Hurtigt og nemt ostebrød

Hurtigt og nemt ostebrød-5

Hvis du leder efter en hurtig og lækker opskrift på noget, der med garanti hitter hos både børn og voksne, så er sådan et nemt ostebrød det perfekte valg. Det kræver kun få ingredienser, er klar på 20 minutter og passer til næsten alle lejligheder – uanset om du har gæster eller bare vil forkæle familien lidt ekstra en hverdagsaften. Kombinationen af sprødt brød, smeltet ost og aromatisk hvidløg gør det uimodståeligt – og det bedste er, at det næsten ikke kræver nogen indsats.

Hurtigt og nemt ostebrød-5

Hurtigt og nemt ostebrød

Elsker du smagen af smeltet ost, hvidløg og sprødt brød? Så er denne nemme opskrift på ostebrød lige noget for dig. Det er hurtigt, lækkert og kræver få ingredienser – perfekt når du vil imponere uden at bruge en masse tid i køkkenet.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 1 Brød
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredients

  • 100 g smør (blødt)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 100 g revet mozzarella (eller gouda)
  • 1 håndfuld bredbladet persille (finhakket)
  • 1 stk brød

Noter

Hvis du har et daggammelt brød er det oplagt at bruge brødet til denne opskrift.
Du kan også blende smørret sammen med de øvrige ingredienser for hurtigheden skyld.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Rør smør sammen med hvidløg, mozzarella og persille.
  • Skær riller i brødet på langs, uden at skære igennem brødet. Skær derefter brødet på den anden led, så brødet danner små tern. Fordel hvidløgs godt ned i alle rillerne.
  • Kom brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bag brødet i ovnen i ca. 10 minutter, til hvidløgssmøren er smeltet og brødet er gyldent.
  • Servér straks brødet, mens osten er smeltet.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Stop madspild med dette brød

Har du et brød liggende, der er blevet lidt tørt? Så er dette nemme ostebrød den perfekte løsning! I stedet for at smide det ud, kan du forvandle det til et lækkert, sprødt og smagfuldt tilbehør med få ingredienser fra køkkenet. Tørt brød suger smør- og osteblandingen ekstra godt, hvilket faktisk gør resultatet endnu bedre. En genial måde at mindske madspild og samtidig forkæle smagsløgene – helt uden at det føles som en resteret.

Opskrift på hurtigt og nemt ostebrød

Når man hører ordet ostebrød, tænker mange måske straks på noget besværligt, der kræver dej, hævetid og masser af arbejde. Men sådan behøver det ikke være. Denne opskrift gør det super nemt. Du tager blot et stykke brød – gerne et godt, groft eller lidt tørt flute, hvis du har det liggende – og skærer riller i det på kryds og tværs.

Smørret blandes med presset hvidløg, revet mozzarella eller gouda og friskhakket bredbladet persille. Herefter fyldes blandingen ned i brødrillerne, så smagen kommer helt ind i hver bid.

Bag det 10 minutter i ovnen – og så er det klar. Det er virkelig svært at tro, at noget så nemt kan være så godt.

Et hvidløgsbrød på 20 minutter

I en travl hverdag er det guld værd at have nogle hurtige og pålidelige favoritter i baghånden. Og netop her skinner dette hvidløgsbrød igennem. Fra du tænder ovnen, til du sætter dig til bords, går der kun 20 minutter.

Det er nemt at tilpasse opskriften – har du ikke mozzarella, kan du bruge den ost, du har. Har du ikke persille, kan du springe det over eller erstatte med andre urter. Det gør det til en fleksibel løsning, som du kan lave ud fra det, du har i køleskabet.

Hurtigt og nemt ostebrød-3

Et hurtigt hvidløgsbrød med ost og urter

Det, der gør dette ostebrød særligt lækkert, er, at det ikke bare handler om ost – men om helheden. Hvidløget giver dybde, smørret gør det saftigt, osten smelter og bliver let gylden, og urterne løfter smagen, så det ikke bliver tungt. Kombinationen af smeltet ost og friske urter skaber en velafbalanceret smagsoplevelse, som virker både hjemmelavet og lidt luksuriøs.

Et tip: Du kan blande smørret med de øvrige ingredienser i en minihakker for ekstra hurtighed.

Perfekt som tilbehør til tapas, grillmad eller aftensmad

Dette nemme ostebrød passer til stort set alt. Server det til en varm pastaret, suppe, salat eller som en del af et tapasbord. Det fungerer også fremragende til grillmad – tænk grillede grøntsager, kød eller fisk med et stykke varmt, sprødt brød ved siden af. Det er også en genial måde at bruge rester på, især hvis du har brød, der er blevet en smule tørt. Med denne opskrift forvandles det til noget lækkert og fristende i stedet for madspild.

Variationer og tips

  • Andre urter: Har du ikke persille, kan du bruge timian, rosmarin eller basilikum.
  • Ekstra knas: Drys lidt sesam, nigellafrø eller ristede løg over, inden du bager det.
  • Glutenfrit: Brug et glutenfrit brød som base, og tilpas som du ellers ville.

Kan man gemme eller fryse ostebrødet?

Ja! Du kan sagtens forberede ostebrødet i god tid og opbevare det i køleskabet i et par timer, indtil det skal bages. Det gør det perfekt til gæstemad, hvor du vil have noget klart på forhånd. Du kan også fryse det ubagt. Pak det tæt ind i frysepose eller folie og bag det direkte fra frost – det skal blot have et par ekstra minutter i ovnen.

Spørgsmål og svar om nemt ostebrød

Kan man bruge andet end mozzarella?
Ja, du kan bruge stort set alle typer ost, du kan rive – gouda, cheddar, emmentaler, eller en blanding.

Skal brødet være helt frisk?
Nej, faktisk er let tørt brød ideelt – det suger smørblandingen bedre og bliver ikke for blødt.

Hvad hvis jeg ikke har persille?
Persille giver friskhed, men du kan bruge andre krydderurter eller helt undlade, hvis du vil.

Hvordan undgår jeg, at det bliver for fedtet?
Brug smør med måde, og sørg for at fordele blandingen jævnt, så brødet bliver sprødt, ikke blødt.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har varmluftsovn?
Brug almindelig ovn og giv det 12-14 minutter – hold øje med, hvornår osten bobler og bliver let gylden.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1105
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments