{ Indlægget indeholder reklamelinks markeret med * }
Vaniljeis med masser af vaniljekorn!
Vaniljeis må være isens svar på en pizza Margherita: Det er de mest simple ingredienser og alligevel noget af det bedste man kan få. Jeg har for nylig fået mig en ismaskine, og det har selvfølgelig resulteret i en masse forsøg på at lave den bedste opskrift på vaniljeis. NU har jeg ramt den perfekte hjemmelavet vaniljeis, og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer!
Hvis du lige som mig er træt af at spise vaniljeis, som hverken smager af vanilje eller indeholder ægte vanilje, så går den her opskrift ud til dig. I en hjemmelavet variant kan man jo nemlig lave den præcis som man vil – og jeg laver den altså med masser af vaniljekorn og fløde, så vaniljeisen ikke bare bliver cremet og lækker, men også kommer til at smage af vanilje.
Reklamelinks er markeret med*
Vaniljeis
Det er nemt at lave en god vaniljeis selv, og du kan justerer mængde af vanilje du synes. Med denne opskrift har du en god basis-opskrift, som du kan arbejde videre ud fra. Læs i noter, hvordan du kan opgradere og tilføje spændende smage.
Antal: 8 Personer
Ingredienser
Vaniljeis – Basis opskrift!
- 1 stk vaniljestang
- 80 g sukker
- 300 ml sødmælk
- 300 ml fløde
- 6 stk æggeblommer
Køkkenudstyr
Noter
Tilføjelse af smage: Kunne du tænke dig at din is får en smag, kan du tilsætte det direkte til ismassen, når den kører i ismaskinen. Ofte fortæller ismaskinen dig, hvornår du kan tilføje øvrige ingredienser. Men som regel er det når massen er begyndt at fryse, og du har en konsistens som softice.
Ingredienser/smage du kan tilføje:
- Hasselnøddesmør, pistaciesmør, nutella eller karamelsauce
- Hakket chokolade
- Rosiner
- Marmelade
- Hakkede kiks eller cookies
- Dumle, daim, karameller eller lign.
- Cookiedough
Fremgangsmåde
- Tip! Du kan sagtens lave din ismasse dagen før, så du blot skal køre isen på maskine. Læs også opskriftens noter, hvor jeg kommer med gode bud på smage du kan tilsætte.
Hjemmelavet vaniljeis – Basis opskrift!
- Flæk vaniljetangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Smid ikke de tomme vaniljestang ud, fordi den besidder stadig en masse god vanilje!
- Bring sødmælk, fløde og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet, som er lige under 100°C.
- Pisk æggeblommerne med vanilje og sukker, til du har en luftig æggesnaps.
- Hæld forsigtigt den varme mælke-fløde-blanding i din æggesnaps under kraftig piskning. Nu har du din ismasse klar.
- Hæld nu din ismasse tilbage i gryden og varm den op til ca. 82°C, men ved lav varme så det ikke brænder på – vigtigt! Rør derfor gerne i det undervejs, gerne hele tiden.
- Køl ismassen helt ned i køleskabet, når du har ramt en temperatur på 82°C. Det tager ca. 2 timer at køle ismassen ned.
- Når din ismassen er fuldstændig afkølet, er den klar til at blive kørt på ismaskinen. Kør nu isen på maskinen. * Læs noter for inspiration.
- Fordel vaniljeisen i en lille form, fx en aflang kageform på ca. 1-1,5 L.
- Stil isen i fryseren i minimum et par timer til den har sat sig – gerne til næste dag.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Klassisk grundopskrift på flødeis med vanilje
Vaniljeis er lækkert i sig selv, men den kan også betragtes lidt som en grundopskrift på flødeis. Du kan derfor bruge denne opskrift som et udgangspunkt for at lege med flere smage. Det er ofte sådan jeg gør, når jeg udvikler opskriften: Jeg får den fundamentale is-base på plads, og herefter begynder jeg at blive kreativ.
Tilføjelse af smage: Kunne du tænke dig at din is får en smag, kan du læse i opskriftens noter, for at få inspiration.
Hvis du vil bruge vaniljeisen som grundopskrift til andre smage, kan du eventuelt skrue lidt ned for mængden af vanilje. Eventuelt!
Nem opskrift på vaniljeis med masser af vaniljekorn
Vaniljeis er nemt at lave, og selve isbasen kan forberedes i forvejen. Det er altså en helt perfekt opskrift, hvis du fx vil servere en dessert med vaniljeis, hvor isen er hjemmelavet og friskkørt på maskinen.
Jeg laver nemlig isen på en ismaskine, og det gør det bare så nemt og sjovt at lave is – især hvis man vil lave en god vaniljeis, eller hvis man har lyst til at eksperimentere med nye smage. Eller hvis man ligesom mig bare elsker is og ikke kan få nok af at spise det!
Hjemmelavet vaniljeis med fløde lavet på ismaskine
Jeg er SÅ glad for min nye ismaskine*, og den har arbejdet på højtryk hele sommeren med at levere nem og lækker is til mig, min kæreste, venner og familie. Der findes jo intet bedre end at kunne dele ud af sine succeser i køkkenet <3
Når denne is med vanilje er kørt på maskinen, får den en softice konsistens og kan spises direkte fra maskinen, om man vil. For at opnå den aller aller bedste vaniljeis, skal isen dog på frys nogle timer for at få den perfekte konsistens.
Inspiration til flere opskrifter på hjemmelavet is: Solbæris med mørk chokolade og hasselnøddeis.
Tilbehør til en god vaniljeis som dessert
Hvis du synes at vaniljeis er lidt kedeligt at spise for sig selv, så er der heldigvis masser af muligheder for at servere isen som tilbehør til en god dessert:
- Desserttærter: Lækre, søde tærter der fyldes med dine yndlingsbær eller frugter og serveres med vaniljeis. Det kunne fx være en nem bærcrumble.
- Brownie: Ingen opskrift på vaniljeis uden min bedste opskrift på fudgy brownie!
- Vaffel: Du kan bage din egne isvafler, eller købe skåle formet som vafler og servere din flødeis heri.
- Pandekager: Det bliver ikke mere nostalgisk og lækkert end pandekager med is!
- Nøddekurve: Bag dine egne hasselnøddekurve og kom vaniljeisen i.