Jordskokkesalat med grønkål og æbler

Jordskokkesalat med grønkål og æble

I dag kommer der en ny og virkelig god vintersalat på bloggen. Det er jordskokkesalat – spækket med balancerede smage og en masse gode vitaminer. 

Min opskrift på jordskokkesalat laves med æbler, grønkål, tranebær – og selvfølgelig jordskokker. Det er altså en salat med masser af struktur. Og ja, jeg kan love dig for, at farvekombinationerne får salaten til at se så fin og indbydende ud!

Bagt jordskokkesalat med grønkål og æbler

Bagt jordskokkesalat – en kombination af noget sprødt, noget sødt, noget bagt, noget friskt, noget syrligt og noget salt. En velbalanceret salat – eller i mine øjne en helt perfekt salat. 

Jeg laver altså min salat med jordskokker, som bages og derved får en helt vidunderlig, nærmest karamelliseret smag. Derudover er salaten med grønkål og med æbler – begge dele tilføjer sprødhed, og mens grønkål er super god i vintersalater, så giver æblet en dejlig syrlighed til salaten. Ligesom i god grønkålssalat, bare med feta i også.

Prøv også: Hvis du er vild med jordskokker, så vil du måske også synes om en nem jordskokkerisotto eller jordskokkesuppe.

salat med bagte jordskokker og grønkål

Opskrift på salat med bagte jordskokker

Min opskrift på bagt jordskokkesalat er en super simpel opskrift. Start med at smide jordskokkerne i ovnen, og imens kan du klargøre grønkål og æble. 

Når jordskokkerne er tilberedte, skal alting sådan set bare blandes sammen, og serveres med en dressing. Jeg laver en sennepsdressing på 3 ingredienser – olivenolie, sennep og æblecidereddike. 

Salaten her kunne være en god julesalat. Ikke bare fordi den laves med grønkål – også fordi samtlige ingredienser er i sæson over julen.

Jordskokkesalat opskrift

Jordskokkesalat med grønkål og æbler

Jordskokkesalat med grønkål og æbler er en skøn vintersalat, der er perfekt som tilbehør til aftensmaden.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Jordskokkesalat

Dressing

Fremgangsmåde

Jordskokkesalat

  • Varm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl jordskokkerne og halver dem. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom jordskokkerne herpå.
  • Vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Bag jordskokkerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Tag jordskokkerne ud og lad dem køle af inden de vendes i salaten.
  • Pluk grønkålen af stænglerne og skyl dem grundigt. Kom dem i en stor skål.
  • Snit æbler fint og kom det op i skålen sammen med grønkålen. Tilsæt ligeledes tranebær.

Dressing

  • Rør sennep, eddike og olivenolie sammen til en dressing og vend den den op i salaten.
  • Tilsæt de afkølede jordskokker og vend det hele sammen og smag til med salt og peber.
  • Anret på et fad.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag

Servér din jordskokkesalat til aftensmad som tilbehør. Det kunne fx være til kyllingelår i ovn – eller i den julede boldgade: til flæskesteg!

Jordskokke salat

Jordskokkesalat med æbler

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments