Små Kartoffelpandekager

Opskrift på små kartoffelpandekager

Nogle af de bedste retter opstår, når vi bruger det, vi allerede har i køleskabet. Små kartoffelpandekager er en genial måde at trylle en rest kogte kartofler om til en sprød og lækker kartoffelpandekage. De er nemme at lave, smager fantastisk og kan varieres i det uendelige – perfekt til både morgenmad, frokost og aftensmad!

Små kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager

Små kartoffelpandekager, stegt sprøde på panden. Super nemme at lave og lækre med fyld på. Perfekt tilbehør til aftensmaden også.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 pandekager

Ingredienser

  • 500 g kartofler (kogte)
  • 1 kvist rosmarin (finthakket)
  • 1 stk æg
  • 30 g parmesan
  • 40 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smagsneutral olie (til stegning)

Serveringsforslag

Noter

OBS! Hvis du ikke allerede har nogle kogte kartofler til overs, så kog kartofler og lad dem hefter afkøle.

Fremgangsmåde

  • Mos kartoflerne godt og kom dem i en skål sammen med sammen med finthakket rosmarin, æg, revet parmesan samt salt og friskkværnet peber.
  • Rør det hele godt sammen og saml dejen med hvedemel. Er dejen for lind kan du tilsætte en smule mere mel.
  • Varm en pande op til middel varme. Kom olie på panden – eller en blanding af smør og olie – og form små pandekager. Steg dem i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
  • Servér evt. med en god dip.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på små kartoffelpandekager

Hvis du leder efter en nem opskrift på små kartoffelpandekager, så er denne opskrift til dig. Disse lækre pandekager af kogte kartofler er både luftige og sprøde, og så kræver de kun få ingredienser. De kan spises som en snack, bruges som tilbehør eller serveres med lækkert fyld til en mættende ret.

kartoffelpandekager af kogte kartofler

Kartoffelpandekager af en rest kogte kartofler (perfekt mod madspild)

Har du en rest kogte kartofler fra aftensmaden? I stedet for at smide dem ud, kan du nemt forvandle dem til lækre pandekager med kartoffel. Det er en fantastisk måde at reducere madspild på, samtidig med at du får en ny og lækker ret ud af dine rester.

Læs også: Flere gode opskrifter på kartofler som tilbehør.

Pandekager med kartofler

Kartoffelpandekager har en mild smag og cremet konsistens, som gør dem utroligt alsidige. Du kan lave dem helt klassiske med lidt salt og peber, eller du kan tilsætte forskellige krydderier, forskellige ost eller grøntsager for mere smag.

Pandekager med kogte kartofler

Hvad kan man komme på af fyld?

Disse små kartoffelpandekager kan serveres på mange måder. Prøv dem med cremefraiche og laks, ost og skinke, eller en frisk urtedressing. Jeg serverede mine med en hjemmelavet tatarsauce, og det komplimentere pandekagerne virkelig godt!

De kan også laves i endnu mindre størrelser, så de fungerer perfekt som en snack eller forret med lidt topping – eksempelvis varmrøget laksesalat, rogn eller lidt cremet kyllingesalat .

De er også lækre med en smule syltetøj, hvis du er til den søde variant. Mulighederne er uendelige – kun fantasien sætter grænser! Men så skal du ikke komme rosmarin i dejen. Du kan stadig komme lidt ost i, men så udelad salt og peber også.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1101
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments