Honning
Opskrifter med honning
Selvom honning selvfølgelig er meget sødt, så har det en karakteristisk sødme, og det er dén, der gør honning så velegnet at bruge i forskellige retter. Derfor vil du nok også opdage, at mange af mine opskrifter her på bloggen indeholder honning – også selvom det er en opskrift på salat eller burger. Først og fremmest er honning selvfølgelig fantastisk at bruge i bagværk. Både i ting, der skal være søde, som fx pandekager, og ting som ikke nødvendigvis er det, som fx pestosnurrer. Her bruger man bare lidt honning i dejen, som giver noget lettilgængelig næring for gæren.
Honning er også genialt at bruge, når man vil karamellisere noget – som fx æbler eller rødløg. Til salatdressinger og marinader er det også en lækker måde at tilføre sødme. Prøv fx en honning-soja dressing til en asiatisk salat eller en simpel vinaigrette sødet med honning, som passer godt til alle slags salater.
Hvilken slags honning skal jeg bruge?
Der findes flere forskellige typer honning – lynghonning, vildblomsthonning, kløverhonning og flere endnu. Som udgangspunkt gør det ikke den største forskel, når du bruger honningen i bagværk. Det er mere, hvis du spiser det rent på brød, at man kan smage de forskellige nuancer.
Ligegyldigt hvilken honning du vælger, vil jeg dog anbefale, at du køber dansk honning og på den måde støtter de danske biavlere, da de har brug for den. Der er desuden heller ingen grund til at købe udenlandsk honning, når vi kan få så meget fint her i Danmark.