, og her finder du alle mine yndlingsopskrifter. Jeg lover dig at det mexicanske køkken byder på meget mere end majstortillas, nachos med cheddar og salsa – enchiladas og quesadillas er nemlig også rigtig gode retter, som du får opskrifterne på her på siden.

Det mexicanske køkken er indbydende med de skønneste friske og krydrede smage, som er at finde i alle retter. Farverne spiller en stor rolle i mexicansk mad, hvor der nærmest skal være røde, grønne og gule elementer til stede, før det serveres. Det er mexicanske pandekager et godt eksempel på, hvor kødet giver de varme røde farver, de søde majs bidrager med det gule og koriander eller guacamole giver det de friske grønne farver. Det er og bliver SÅ indbydende.

Ud over at være farverigt er der jo også knald på smagene. Tacos med oksekød er krydret og kan laves stærkt, hvis man er til det. Og de skal naturligvis toppes med en skøn hjemmelavet salsa der både er frisk og spicy. Guacamole er også et hit, som bidrager med noget cremet og lækkert til mange mexicanske retter.

Retter fra det mexicanske køkken

Mexicanske opskrifter er simple og nemme at begive sig ud i, og så smager  det bare vidunderligt. Fx kan et stykket torsk blive til den lækreste ceviche, hvis den sammensættes med koriander, avocado og masser af lime.

Ligeledes kan kylling lægges mellem to mexicanske pandekager sammen med ost og bønner – så har du de lækreste og sprødeste quesadillas med kylling. Den opskrift må du prøve!

Der er i min optik virkelig lækkert at spise guacamole til mexicanske retter, og derfor har jeg selvfølgelig også lavet en guacamole opskrift som jeg håber du vil elske lige så meget som jeg gør. Guacamole er lavet af avocado som er most til den skønneste cremede dip, som passer perfekt til alt fra nachos eller som topping på lune krydrede retter, fx chili sin carne.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 1

Open post by marialottesdk with ID 18486671905064188
Reklame for @nettodk 🥐🍅 Up-side-down butterdejstærter med tomat, cheddar, oliven & pinjekerner 🍅🥐 Den perfekte lille sommer-snack til tapasbordet, picnickurven eller bare fordi 🧡 
Sprød butterdej, smeltet ost, søde tomater og salte oliven – det bliver ikke nemmere. Brug en færdiglavet butterdejbund fra serien ‘næmt’ i Netto og du er allerede halvvejs! 

Opskrift (giver ca. 8 små tærter):
* 1 rulle færdig butterdej
* Olivenolie
* En lille håndfuld pinjekerner
* 15 cherrytomater, skåret i skiver
* En håndfuld oliven, skåret i skiver 
* Frisk timian eller oregano
* 100 g revet cheddar
* salt & peber
* Basilikum til pynt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel olivenolie i 10 små bunker, kom lidt pinjekerner ovenpå. Dernært tomat, oliven, krydderurter, ost, salt og peber - én gruppe pr. tærte.
Skær butterdejen i kvadrater og læg dem ovenpå fyldet. Tryk let i kanten med en gaffel. 
Bag i ca. 10-12 min, til butterdejen er gylden og sprød.
Vend dem forsigtigt med en paletkniv og server lune eller afkølede og pynt af med frisk basilikum. 

✨ Tip: De kan også laves med andre grøntsager – prøv fx squash eller karamelliserede løg!

#nettodk #nemaftensmad #madplan#hvadskalvispiseiaften? #gørdetnemt #upsideDownTærter #butterdej #nemmad  #sommermad #tapas

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 22

Open post by marialottesdk with ID 18053813090600342
En lille mini-(mad)guide til Lucca 🇮🇹🍝

Hjemvendt fra skønne Lucca. Her vil jeg gerne hen igen. Men ikke en ferie, uden at jagte de gode spiseoplevelser. Jeg elsker selv sådanne opslag med små tips, så her får du min: 

• En god håndfuld kvalitetsråvarer og specialteter hos Antica Bottega di Prospero
• Simpel, lokalt og godt hos Trattoria Rusticanella 2 da Luca
• Vi nåede ikke derhen, men ville SÅ gerne have besøgt @gigitrattoria
•Hvis du vil prøve Bistecca 🥩, så er det hos @lostedilucca du skal tage hen. Ps. Så sødt personale! 
• Man skal booke bord på @sottosotto_ristorantino, hvis man vil sidde og kigge på mennesker på en plads midt i Lucca og spise god tiramisu 
• Lækre pastaretter i lange baner hos Trattoria da Giulio - få bord udenfor!
• Lækre is hos Gelateria Veneta, særligt hasselnød er god! Og prøv de små Cornetto is med pistacie! 
• En gemt perle, med den hyggeligste baggård. Vildeste afternoon-tea sted med italienske (flotte) kager & god kaffe. Find det hos Caffè Santa Zita - Biscotteria In Lucca. 

Jeg skal helt sikkert derhen igen, så er der noget du kan anbefale til listen✨ Noget som andre også kan bruge? 🌞♥️🥐
.
.
.
#lucca #visitlucca #guidelucca #luccaguide #luccaitalia #CaffèSantaZita #icecream #guidetillucca #italyguide

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 26

Open post by marialottesdk with ID 18068810878943533
Inspiration til din næste frokost/madpakken/aftensmad! 🌯 Hvis du har været på TikTok for nylig, har du sikkert set den virale hytteostwrap, som har taget madverdenen med storm. Jeg har selvfølgelig også været i køkkenet og lave min version, som jeg har fyldt med en rest kylling, pesto og feta 😍

SUPER mættende, nem at lave og fyldt med protein! Prøv den 🥬✌🏼
* 250 g hytteost
* 2 stk æg
* Salt og friskkværnet peber

1. Forvarm ovnen til 185 grader, varmluft.
2. Blend hytteost og æg sammen i en blender med salt og peber.
3. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel massen i et jævnt lag. Bag det i 25 minutter til det er gyldent.
4. Lad den køle af. Når det er afkølet kan du trække det forsigtigt af bagepapiret. 
5. Del brødet i 2. Smør med pesto, top med salat, kylling, basilikum og feta. Rul sammen og skær over på midten.
.
.
.
#hytteostwrap #hytteost #hjemmelavetmad #deldinmad #hjemmelavetwrap #marialottes #hverdagsmad #proteinmad #hurtigmad #proteinrig #proteiner #hytteost #cottagecheese #cottagecheesewrap #pesto #chicken
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required