Jordskokkesalat med grønkål og æbler
I dag kommer der en ny og virkelig god vintersalat på bloggen. Det er jordskokkesalat – spækket med balancerede smage og en masse gode vitaminer.
Min opskrift på jordskokkesalat laves med æbler, grønkål, tranebær – og selvfølgelig jordskokker. Det er altså en salat med masser af struktur. Og ja, jeg kan love dig for, at farvekombinationerne får salaten til at se så fin og indbydende ud!
Bagt jordskokkesalat med grønkål og æbler
Bagt jordskokkesalat – en kombination af noget sprødt, noget sødt, noget bagt, noget friskt, noget syrligt og noget salt. En velbalanceret salat – eller i mine øjne en helt perfekt salat.
Jeg laver altså min salat med jordskokker, som bages og derved får en helt vidunderlig, nærmest karamelliseret smag. Derudover er salaten med grønkål og med æbler – begge dele tilføjer sprødhed, og mens grønkål er super god i vintersalater, så giver æblet en dejlig syrlighed til salaten. Ligesom i god grønkålssalat, bare med feta i også.
Prøv også: Hvis du er vild med jordskokker, så vil du måske også synes om en nem jordskokkerisotto eller jordskokkesuppe.
Opskrift på salat med bagte jordskokker
Min opskrift på bagt jordskokkesalat er en super simpel opskrift. Start med at smide jordskokkerne i ovnen, og imens kan du klargøre grønkål og æble.
Når jordskokkerne er tilberedte, skal alting sådan set bare blandes sammen, og serveres med en dressing. Jeg laver en sennepsdressing på 3 ingredienser – olivenolie, sennep og æblecidereddike.
Salaten her kunne være en god julesalat. Ikke bare fordi den laves med grønkål – også fordi samtlige ingredienser er i sæson over julen.
Jordskokkesalat med grønkål og æbler
Ingredienser
Jordskokkesalat
- 6 stk jordskokker
- 15 g olivenolie*
- 4 stængler grønkål
- 1 stk æble
- 40 g tørrede tranebær*
Dressing
- 15 g grovkornet sennep
- 15 ml æblecidereddike*
- 90 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Jordskokkesalat
- Varm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skyl jordskokkerne og halver dem. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom jordskokkerne herpå.
- Vend dem med olivenolie, salt og peber.
- Bag jordskokkerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Tag jordskokkerne ud og lad dem køle af inden de vendes i salaten.
- Pluk grønkålen af stænglerne og skyl dem grundigt. Kom dem i en stor skål.
- Snit æbler fint og kom det op i skålen sammen med grønkålen. Tilsæt ligeledes tranebær.
Dressing
- Rør sennep, eddike og olivenolie sammen til en dressing og vend den den op i salaten.
- Tilsæt de afkølede jordskokker og vend det hele sammen og smag til med salt og peber.
- Anret på et fad.
Serveringsforslag
Servér din jordskokkesalat til aftensmad som tilbehør. Det kunne fx være til kyllingelår i ovn – eller i den julede boldgade: til flæskesteg!