Små Kartoffelpandekager

Nogle af de bedste retter opstår, når vi bruger det, vi allerede har i køleskabet. Små kartoffelpandekager er en genial måde at trylle en rest kogte kartofler om til en sprød og lækker kartoffelpandekage. De er nemme at lave, smager fantastisk og kan varieres i det uendelige – perfekt til både morgenmad, frokost og aftensmad!

Kartoffelpandekager
Ingredienser
- 500 g kartofler (kogte)
- 1 kvist rosmarin (finthakket)
- 1 stk æg
- 30 g parmesan
- 40 g hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- smagsneutral olie (til stegning)
Serveringsforslag
Noter
Fremgangsmåde
- Mos kartoflerne godt og kom dem i en skål sammen med sammen med finthakket rosmarin, æg, revet parmesan samt salt og friskkværnet peber.
- Rør det hele godt sammen og saml dejen med hvedemel. Er dejen for lind kan du tilsætte en smule mere mel.
- Varm en pande op til middel varme. Kom olie på panden – eller en blanding af smør og olie – og form små pandekager. Steg dem i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
- Servér evt. med en god dip.
Opskrift på små kartoffelpandekager
Hvis du leder efter en nem opskrift på små kartoffelpandekager, så er denne opskrift til dig. Disse lækre pandekager af kogte kartofler er både luftige og sprøde, og så kræver de kun få ingredienser. De kan spises som en snack, bruges som tilbehør eller serveres med lækkert fyld til en mættende ret.

Kartoffelpandekager af en rest kogte kartofler (perfekt mod madspild)
Har du en rest kogte kartofler fra aftensmaden? I stedet for at smide dem ud, kan du nemt forvandle dem til lækre pandekager med kartoffel. Det er en fantastisk måde at reducere madspild på, samtidig med at du får en ny og lækker ret ud af dine rester.
Læs også: Flere gode opskrifter på kartofler som tilbehør.
Pandekager med kartofler
Kartoffelpandekager har en mild smag og cremet konsistens, som gør dem utroligt alsidige. Du kan lave dem helt klassiske med lidt salt og peber, eller du kan tilsætte forskellige krydderier, forskellige ost eller grøntsager for mere smag.

Hvad kan man komme på af fyld?
Disse små kartoffelpandekager kan serveres på mange måder. Prøv dem med cremefraiche og laks, ost og skinke, eller en frisk urtedressing. Jeg serverede mine med en hjemmelavet tatarsauce, og det komplimentere pandekagerne virkelig godt!
De kan også laves i endnu mindre størrelser, så de fungerer perfekt som en snack eller forret med lidt topping – eksempelvis varmrøget laksesalat, rogn eller lidt cremet kyllingesalat .
De er også lækre med en smule syltetøj, hvis du er til den søde variant. Mulighederne er uendelige – kun fantasien sætter grænser! Men så skal du ikke komme rosmarin i dejen. Du kan stadig komme lidt ost i, men så udelad salt og peber også.